KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Kültür/Sanat

Müze Çalışmaları Hızlandı

Müze Çalışmaları Hızlandı

1 Mayıs 2012 Saat: 15:24
Müze Çalışmaları Hızlandı
Müze Çalışmaları Hızlandı
DAYIOĞLU KASABI


 

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın bizzat ziyareti ardından çalışmaları hızlanan Akhisar Müzesinde çalışmalarda sona gelindi. Arkeoloji ve Etnografya olarak iki bölümden oluşan müzede sadece Akhisar’ın kültür ve tarihi yansıtılacak.

 

Manisa İl Genel Meclis Üyesi ve Kültür Turizm’den sorumlu Kefayettin Öz ile müze de yapılan çalışmalar esnasında yaptığımız özel röportajda Akhisar Müze’sinin çevredeki diğer müzelerden çok farklı olacağını ve ziyarette bulunanların daha fazla haz alacağını kaydetti. Öz yaptığı açıklamada Mayıs ayının sonuna kadar Akhisar Müzesinin açılacağını vurguladı.

 

Manisa İl Genel Meclisi Kefayettin Öz ile yaptığı özel röportajda “Akhisar müzemiz yapımı ve teşhir için son haline gelmiştir. 1 hafta içerisinde bütün teşhir bölümleri, arkeoloji ve etnografya bölümü bitecektir. Şuanda Ankara ve Manisa’ dan müzeler genel müdürlüğü ve diğer müze uzmanları bu teşhirleri hazırlıyorlar. Arkeoloji bölümünde de tamamen Akhisar’ın 5 Bin yıllık tarihine hitap eden eserlerden oluşuyor. Etnografya bölümünde de Akhisar’ın bütün bölgesinde yaklaşık 2 bin yıllığa kadar eserler olacak. Akhisar müzesi civar müzeler içerisinde şimdili obje ve malzemelerden dolayı spesifik olacaktır. Çünkü diğer müzelerde birbirinin aynısı bir çok esere sahiptir. Ama Akhisar müzesi tamamen Akhisar’ın kültürü ve tarihini içerdiği için farklı bir müze olacaktır. Eminim ki ziyaret edenler diğer müzelere göre çok daha fazla haz alacaktır.” dedi.

------






 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız