
Akhisar ve iki ilçede Kaçak Tütün Operasyonu
Manisa’da Turgutlu, Kırkağaç ve Akhisar’da düzenlenen operasyonlarda 427,5 kg tütün ve 230.000 boş makaron başta olmak üzere çok sayıda kaçak ürün ele geçirildi. 8 şüpheli hakkında 5607 Sayılı Kanun kapsamında işlem başlatıldı.
Manisa’da 3 ilçede eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda yüzlerce kilogram tütün ve yüz binlerce makaron ele geçirildi. 8 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.
Manisa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince tütün ve tütün mamulleri kaçakçılığının önlenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Turgutlu, Kırkağaç ve Akhisar ilçelerinde operasyon gerçekleştirildi.
Operasyon çerçevesinde Turgutlu’da 6 şahsa ait 5 ikamet ve 3 işyeri, Kırkağaç’ta 1 işyeri ile Akhisar’da 2 araçta arama yapıldı
Yapılan aramalarda
427,5 kg açık kıyılmış tütün
230.000 adet boş makaron
129.5 kg nargile tütünü
52.340 adet doldurulmuş makaron
28 adet bandrolsüz sigara
27 adet elektronik sigara likiti
2 adet elektronik sigara
ele geçirildi.
Ele geçirilen ürünlerin yasa dışı yollarla piyasaya sürülmesinin önüne geçildiği belirtilirken, operasyon kapsamında 8 şüpheli hakkında 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında tahkikata başlandığı bildirildi.
Yetkililer, kaçakçılıkla mücadelenin kararlılıkla ve hız kesmeden sürdürüleceğini vurguladı.
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)