KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Oda ve Borsa Başkanlarının Önündeki Engel Kalktı

Oda ve Borsa Başkanlarının Önündeki Engel Kalktı

11 Ocak 2013 Saat: 11:55
Oda ve Borsa Başkanlarının Önündeki Engel Kalktı
Oda ve Borsa Başkanlarının Önündeki Engel Kalktı
DAYIOĞLU KASABI

Mevcut yasa gereğince, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine Bağlı Oda ve Borsalarda 2 dönem Başkanlık yapan Yönetim Kurulu Başkanları ile Meclis Başkanları aradan 2 seçim dönemi geçmeden aynı görevlere aday olamıyorlardı.

Bazı Oda Başkanları bu durumun Anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle yasanın ilgili maddelerinin iptali için Anayasa Mahkemesine müracaat ettiler. Anayasa Mahkemesi  10 Ocak 2013 Perşembe günü konuyu görüştü ve yasanın ilgili maddelerini iptal etti. Bu durumda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı Odalarda ve Borsalarda  2 dönem Yönetim Kurulu Başkanlığı yapanlar, 2 dönem Meclis Başkanlığı yapanlara bu görevlere yeniden aday olma yolu açılmış oldu.

Anayasa Mahkemesinin Kararı ile ilgili bir açıklama yapan Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Erdayıoğlu “Anayasa Mahkemesi doğru bir karar vermiştir.  İnsanların Anayasal hakları kısıtlanamaz” dedi. Erdayıoğlu açıklamasının devamında Şubat-Mart 2013 aylarında Odalarda ve Borsalarda seçim olduğunu Anayasa Mahkemesinin bu kararı seçim öncesinde almasının vicdanları daha da rahatlattığını belirterek “ Bana hep Başkanlığa aday olamayacağım söylendiğinde, ben adayım” dedim.  “ Şimdi de , Şubat-Mart aylarında yapılacak olan  Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri için Yönetim Kurulu Başkanlığına adaylığımı açıklıyorum. Anayasa Mahkemesinin  kararı herkese hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız