Şentürk Karabak: Ayrılışımız Etik Olmadı

10 Haziran 2023 Saat: 15:52
Şentürk Karabak: Ayrılışımız Etik Olmadı
Akhisarspor ile yolları ayrılan teknik direktör Şentürk Karabak ve yarımcıları Kemal Gezer, Önder Arık ve Ercan Yağcı bir basın açıklaması yaparak yapılan hareketin etik olmadığını ifade etti.

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar AKM Alışveriş Merkezi

Şentürk Karabak: Ayrılışımız Etik Olmadı

Akhisar Haberleri.com

Akhisarspor ile yolları ayrılan teknik direktör Şentürk Karabak ve yarımcıları Kemal Gezer, Önder Arık ve Ercan Yağcı bir basın açıklaması yaparak yapılan hareketin etik olmadığını ifade etti.

Zor şartlar bitmiş bir takımı aldıklarını ifade eden Akhisarspor eski teknik direktörü Şentürk Karacak, 2024 yılı Haziran ayına kadar sözleşmesinin devam etmesine rağmen iki yöneticinin dün akşam saat 18.00 sıralarında kendini aradığını ve bir kafede oturarak gelecek sezon çalışmak istemediklerini belirttiğini ifade etti.

Akhisar Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi içerisinde bulunan Kadın Kooperatifi Kafesinde Akhisarlı ulusal ve yerel basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Şentürk Karabak şunları kaydetti, “Akhisarspor yönetimi bizlere gelecek sezon çalışmayacaklarını ilettiler, biz de böyle bir basın toplantısı yapmayı uygun gördük. Bunu halkımız bilsin, bunu herkesin bilmeye hakkı var. Sosyal medyada görüştükten sonra yapılan bir paylaşımda karşılıklı anlaşarak ayrıldığımızı kulüp tarafından beyan edildi. Biz karşılıklı anlaşarak ayrılmadık, öncelikle onu söyleyeyim. Sayın yöneticiler böyle uygun görmüş o yüzden ayrılma kararını bildirdiler.

Zor şartlarda bitmiş bir takımı aldık

Ben süreçten biraz bahsetmek istiyorum, sizlerde hepiniz bildiğiniz gibi ben Ocak ayında göreve geldim, teknik ekibimle beraber, Kemal Gezer, Önder Arık, Ercan Yağcı bir de kaleci antrenörümüz Hüsnü Koşaner. Biz geldiğimizde devre arasıydı, Ocak ayında Gekas bırakmıştı. Göreve bizi davet ettiler, biz e görevi kabul ettik. Zor şartlarda o zaman bitmiş bir takım, düşmüş bir takım pozisyonunda aldık. 10 gün sonra ligler başladı, birkaç maç kötü gitti ondan sonra biliyorsunuz Türkiye’deki bu acı deprem olayı ardından liglere ara verildi. O aradan sonra 11 Mart’ta buradaki yönetici arkadaşlarımız göreve geldiler, ertesi gün de müsabakaya çıktık ve o müsabakayı kazandık. Ondan sonra da arka arkaya müsabakaları kazandık ve ligin bitimine son 5 hafta kala kümede kalmayı garantiledik.

Burada yapmış olduğumuz bir mücadele, özveri, vefa borcu üzerimize ne düşüyorsa bunların hepsini yaptık ve yaptığımıza inanıyorum. Ben ve arkadaşlarım görevimizi yaptığımıza vicdanen rahat olduğumuza inanıyoruz. Bu takımın hedefi kümede kalmaktı ve biz de bunu başardık.

Öncelikle başta futbolcularıma, gencecik, tertemiz, yüreğini koyan futbolcularıma teşekkür ediyorum.

Biz geldiğimiz zaman 11 tane futbolcu bu kulüpten ayrıldı, hiç oynamamış çocuklar, gencecik, pırıl pırıl gençlerle bu ligi tamamladık. Çok büyük özveriler gösterdik, öncelikle başta futbolcularıma, gencecik, tertemiz, yüreğini koyan futbolcularıma teşekkür ediyorum. Kulüp çalışanlarına da personeline de teşekkür ediyorum.

Akhisarspor sevdalısı taraftarlarımıza teşekkür ediyorum

Bizi bu yolda yalnız bırakmayan deplasmanlarda arkamızda olan her zaman yanımızda hissettiğimiz Akhisarspor sevdalısı taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Ben sadece bunu açıklamak zorunda hissettiğim için buraya toplandık.

Yapılan hareket etik değildir

Bu benim almış olduğum bir karar değil, yapılan şeyin ayrılmak profesyonellikte var böyle şeyler, bir kulüpte çalışılır, ayrılılır, anlaşılmaz anlaşılamayabilir, sıkıntılar olabilir ama biz böyle bir şey yaratmadık. Böyle bir şey kulübe yaşatmadık, yapılan hareketin etik olmadığı için biz ile oturmadan görüşmeden herhangi bir teklif veya talep almadan yapılan bu hareketin doğru olmadığını düşündüğümden bana yapılan şeyin başka hocalara da yapılsa aynı tepkiyi veririm ve aynı şeyi söylerim. Bizim burada emeğimizin başarımızın üzerine gölge gelmesine izin vermem” dedi.

 







YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız