KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

MHP Kadın kolları 8 Mart dünya kadınlar gününü kutladı!

MHP Kadın kolları 8 Mart dünya kadınlar gününü kutladı!

8 Mart 2012 Saat: 19:35
MHP Kadın kolları 8 Mart dünya kadınlar gününü kutladı!
MHP Kadın kolları 8 Mart dünya kadınlar gününü kutladı!
DAYIOĞLU KASABI


 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Akhisar İlçe Kadın Kolları Başkanı Selma Kırbaşlı, yönetim kurulu üyeleri, İlçe başkanı Asli Çavdar ve partili kadınların katılımıyla Paşa Mahallesi 30 Sokak 54 numaradaki Parti Lokalinde 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü basın açıklaması yaparak kutladılar.

Kadın Kolları tarafından organize edilen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yönetim kurulu üyelerinin evlerinde yaptıkları pasta, börek, kek ve tatlıları basın açıklamasından sonra gelen misafirlere ikram ettiler. 8 Mart Dünya kadınlar Günü basın açıklamasını MHP Kadın Kolları Başkanı Selma Kırbaşlı okudu.

Selma Kırbaşlı okuduğu basın açıklamasının tam metni;

Sayın Başkanım, Yönetici arkadaşlar, Değerli Basın Mensupları, Değerli Kadınlarımız hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Bugün, tarih boyunca hak ve özgürlükleri başta olmak üzere mücadele veren emekçi kadınların, yani bizlerin günüdür. Bundan 155 yıl önce 8 Mart 1857 yılında Amerika’nın New York kentinde başta 16 saatlik çalışma süresi ve düşük ücretler olmak üzere, çalışma şartlarının iyileştirilmesi için verdikleri kanla ve gözyaşıyla sona eren şanlı mücadelenin yıl dönümüdür.

O gün yürüyüşte geçen kadın işçilere yapılan saldırı sonucu, 118 kadın ölmüş, yüzlercesi yaralanmış, bir ü kadarı da tutuklanmıştır. 8 Mart, o günün mücadelesi adına 1910 yılından bu güne emekçi kadınlar günü olarak anılmaktadır. O tarihten günümüze yani tam 8 Mart dünya kadınlar günün ilan edilmesinin üstünden 102 yıl geçmesine rağmen, bu yıl Dünya Kadınlar Gününün 1 02.yılını kutluyoruz. Kadınlarımız; ekonomik ve sosyal hayatta var. Ancak sorunlarıyla var, açmazlarıyla var, kronik dertleriyle var.
Toplumda var olan ve yaşanan her türlü ekonomik, sosyal ve siyasal problem birbiriyle, dolayısıyla kadınların sorunlarıyla ilgili ve bağlantılıdır. Ancak kadınların yaşamış olduğu sosyo - kültürel sorunları çözmekle diğer sorunların çözülmesi kolaylaşabilir.
8 Mart ‘ı sadece kadınların yılda bir kez hatırlanmaları olarak değil, sorunlarının çözülene kadar tartışılması için bir fırsat ve imkân olarak görüyoruz. İnanıyoruz ve biliyoruz ki, kadınlarımızın hayata daha fazla katılmaları kadın zarafeti ile şekillenen bir sosyal hayata, daha aydınlık bir geleceğe ulaşmamızın yegâne koşuludur Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır düşüncesi ile değil, her başarılı erkeğin yanında bir başarılı kadın vardır anlayışıyla ilerleyelim diyoruz.
Kadınsız bir toplum çorak bir toprağa benzer. Bir toplumda, kadın erkek el ele yürür, birlikte hareket ederse, sosyal -kültürel alan da gelişir.
Bu temenniyle, tüm kadınlarımızın Kadınlar Gününü kutluyorum. Ne Mutlu bir Atatürk yetiştiren Türk kadınına, Ne Mutlu o’na sahip olan Türk Milletine..! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE..!

-----

-----




















 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız