KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Sağlık

Midesinden bir kilo saç çıktı!

Midesinden bir kilo saç çıktı!

30 Haziran 2011 Saat: 16:18
Midesinden bir kilo saç çıktı!
Midesinden bir kilo saç çıktı!
DAYIOĞLU KASABI

Akhisar’da yaşayan 17 yaşındaki Z. Ş’nin midesinden 1 kilogram ağırlığında saç ameliyatla çıkarıldı. Ameliyatı gerçekleştiren doktor genç kızın yaklaşık 1,5 yıldır saçlarını yediğini belirterek, ülkemizde bu tür vakalar çok ender görülür dedi.

Özel Rehabilitasyon öğrencisi olan genç yaşındaki Z. Ş. zayıflama, midesindeki ağrılar ile kusma, kansızlık ve yemek yiyememe gibi şikâyetler artınca, Akhisar Devlet Hastanesi Mustafa Kirazoğlu Sağlık Kompleksi Hastanesine başvurdu.

Hastanenin genel cerrahlarından Opr. Dr. Mustafa Sarı’nın ameliyatı sonrasında genç kızın karnında mide şeklini almış saç kütlesi bir saat süren bir ameliyata aldı.

Genç kızın sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Opr. Dr. Mustafa Sarı;” Hasta son bir yıldır saçlarını yiyormuş.  Çok zamanda  karın ağrısı, kusma ve yemek yiyememe, zayıflama gibi şikayetleri artınca, annesi tarafından bize başvurdu. En son yaptığımız tahlillerinde midesinde yabancı bir cisim olduğunu tespit ettik. Annesine sorduğumuzda saç yeme alışkanlığı olduğunu söyledi. Bizde büyük ihtimalle midesinde saç olabileceğini düşündük ameliyata alarak midesinden bir kilo ağırlığında mide şeklini almış genişliği 12 cm, boyuda 22 cm büyüklüğünde saç kütlesini aldık. Bende meslek hayatımda ilk kez midede bu kadar büyük saç yumağı ile karşılaştım. Duygularını dışa vuramayanlar ve psikolojik sorunları olanlarda saç yeme başta olmak üzere, çeşitli yabancı maddeleri yeme görülebilir. Ama saç yiyen enderdir ve saçı mide asitleri eritemez” dedi.

Ameliyattan sonra Hasta Z. Ş. ise, saç yumağının çıkarılmasından sonra rahat bir nefes aldığını ve ağrılarının kalmadığını söyledi.

Anne S. Ş.;” Kızım tekrar eski sağlığına kavuşması bizleri mutlu etti. Hastaneden çıktığımızda ilk işim kızımın saçlarını kısa olarak kestireceğim ve daha sık kontrol edeceğim” dedi.

 












 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız