Emin Kökçü’nün Onur Gecesi

20 Nisan 2024 Saat: 15:54
Emin Kökçü’nün Onur Gecesi
Akhisarspor’un Akhisarlı ilk profesyonel futbolcusu olarak kariyerine başladıktan sonra 20 yıl profesyonel, 19 yıl da master futbolda ter dökmüş olan efsane kaptan Emin Kökçü yeşil sahalara veda etti.

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar AKM Alışveriş Merkezi

Emin Kökçü’nün Onur Gecesi

Akhisar Haberleri.com

Akhisarspor’un Akhisarlı ilk profesyonel futbolcusu olarak kariyerine başladıktan sonra 20 yıl profesyonel, 19 yıl da master futbolda ter dökmüş olan efsane kaptan Emin Kökçü yeşil sahalara veda etti. Akhisar Thyateira Master Futbol takımının organizasyonuyla futbolun oyuncu rolüne veda eden Kökçü, duygu dolu anlar yaşadı.

Akhisar’da master futbolun fitilini ateşleyerek kurulan çoğu takımlara öncülük eden Emin Kökçü, Akhisar’da bir devri başlattı. Pozitif ikili ilişkileriyle Türkiye’nin dört bir yanında dostluk köprüleri kuran kaptan Kökçü, futbol kariyerinin sonunda Akhisar’a master futbol geleneğini miras bıraktı. Türk Futbolunun önde gelen isimlerini Akhisar’da ağırlayan kaptan Emin Kökçü ve takım arkadaşları, hem yurt içi hem de yurt dışında bir çok turnuvada boy gösterdi.

Efsane Kaptan Emin Kökçü futbol kariyerini sonlandırırken dostları ve takım arkadaşları da onu yalnız bırakmadı. Kökçü, Akhisar ThyateiraMasterlar takım başkanı Ünal Balanuyan’ın elinden plaket alırken, takım kaptanlarından da çiçek aldı. Akhisar Thyateira Master Futbol takımı başkanı Ünal Balanuyan, Emin Kökçü efsanesini anlatırken şu kelimeleri kullandı:” Bu gece tamamıyla Emin Abimiz için düzenlendi. Emin Abiye ne yapsak az. Emin Abinin Akhisar için ve takımımız için yaptıkları göz önünde bulundurulduğunda bizim yaptıklarımız az bile kalıyor. Emin Abimize bize kattığı her şey için çok teşekkür ediyoruz. Takımımızın çok kıymetli bir parçası olan, kurucu üyelerimizden çok kıymetli büyüğümüz efsane Büyük kaptanımız Emin Kökçü; adı kulağa sıradan milyonlarca Türk isimlerinden biri gibi gelse de O Türk ve Akhisar futbolunda sıra dışı bir isimdir. Yeteneği ve kişiliğiyle sahada efsaneleşmiş ve devleşmiştir. O gittiği her yerde sevgi saygı gören altın kalpli küçük dev adamdır.              O Akhisar için büyük bir şanstır, büyük bir değerdir. Vefa sevgide devamlılık demektir. Vefa sevilen ve sevilmesi gereken insanlara verilen en büyük nişanedir. Hak edenlere en çok değer verilen manevi duygudur.”

 Efsane Kaptan Emin Kökçü ise yoğun duygularını şu sözcüklere sığdırdı:” İnsanların kariyerinde en önemli olan nokta sahneden indikten sonra gönüllerde olmaktır, herkes tarafından alkışlanmaktır asıl ödül budur.Şahsıma layık görülen bu muhteşem geceyi organize ederek beni ve çok kıymetli eşimi onurlandıran, başta çok değerli Başkanımız Ünal Balanuyan olmak üzere kurucu üyesi olduğum Thyateria Akhisar Master Futbol Takımımızın birer parçası olan futbolcu kardeşlerime ve çok kıymetli eşlerine ve bu onurlu geceme katkı veren, şahitlik eden onurlandıran herkese ne kadar teşekkür etsem azdır.Beni bu muhteşem geceye ve ödüle layık görenlere sonsuz sevgi ve saygılarımı sunuyor hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.Bu harika organizasyonda çok büyük emekleri olan başta Çok değerli başkanım Ünal Balanuyan’a,takım kaptanlarımız Fatih Şen ve Cemal Karakuş’a ve takımımızın hocası Salih Akça kardeşlerime sonsuz teşekkür ederim.”

Emin Kökçü Kimdir?

Emin Kökçü, 1976 yılında Akhisar Altı Eylül Futbol takımında kariyerine başlamış, Akhisar Spor, Manisa Spor, Afyon Spor, Silahlı Kuvvetler Gücü, Soma Linyit,Uşak Spor, Selçuk Efes Spor ve Ankara Spor takımlarında forma giymiştir. Oynadığı futbol ve kişiliği ile Türk futboluna değer katmıştır. Hem sporcu kimliği hem de kişiliği ile her zaman toplumun önünde olmuş ve insanların gönlünde taht kurmuştur. Kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi Zeki, Çevik ve Ahlaklı kişiliğinden hiçbir zaman ödün vermeyen Emin Kökçü; profesyonel futbol kariyeri sonrasında Akhisar’a değer katmaya devam etmiştir. Kökçü’nün yaktığı Master Futbol ateşi, Akhisar’da hâlâ daha yanmaya devam etmektedir. Kökçü 39 yıllık kariyerine nice dostluklar sığdırmış, yapılamaz denilen çok şeyin mümkün olduğunu herkese göstermiştir. Emin Kökçü evli ve 2 çocuk babasıdır.
























YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız