KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Siyaset

MHP’li Akçay, Akhisar’daki Hırsızlık Olaylarını Sordu

MHP’li Akçay, Akhisar’daki Hırsızlık Olaylarını Sordu

29 Haziran 2012 Saat: 19:53
MHP’li Akçay, Akhisar’daki Hırsızlık Olaylarını Sordu
MHP’li Akçay, Akhisar’daki Hırsızlık Olaylarını Sordu
DAYIOĞLU KASABI


MHP’li Akçay, Akhisar’daki Hırsızlık Olaylarını Sordu
AKHİSAR : MHA - (Emrah DÜZTAŞ)

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay’ın Akhisar’daki hırsızlık olayları ile ilgili soru önergesini cevaplandıran İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, “ Akhisar Emniyet Müdürlüğü’nün sorumluluk sahasında 2010 yılında 1133, 2011 yılında 1059 hırsızlık olayı yaşanmıştır. 2012 yılının ilk üç ayında ise 403 hırsızlık olayı yaşanmıştır.” dedi

Tarihi geçmişi ve kültürü ile Manisa’nın en büyük ilçesi olan Akhisar’da son dönemlerde hırsızlık olaylarında büyük artış yaşandığını söyleyen MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, “  2011 Adrese Dayalı Nüfus Sayımına göre; Akhisar ilçe merkezinin nüfusu 104.777 olup köy ve belde nüfuslarıyla birlikte Akhisar’ın toplam nüfusu 159.650 kişiye ulaşmaktadır. Tarihi geçmişi ve kültürü ile Manisa’nın en büyük ilçesi olan Akhisar’da son dönemlerde hırsızlık olaylarında büyük artış yaşanmıştır. 2005 yılında Akhisar’a kablosuz kamera sistemi kurulmuş ancak bakımsızlıktan dolayı sistem çökmüştür.  Eski sistem üzerine yenile yapılamadığı için bu kameralar şu anda çalışmamaktadır.

Akhisar’daki kameraların çalışmaması ve çalışan kameraların yetersiz olmasının hırsızlık olaylarının artmasına davetiye çıkardığı iddia edilmektedir.” dedi.

Akhisar’da son bir yıl içinde çeşitli hırsızlık olaylarından dolayı 213 şüpheli emniyet mensuplarınca yakalandığını söyleyen Akçay,” Akhisar’da 2011 yılında hırsızlıktan dolayı yakalanan 92 kişiden 4’ü tutuklanırken, 2012 yılının ilk iki ayında çeşitli hırsızlık olaylarından yakalanan 121 kişiden 7’si tutuklanmıştır. Polise intikal ettirilmeyen hırsızlık olayının 2012 yılının ilk iki ayında bini geçtiği iddia edilmektedir.” dedi.

Akhisar’da yaşanan hırsızlık olaylarıyla ilgili olarak İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim Şahin’e soru önergesi veren Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY, “ 2010 ve 2011 yıllarında Akhisar’da yaşanan hırsızlık vakası sayısı kaçtır? Bu vakalardan kaçı çözülmüştür? Kaç şüpheli yakalanmış, bunlardan kaçı tutuklanmıştır? 2010 ve 2011 yılının ilk üç ayında Akhisar’da yaşanan hırsızlık vakası sayısı kaçtır? Bu vakalardan kaçı çözülmüştür? Kaç şüpheli yakalanmış, bunlardan kaçı tutuklanmıştır? 2012 yılının ilk üç ayında Akhisar’da yaşanan hırsızlık vakası sayısı kaçtır? Bu vakalardan kaçı çözülmüştür? Kaç şüpheli yakalanmış, bunlardan kaçı tutuklanmıştır? Akhisar’daki hırsızlık olaylarının artmasının nedeni nedir? 2005 yılında Akhisar’a kablosuz sistem ile kurulan kameraların bakımsızlıktan çöktüğü yönünde kamuoyuna yansıyan iddialar doğru mudur? Eğer doğruysa bu şekilde kaç kamera devre dışı kalmıştır? Bunun sorumluları hakkında herhangi bir işlem yapmayı düşünüyor musunuz? Akhisar’da hırsızlık olaylarının artmasında Akhisar’a 2005 yılında kurulan kamera sisteminin bakımsızlıktan dolayı çökmüş olmasının etkili olduğu yönündeki iddialara katılıyor musunuz? Akhisar’da hırsızlık olaylarının artmasında Akhisar sokaklarındaki kameraların yetersiz olmasının etkili olduğunu düşünüyor musunuz? Akhisar sokaklarında şu anda aktif olarak çalışan kaç kamera vardır? Akhisar’da artan hırsızlık olaylarına karşı sokaklardaki kamera sayısını artırmayı düşünüyor musunuz? Akhisar’da artan hırsızlık olaylarına karşı ne gibi önlemler almayı düşünüyorsunuz?

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay’ın soru önergesini cevaplandıran İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, “ Akhisar ilçe Emniyet Müdürlüğü’nün sorumluluk alanında 2010 yılında 1133 hırsızlık olayı meydana gelmiş bu olaylardan 247’sinin faili aydınlatılmış, yakalanan şahıstan 20’si tutuklanmış, 394 şahıs tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır. 2011 yılında 1059 hırsızlık olayı meydana gelmiş bu olaylardan 199’unun faili aydınlatılmış, yakalanan 348 şahıstan 26’sı tutuklanmış 326 şahıs tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır. Hırsızlık olayı 2011 yılında 2010 yılına göre yüzde 6.53 azalmıştır. 2010 yılı ilk 3 ayında toplam 336 hırsızlık olayı meydana gelmiş, bu olaylardan 63 ünün faili aydınlatılmış, yakalanan 145 şahıstan 7 si tutuklanmış, 138 şahıs tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır. 2011 yılı ilk 3 ayında 330 hırsızlık olayı meydana gelmiş, bu olaylardan 73 ünün faili aydınlatılmış yakalanan 122 şahıstan 5’i tutuklanmış, 117 şahıs tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır. 2012 yılının ilk 3 ayında 403 hırsızlık olayı meydana gelmiş, bu olaylardan 63 ünün faili aydınlatılmış yakalanan 140 şahıstan 18 i tutuklanmış 122 şahıs tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır. MOBESE-Akhisar Projesi’nin fizibilite çalışmaları halen devam etmektedir. Manisa il merkezinde kullanımı devam den yüksek çözünürlüklü ve hareketli kamera örnek alınarak Akhisar’da yaklaşık 50 noktadan takibin yapılması planlanmaktadır.” dedi.  

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in soru önergesine verdiği cevap üzerine değerlendirmelerde bulunan MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY, “ Akhisar’da 2010 yılında 1133 hırsızlık olayı yaşanıp bunun 247’si çözülürken 2011 yılında 1059 hırsızlık olayı yaşanıp ancak bunun 199’u çözülmüştür. 2011 yılının ilk 3 ayındaki 330 hırsızlık olayından 73’ünün faili yakalanmışken 2012 yılının ilk üç ayında hırsızlık sayısı 430’a yükselirken bu olaylardan 63’ünün faili yakalanmıştır. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin soru önergemize verdiği cevapta hırsızlık olayı 2011 yılında 2010 yılına göre yüzde 6.53 azaldı diyor. 2012 yılının ilk üç ayındaki hırsızlık olayı sayısının 2011 yılına göre yüzde 30 artmasından bahsetmiyor. 2012 yılındaki hırsızlık vakalarının aydınlatılma oranının 2011 yılana göre düşmesinden bahsetmiyor. Ayrıca soru önergemize cevap verirken Akhisar’daki tüm hırsızlık olayını söylemiyor.  Sadece Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğünün sorumluluk alanında meydana gelen hırsızlık olayı sayısını söylüyor. Akhisar’ın belde ve köylerinde yaşanan hırsızlık olayları bu sayılara dahil değildir. Bazı hırsızlık olayları kap-kaç gibi diğer adli vakalara girdiği için bu istatistiklere dahil edilmemiştir. Akhisar’daki hırsızlık olayları hariç diğer adli vakaların sayısı hakkında da herhangi bir bilge verilmemiştir” dedi. 



 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız