KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Spor

Oryantiring Federasyonu Temsilciliği Görevine Akhisar’dan Özgür Morbel Getirildi

Oryantiring Federasyonu Temsilciliği Görevine Akhisar’dan Özgür Morbel Getirildi

30 Kasım 2011 Saat: 11:15
Oryantiring Federasyonu Temsilciliği Görevine Akhisar’dan Özgür Morbel Getirildi
Oryantiring Federasyonu Temsilciliği Görevine Akhisar’dan Özgür Morbel Getirildi
DAYIOĞLU KASABI

 


 

İlçemiz 75.Yıl Aysun Karalar İ.Ö.O Beden Eğitimi Öğretmeni olarak görev yapan , aynı zamanda Oryantiring antrenörü ve hakemi olan Özgür Morbel; Manisa Oryantiring Federasyon Temsilciliği görevine getirildi.

 

Oryantiring Federasyonu Başkanı Mehmet Genç tarafından atanan Özgür Morbel’ in görev onayı, Spor Genel Müdürü tarafından onaylandığı  bildirildi.

 

Özgür Morbel, konu ile ilgili olarak açıklamada bulundu.Sözlerime öncelikle Oryantiring Sporu hakkında  kısaca bilgi vererek başlamak istiyorum.

 

Oryantiring (Hedef Bulma), her türlü arazi ve iklim şartlarında sporcuların harita ve pusula kullanarak , haritada belirtilmiş kontrol noktalarını(hedefleri) en kısa sürede doğru sıra ile bulmaya amaçlayan bir doğa sporudur .Avrupa da çok yaygın ve okullarda ders olarak okutulan bu spor branşı,Türkiye ‘de de Okul Sporlarına dahil edilmiştir.Oryantiring  yapanların , doğayı tanıma  ve hayata hazırlamada da  son derece olumlu katkıları  olduğu gibi. Öğrencilerin hem stres attıkları hem de muhakeme yetilerini son derece geliştirdikleri bir spor dalıdır.

 

2003 yılından bu yana oryantiring faaliyetlerini ilçemizde ve ilimizde sürdürmekteyim. Çeşitli yarışmalarda sporcu , antrenör ve hakem olarak görevler aldım.2006 yılında takımlar düzeyinde Bölge şampiyonluğu ve Türkiye 5.liği yanı sıra bir çok dereceleri ilçemize getirdik.2007 yılında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirdiğimiz  kursta 37 öğretmene ve 2011 yılında Federasyonumuzun programına aldırdığımız ilk defa bir ilçede düzenlenen  hakemlik kursunda 39 kursiyere kurs vererek hem belge kazandırdık hem de Oryantiring sporuyla tanıştırdık.

 

Akhisar Belediyesinin katkıları ilçemize Oryantiring haritası çizilmesini sağladık. Geleneksel olarak düzenlenen 550 , 551 ve 552.Çağlak Festivali ve Zeytin Şenliklerinde önce yerel ardından bölgesel düzeyde 400 katılımcıyı aşan Oryantiring yarışmaları organize ettik.

 

Son olarak 14-26 Ağustos tarihlerinde İlçemizde, Federasyon ve Akhisar Belediyesinin katkıları ile Milli Takım Antrenörleri ve sporcularının katılımıyla 14 gün süren ,12-20 yaş Oryantiring Milli Takım Gelişim Kampında ; Kamp Müdürlüğü görevini ifa  ettim.

 

Tüm bu çalışmalarımda  yanımda çok değerli arkadaşlarımın, Akhisar Belediye Başkanlığının , İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün, Oryantiring Federasyon Başkanı Mehmet Genç ve Federasyon yetkilileri ile  sporcularımızın desteği ve katkılarına teşekkür ediyorum.

 

Ayrıca görevi devraldığım Celal Bayar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Sayın Ayhan Işık’a da  Oryantiring Sporuna yaptığı katkılardan ötürü teşekkürlerimi sunuyorum dedi.

 

Özgür Morbel; Bize verilen bu görev mesuliyetimizi arttırmıştır.Beden Eğitimi ve tün branşlardaki Öğretmenlerimizin desteği ile  sporcu sayımızı  arttıracağız . Oryantiring Federasyon Başkanı Sayın  Mehmet Genç’ten 2012-2013 sezonunda Akhisar’da yaklaşık 1000 kişinin katılımıyla gerçekleşen  Oryantiring Türkiye Şampiyonası sözünü aldık.İnşallah bu yarışmada Akhisar lı sporcularımızda boy gösterecekler.Öncelikli amacımız Federasyonumuz nezdinde çalışmalarımızı yürütmek ve  bu sporu tüm Manisa’da yaygınlaştırmaktır. Çocuklarımızı , gençlerimizi ve tüm yetişkinlerimizi  doğada yapılan bu spora davet ediyorum” dedi.

 


 

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız