KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Sağlık

Özel Akhisar Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakımı Çare Oldu

Özel Akhisar Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakımı Çare Oldu

10 Eylül 2012 Saat: 17:30
Özel Akhisar Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakımı Çare Oldu
Özel Akhisar Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakımı Çare Oldu
DAYIOĞLU KASABI


Akhisar, Gördes, Kırkağaç ve Gölmarmara ve yakın bölgenin tek Yeni doğan yoğun bakımı ünitesi bölgenin büyük bir sağlık sorununu çözdü.Akhisar ve çevresinde  yaşayan ailelerin ‘ bebeğim yaşayacak mı endişesini’ ve ‘yoğun bakım servisi aramalarına ‘ çare olan Özel Akhisar Hastanesi insan odaklı sağlık anlayışı ile bölge halkına hizmetlerini sunmaya devam ediyor.

Yeni doğan yoğunbakım  servisini Akhisar ve çevre halkının hizmetine  açan Özel Akhisar Hastanesi  bebeklerin doğum sonrası tedavi merkezi olan  yoğun bakım birimi sorununu  çözerek bölgeye büyük bir katkıda bulundu.

Ülkemizde  yenidoğan döneminde kaybedilen bebek sayısı dünyaya göre daha fazladır. Ülkemizde her yıl ortalama 1.5 milyon bebek doğmakta, ancak bu bebeklerin yaklaşık 50 bini yenidoğan döneminde kaybedilmektedir. Bu ölümlerin büyük çoğunluğu erken doğum veya uygun olmayan koşullarda yapılan doğumlar sonucu olmaktadır. Bunların en az yüzde 50’sinin önlenebilir nedenlere bağlı olduğu da bilinen bir gerçektir.

Özel Akhisar  Hastanesi’ninYenidoğanYoğun Bakım Ünitesi bu bilinçle  kuruldu.Kurulduğu günden bugüne Ünitemizde; solunum  sıkıntısı, sarılık, enfeksiyon gibi hastalıkları olan bebeklerimize bakılmaktaydı. Hastanemizde  artık prematüre doğan bebeklerimiz de takip edilmekte ,gerekli girişimsel müdahaleler  de (ventilatöre-solunum cihazına bağlama, sürfaktan verme )yapılmaktadır. Alanlarında uzman Doktorlarımız  Uzm.Dr. Ulviye Uzar; Uzm. Dr. Yeliz Atıcı  ve güçlü bir kadro ile 24 saat sürekli hizmet veren ünitemizde,  sorunlu bebekler  sağlığına kavuşturuluyor.30 haftalık 1000 gr ağırlığında, 33 haftalık 1200 gr ağırlığında  doğan iki prematür bebeğimiz Uzm. Dr. Yeliz Atıcı tarafından  halen yeni doğan yoğun bakım  ünitesinde takip edilmekte.

Amacımız; Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitemizin teknik donanımı, sağlık kadrosu ve elde edilen başarılar ile Akhisar ve Bölgesinin sayılı referans merkezlerinden biri olmasıdır. Hedefimiz; sadece hastanemizde doğan sorunlu bebeklere değil, yoğun bakıma ihtiyaç duyan tüm sorunlu bebeklere bu sağlık hizmetini sunabilmekti. Özel Akhisar Hastanesi 6 bebek kapasiteli Yenidoğan Yoğum Bakım Ünitesi'nde erken doğan bebekleri izlemekte ve sağlıklı bir şekilde yaşama tutunmalarını sağlamaktadır .

 Dünyada, bebek ölümlerinin yarısından fazlası yaşamını ilk dört haftasında, bunların da büyük bir çoğunluğu ilk 24 saat içinde olmaktadır.

Bu nedenle bebeğin sağlığının korunmasının birinci şartı doğumun yenidoğan yoğun bakım ünitesi olan bir sağlık kuruluşunda gerçekleştirilmesidir.

 

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız