KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Sağlık

Okul Öncesi Miniklere Özel Akhisar Hastanesinden Sağlık Taraması

Okul Öncesi Miniklere Özel Akhisar Hastanesinden Sağlık Taraması

9 Ekim 2012 Saat: 19:57
Okul Öncesi Miniklere Özel Akhisar Hastanesinden Sağlık Taraması
Okul Öncesi Miniklere Özel Akhisar Hastanesinden Sağlık Taraması
DAYIOĞLU KASABI


Akhisar’da Cumhuriyet Mahallesi, Cumhuriyet İlköğretim Okulu yanında bulunan Şehit Necdi Şentürk Ana Okulunun isteği doğrultusunda eğitim gören 5 yaş ve altı öğrencilere Özel Akhisar Hastanesi ekipleri tarafından sağlık taraması yapıldı.

Çocukluk çağında başlayan pek çok erişkin hastalığının önlenmesi açısından okul öncesi sağlık taraması yapılması önemine vurgu yapan Özel Akhisar Hastanesi Halkla İlişkiler Müdürü Akın Çakır yaptığı açıklamada “Çocukluk çağında başlayan pek çok erişkin hastalığının önlenmesinin ancak bu dönemde alınan önlemlerle mümkün olabileceğini belirten uzmanlar, okul öncesi sağlık taraması (check up) yapılması tavsiyesinde bulunuyor. Okul öncesi check up sayesinde özellikle okula yeni başlayan çocukların hem sağlık, hem de okul başarısı açısından ayrıntılı fizik muayene, tansiyon ölçümü, büyüme gelişmenin değerlendirilmesi gerekiyor. Bu maksat ile Şehit Necdi Şentürk Anaokulunun isteği doğrultusunda Çocuk Hastalıkları Uzman Doktorumuz Ulviye Uzar nezaretinde sağlık taraması yaptık” dedi.

Erken teşhisin önemine dikkat çeken Uzman Doktor Ulviye Uzar şu bilgileri verdi: "Genelde aileler ilk bir yaşına kadar çocuklarını düzenli kontrollere getirseler de daha sonraki takip ve aşılarında büyük aksamalar olmakta hatta çoğu kimse ergenlik çağında da aşıların gerekliliğini bilmemektedir. Beyin gelişiminin en hızlı olduğu yaşamın ilk yıllarında, gelişmenin ve yaşanan deneyimlerin daha sonra okul başarısını etkilediği ve gençlik ve erişkinlik dönemi karakterini biçimlendirdiği görüşünden hareketle konunun önemini daha da vurgulayabiliriz” dedi.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız