KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

MUHTAÇLARIN AYLIKLARI ÖDENMİYOR İDDİASI

MUHTAÇLARIN AYLIKLARI ÖDENMİYOR İDDİASI

8 Aralık 2012 Saat: 10:59
MUHTAÇLARIN AYLIKLARI ÖDENMİYOR İDDİASI
MUHTAÇLARIN AYLIKLARI ÖDENMİYOR İDDİASI
DAYIOĞLU KASABI


CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, Aile ve sosyal Politikalar Bakanlığı’nın muhtaç ve özürlü yurttaşların aylıklarını aylardır ödemediğini iddia etti. Ören, vatandaşları banka kapılarında bekleten Bakanlığın parayı yatırmadığı gibi hak sahiplerine de herhangi bir açıklama yapmadığını öne sürdü.

Hasan Ören şu açıklamayı yaptı: “Aile ve sosyal Politikalar Bakanlığı, muhtaç ve özürlü yurttaşların aylıklarını aylardır ödememektedir.Vatandaşları banka kapılarında bekleten Bakanlık, parayı yatırmadığı gibi hak sahiplerine de herhangi bir açıklama yapmamaktadır.
Bilindiği üzere “sosyal devlet” olmanın gereği olarak, 2022 Sayılı 65 Yaşını Doldurmuş, Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun gereği muhtaç ve özürlü vatandaşlara aylık bağlanmaktadır. 
AKP ÜLKEYİ SADAKA DEVLETİ YAPTI
Hükümet, ülkeyi sosyal devlet olmaktan çıkarıp, sadaka devleti haline getirdikleri için muhtaca, özürlüye hak ettiği aylığı ödememektedir.Sosyal güvencesi olmayan, yoksul, muhtaç ve özürlü vatandaşlarını açlığa mahkum eden zihniyet toplumun en mağdur kesimini kenara itmiştir. 
BİRİKMİŞ AYLIKLARIN TOPLAMI 2 BİN LİRAYI GEÇMEKTEDİR
Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü vatandaşlara gönderdiği yazılarda, “2022 Sayılı Kanun uyarınca 01.06.2012-30.11.2012 tarihleri arasında hak ettikleri ödemeyi kimlik belgesi ibraz etmek suretiyle herhangi bir T.C. Ziraat Bankası Şubesinden tahsil edebileceklerini” söylemektedir.
Vatandaşlar ellerindeki yazı ile bankaya gittiklerinde adlarına yatırılan herhangi bir para olmadığı için elleri boş dönmektedir. Son ödeme tarihi olan 30 Kasım 2012 günü de geçtiğinden vatandaşlar paralarını alamamaktan korkmaktadırlar.
Özürlü ve muhtaç vatandaşlara aylık bağlanması aylar sürmektedir. Yeni başvuru yapan bir vatandaşın maaşının ancak 6 ay sonra sonuçlanacağı belirtilmektedir. Aylık alanların maaşları değişik bahanelerle sık sık kesilmektedir. Bu yapılanlar vatandaşa zulümdür.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin görevini yapmalı, muhtaçların parasını en kısa zamanda ödemelidir.
Gerçek Sosyal Devlet, CHP İle Kurulacaktır
Aile sigortası tam olarak uygulamaya konulacaktır. Sadaka zihniyetiyle yapılan yardımlar kaldırılacak, yoksul ve muhtaç vatandaş aile sigortası kapsamına alınarak herkese maaş bağlanacaktır. Bu aylıklar asgari ücret düzeyinde olacaktır.  İktidar reklamına ve oy avcılığına dönüşen yardımlarla, vatandaşın onurunun kırılmasına son verilecektir.”
Hasan Ören’in konuyla ilgili hazırladığı soru önergesi şöyle:

Aşağıdaki sorularımın aracılığınızla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma ŞAHİN tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş, Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun gereği muhtaç ve özürlü vatandaşlara aylık bağlanmaktadır.  Bu görev Sosyal Güvenlik Kurumunda iken, 2012 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına devredilmiştir.
Ancak bu görev değişikliği hizmetin aksamasına neden olmuştur. Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü vatandaşlara gönderdiği yazılarda, “2022 Sayılı Kanun uyarınca 01.06.2012-30.11.2012 tarihleri arasında hak ettikleri ödemeyi kimlik belgesi ibraz etmek suretiyle herhangi bir T.C. Ziraat Bankası Şubesinden tahsil edebileceklerini” söylemektedir.
Ancak vatandaşlar ellerindeki yazı ile bankaya gittiklerinde adlarına yatırılan herhangi bir para olmadığı için elleri boş dönmektedir. Son ödeme tarihi olan 30 Kasım 2012 günü de geçtiğinden vatandaşlar paralarını alamamaktan korkmaktadırlar. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı aylıkları birikmiş paralarını bankaya yatırmadığı için muhtaç vatandaşlar mağdur olmuşlardır. Bu konuda vatandaşlara herhangi bir bilgilendirme de yapılmamıştır.
Bunlara göre;
1- 2022 Sayılı kanun gereğince muhtaç ve özürlü vatandaşlara ödenmesi gereken paralar beş aydır neden yatırılmamıştır?

2- Hak sahiplerinin birikmiş ödemeleri ve aylıkları ne zaman ödenecektir?

3- Parası ödenmeyen hak sahibi muhtaç ve özürlü vatandaşlarımızın sayısı ne kadardır?

4- 30 Kasım 2012 tarihi itibariyle toplam ödenmesi gerektiği halde ödenmeyen toplam tutar kaç liradır?

5- Son ödeme tarihi geçtiği için vatandaşlara herhangi bir faiz ödemesi yapacak mısınız?”


 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız