KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

MURAT GERMENLİ YÜKSEL'İN HAYATINI KARARTAN KAZA

MURAT GERMENLİ YÜKSELİN HAYATINI KARARTAN KAZA

26 Kasım 2012 Saat: 11:18
MURAT GERMENLİ YÜKSEL'İN HAYATINI KARARTAN KAZA
MURAT GERMENLİ YÜKSEL'İN HAYATINI KARARTAN KAZA
DAYIOĞLU KASABI


Kaza 16 Ekim 2012 tarihinde İzmir Caddesi üzerinde meydana geldi. Murat Germen İlköğretim Okulu öğrencisi Yüksel Öklü, karşıdan karşıya geçerken bir otomobilin çarpması sonucu yaralandı. Tam 17 günü uyutularak olmak üzere 33 gün boyunca yoğun bakımda kalan Yüksel’i bu hale getiren sürücü ise aynı gün savcılık tarafından serbest bırakıldı.
 
Sünnet düğünü ve aynı güne denk düşen 13 Kasım 2012 tarihindeki doğum gününü çifte sevince dönüştürmeyi hayal eden 12 yaşındaki Yüksel Öklü, aynı okulda ana sınıfında okuyan kız kardeşi Asel’i almak için yolun karşısına geçmek istedi. Murat Germen İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi olan Yüksel bu sırada sürücü eğitmeninin kullandığı otomobilin altında kaldı. Kaza yerinde ilk müdahalesi yapılan talihsiz çocuk önce Manisa Devlet Hastanesi’ne oradan da Merkez Efendi Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesine sevk edildi. Yüksel Öklü. Minik Yüksel burada tam 17 gün uyutuldu gözlerini ise doğum günü olan 13 Kasım’da açtı. Daha sonra da 16 gün kaldığı yoğun bakımdan çıktı ve solumun daha kolaylaşması için Ege Üniversitesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalına sevk edildi. Burada Prof.Dr.Fazil Apaydın tarafından boğazında oluşan 4,5 santimlik çöküğün bulunduğu yerden delik açılarak bir aparat yerleştirilip rahat nefes alması sağlandı.
Kazadan dolayı sol çenesinde çok sayıda kırıklardan dolayı konuşamayan ancak güçlükle beslenebilen Yüksel Öklü, ihtiyaçlarını pompalı el kornası ile duyurmaya çalışıyor.
   
 OĞLUNUN KAZASI BABASINA FAHRİ MÜFETTİŞ KARARI ALDIRDI
 
Manisa’da elektrikçilik yapan esnaf Alpaslan Öklü, oğlu Yüksel’in başına gelen bu kazadan dolayı fahri trafik müfettişi olmak için jet hızıyla başvuruda bulundu. Öklü, fahri trafik müfettişliği başvurusuna olumlu yanıt geldiğini dile getirerek; “Oğlumun başına gelen bu talihsiz kaza beni böylesi bir karar almaya itti. Kendisini bilmez araç sürücüleri kurallara aykırı araç kullanmalarına izin vermeyeceğim. Bu arada olay günü olay yerinde kaza raporu tutmayan ve en geç 6 iş gününde teslim edilmesi gerekirken kaza tespit tutanağını olaydan 20 gün sonra 4 günlük uğraşlar sonucu veren görevli polisleri hakkında görevi kötüye kullanmaktan haklarında hukuk mücadelesi başlattım. Bir de oğlumu ve bizi bu hale getiren sürücü eğitmeni olan kişinin oğlum yoğun bakımda olmasına rağmen serbest bırakılmasına da bir anlam veremedim. Bu ülkede hukuk sadece bana değil herkese lazım. Bir üst düzey yetkilinin oğlu bu hale getirilse acaba yasa ona da mı aynı düzeyde uygulanacaktı?” diye sordu.
 
MİNİK YÜKSEL NORMAL YAŞANTISINA DÖNEBİLMESİ İÇİN SAĞLIK BAKANLIĞININ İHALESİ BEKLENECEK
 
Geçici olarak boğazında açılan delikle nefes alması sağlanan Yüksel Öklü’nün normal yaşantısına dönebilmesi için T nefes borusu gerekiyor. Sağlık Bakanlığı’nın acilen ‘T nefes borusu’ ilahesine çıkması gerekiyor. Ege Üniversitesi’nde aynı durumda bulunan hastaların tam 1,5 yıldır Sağlık Bakanlığı’nın ihale açmasını beklediği öne sürüldü.  Baba Alpaslan Öklü; “Bende buradan Sağlık Bakanlığı yetkililerine sesleniyorum: Ne olursunuz onlarca bekleyen hasta var. Benim oğlum da onlardan birisi. Elinizi biran önce çabuk tutun ki şifa bulalım” diye seslendi.
 
YÜKSEL’İN SÜNNETİ 13 KASIM 2013’DE
 
Geçirdiği trafik kazasıyla birlikte tüm hayatı alt üst olan ilköğretim öğrencisi Yüksel Öklü’nün 13 Kasım 2012’de yapılması planlanan sünnet düğünü kaza nedeniyle 2013 yılının Kasım ayına ertelendi.
Sünnetinin yapılacağı günü şimdiden iple çeken Yüksel, bir türlü giymeye nasip olmayan sünnet elbiselerine sarıldı.
Öklü ailesi sünnetin yapılacağı yeri yine bastıracakları davetiye ile dostlarına duyuracaklarını belirtti. Minik Yüksel önümüzdeki yılki sünnet düğününde yaş gününü de kutlayacak.


 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız