Ebrar Bebek Hayatını Kaybetti

15 Mart 2024 Saat: 09:43
Ebrar Bebek Hayatını Kaybetti
Akhisar'da, Spinal Musküler Atrofi (SMA) Tip-1 hastalığı ile mücadele eden ve tedavisi için toplumun geniş kesimlerinden destek gören küçük Ebrar Aktürk, yaşam mücadelesini kaybetti.

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar AKM Alışveriş Merkezi

Ebrar Bebek Hayatını Kaybetti

Akhisar Haberleri.com – Burak Düztaş

Akhisar'da, Spinal Musküler Atrofi (SMA) Tip-1 hastalığı ile mücadele eden ve tedavisi için toplumun geniş kesimlerinden destek gören küçük Ebrar Aktürk, yaşam mücadelesini kaybetti. Ebrar bebeğin Temmuz 2022'de konulan teşhis sonrası başlatılan tedavi süreci, Türkiye ve dünya genelinde pek çok iyi niyetli insanın desteğiyle finanse edilmişti. Ancak, tüm çabalarına rağmen Ebrar bebek, henüz sebebi bilinmeyen bir durum sonucu evinde yaşamını yitirdi.

Ebrar bebek için yaklaşık 1.82 milyon dolarlık tedavi masrafının toplandığı ve bu sürecin başarıyla tamamlandığı kamuoyuna duyurulmuş, küçük Ebrar'ın Dubai'de tedaviye başladığı belirtilmişti. SMA Tip-1 ile mücadele eden Ebrar için umut ışığı yakılan bu süreç, ne yazık ki üzücü bir sonla noktalandı.

Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi, Ebrar bebeğin vefatının ardından hüzünle dolarken, topluluğun yasını paylaştığı anlar yaşandı. Küçük Ebrar'ın ani kaybı, tüm destekçileri ve duyarlı vatandaşları derinden üzdü. Tedavisi için seferber olan toplumun, bu acı kaybı birlikte yas tuttuğu gözlemlendi.

CUMA GÜNÜ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK

Ebrar bebeğin evinde yaşamını yitirmesinin ardından, ailesi ve sevenleri Cuma günü köylerinde son vedasını yapacaklar.

Kobaşdere Köyü'nde ikamet eden Aktürk ailesinin küçük meleği Ebrar için Cuma namazı sonrası köy meydanında cenaze namazı kılınacak. Cenaze namazının ardından ise Ebrar bebek, köy mezarlığına defnedilecek.

 





YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız