
Akhisar’da Narkotik Operasyonu
Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığının koordinasyonunda, Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Akhisar Narkotik Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekiplerince, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti yapan şahıslara yönelik yürütülen sokak çalışmaları neticesinde önemli bir operasyon gerçekleştirilmiştir.
Yapılan titiz çalışmalar sonucu, 6 farklı ara yakalamada toplam 6 şüpheli şahıstan; 91 adet sentetik ecza hapı ve 3.36 gram bonzai maddesi ele geçirilmiştir. Söz konusu 6 şüpheli hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 191. maddesi uyarınca soruşturma başlatılmıştır.
Soruşturma kapsamında, şüpheli şahısların uyuşturucu maddeyi satın aldığı tespit edilen A.S., P.K. ve F.Y. isimli şahısların kullanımındaki araçta yapılan aramada ise 280 adet sentetik ecza hapı bulunmuştur. Bu kapsamda, söz konusu 3 şüpheli hakkında da Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti suçu kapsamında adli tahkikat başlatılmıştır.
Gözaltına alınan şüpheliler A.S., P.K. ve F.Y., mevcutlu olarak Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmişlerdir. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece TUTUKLANARAK cezaevine gönderilmişlerdir.
Emniyet güçlerimiz, halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla uyuşturucu madde kullanımı ve ticaretine yönelik mücadeleye kararlılıkla devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.