KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Yaşam

Meteoroloji Sıcak Havalar için Uyardı

Meteoroloji Sıcak Havalar için Uyardı

30 Haziran 2012 Saat: 19:16
Meteoroloji Sıcak Havalar için Uyardı
Meteoroloji Sıcak Havalar için Uyardı
DAYIOĞLU KASABI

Kula Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Mustafa Gürhan Karagöz, sıcak havalarda sağlıklı bir hamilelik geçirilmesi için dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgi verdi. Hava sıcaklığının artması ile birlikte hamileler için de zorlu bir dönemin başladığını anlatan Karagöz, şöyle konuştu: "Hamilelikte hormonlardaki değişim ve kan akımındaki hızlanmaya bağlı vücut iç sıcaklığında doğal bir artış söz konusudur. Gebeler buna bağlı zaten kendilerini devamlı sıcak hissederken, havaların da ısınması onları gerçekten sıkıntıya sokabilir. Gebelikte, özellikle sıcak havalarda ağızdan bolca sıvı alımına dikkat etmek gerekir. Çünkü, vücudun susuz kalması, rahimde kasılmalara dolayısıyla erken doğum sancılarına ve erken doğum riskinin artışına neden olabilir. Ancak, sıvı alırken dikkat edilmesi gereken husus, sık idrara çıkarttığı için vücutta sıvı kaybına yol açan kahve ve kola gibi kafein içeren içeceklerden uzak durulmasıdır. Yine içerdiği tuz nedeniyle vücutta şişliliği artırdığı için gazlı içeceklerden kaçınmak gerekir."


Günde en az 8 ila 10 bardak su içilmesi gerektiğini anlatan Karagöz, şunları söyledi: "Buzlu, nane ve limon aromalı içecekler de alınabilir. Hamileliğin son 3 ayında gebe her 3 kadından birinde, eller ve özellikle ayaklarda şişme görülür. Hava sıcaklığındaki ve nem oranındaki artış vücuttaki şişmeyi fazlalaştırır. Uzun süre ayakta kalınması da şikayetlerin artmasına neden olur. Her fırsatta hamilelerin oturup ayaklarını yükseğe kaldırmaları, imkan varsa ayaklara ve bacaklara masaj uygulanması tavsiye edilir. Ayak banyoları, ayak ve ayak bileklerindeki şişliklerin inmesine yardım eder. Bu banyolara nane gibi doğal esanslı yağların katılması ayrıca ferahlık verir. Yüzük ve bilezik gibi aksesuarlar parmak ve eller şişmeden çıkarılmalıdır ki bunlar daha sonra kan akımını engellemesin."


Sıcakların etkisini azaltmanın diğer bir yolunun sık sık serin duş almak olduğunu belirten Karagöz, sözlerini şöyle tamamladı: "Hatta imkan varsa havuzda veya denizde yüzerek ve oturarak serinlemek mümkündür. Evdeki küvetin içini doldurup içine oturmak da aynı etkiyi göstermektedir. Gerekli olmadıkça saat 11.00 ile 16.00 arası güneşli havada dışarı çıkılmamalıdır. Daima gölge ve hafif esintili yerler tercih edilmelidir. Hamilelikte doğal olarak artan melatonin hormonuna bağlı cilt kolayca bronzlaşmaya ve lekelenmeye eğilimlidir. Cilde güneşe çıkmadan 20 dakika önceden uygun UVB koruyucu içeren güneş kremi veya 40-50 faktör içeren güneş yağı uygulanmalıdır."

---------------------------reklam--------------------------

---------------------------reklam--------------------------

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız