KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Özgürlük ve Dayanışma Partisinden basın açıklaması!

Özgürlük ve Dayanışma Partisinden basın açıklaması!

7 Ocak 2012 Saat: 11:37
Özgürlük ve Dayanışma Partisinden basın açıklaması!
Özgürlük ve Dayanışma Partisinden basın açıklaması!
DAYIOĞLU KASABI

Akhisar Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) ilçe Başkanı Ekrem Kurt ve Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Özel, Hüseyin Efendiler,  Ümit Hepşen ve üyelerin katıldığı Paşa Mahallesi 13 Sokak Evin Pasajındaki ilçe Lokalinde, Milletvekili Maaşlarını yüzde 100 yapılan zamları eleştiren basın açıklamasını yaptı.  Basın açıklamasını ÖDP ilçe Başkanı Ekrem Kurt okudu.

ÖDP ilçe Başkanı Ekrem Kurt’un okuduğu basın açıklamasın tam metni:

Değerli Basın Emekçilerine ve Halkımıza,
Geçtiğimiz yılın son günlerinde önce emekli milletvekillerine %100 zam verilerek, maaşları 7.700- 8000 liraya ulaştırıldı. Bu zamdan 2 yıl milletvekilliği hükmü getirilerek ilk defa milletvekili seçilenlerin bu zamdan 2 yıl sonra yararlanma olanağı getirildi. Böylece eski dönemlerde milletvekilliği yapan milletvekili maaşları bu uygulamayla 19.000 TL’ye çıkartıldı.


Halkımızın tepkisini çeken bu zam teşebbüsü cumhurbaşkanının kısmi vetosuyla şimdilik engellendi.

Cumhurbaşkanının yüksek oranda yapılan zammı kamu vicdanını rencide etmiştir diyerek TBMM’ye iade ettiği tasarı mecliste beklemektedir.
Hükümet çevreleri milletvekillerinin gelen misafirlere yemek vermektedirler, hatta misafirin yol parası cebine konmaktadır. Düğünlerde çiçek, altın gibi sunumlar yapılmaktadır diyerek tasarıyı savunmaya çalışmaktadır.

Aynı hükümet devletin resmi kurumu olan Türkiye istatistik Kurumu’nun açıkladığı açlık sınırının 926 lira olmasına aldırmadan, askeri ücreti 701 lira olarak belirleyebiliyor.5 milyondan fazla çalışanı aileleriyle birlikte 15-20 milyon kişiyi açlıktan ölürsen öl demek anlamına gelecek bu uygulamanın adaletle, eşitlikle, demokrasiyle ne ilgisi var? Devletin kendi kurumuna bakmayıp komisyondaki işveren temsilcilerine kulak vermesinin gerekçelerinin binde Türkiye ucuz işçi cennetidir imajı vererek yatırımları Türkiye’de tutmak olmalı ki, önümüzdeki günlerde esnek çalışma yasası getirerek. İşçiye ayda 15-20 gün veya daha az çalıştırma yetkisi sermayeye ikram hazırlığında işçi 15 gün çalışarak aylık 351 lira alacak eksik günlerinin sigorta primini de kendisi ödeyecek.
Değerli Kardeşlerim

Önümüzdeki günlerde emeklilerin maaş düzenlemeleri yapılacak. Aynı mantık gene işleyecek emekliler de insan onuruna yanaşır bir yaşam standardından yoksun kalacak. Sermaye çevrelerinin dümen suyundan giden bir hükümetin yaptıklarından yapacağını da okumak mümkündür.

Partimiz diyor ki
1-Milletvekili maaşları adil bir uygulama söz konusu olacaksa ki olmalıdır. En yüksek işçi ücretini geçmemelidir.

2- Askeri ücret tespit komisyonunda işçi sınıfını temsil eden üyelerle komisyonun işveren ve hükümet üyelerinin oy eşitliği sağlanarak, askeri ücretin yoksulluk sınırının altına düşmemesi yasal ve anayasal güvenceye alınmalıdır.

3- Emeklilerin sendikaları yok sayılmamalı aksine hükümet emeklilerle ilgili düzenlemeleri bizzat onların sendikalarıyla dernekleriyle birlikte gerçekleştirmelidir. Emeklilere kalkınmadan pay verilerek açlık sınırında yaşamaktan kurtulmaları gerçekleştirilmelidir.

Eşitlikçi özgürlükçü bir cumhuriyette partiler adaylar eşit koşullarda seçime katılırlar ve kazanan parti veya partiler hükümeti kurar. Hükümet ‘ Bizi halk seçti biz meclisten istediğimiz yasayı çıkarırız istediğimiz gibi yönetiriz ‘ Derse bu temsili demokrasi olur. Gerçek bir demokraside karar süreçlerinde işçiler, emekliler, öğrenciler olur. Yok, kitleler 4 yılda bir seçim yaparlar kendilerini yönetenleri belirler karar süreçlerinde hükümetin atadığı memurlar olur, demek halkı sürü yerine koymaktır. 25-30 yıl bu ülkeye emek vermiş emekli olmuş, sefil bir yaşama mecbur bırakılmış bırakın hastaneye aile hekimine gitmeye çekinen bir duruma geldiyse bu gidişe dur denmemesini beklemesin yönetenler.  İşçiler sendikalarıyla işçi konseyleriyle üreticiler üretici birlikleriyle üretici konseyleriyle öğrenciler eğitime öğrenci konseyleriyle öğretmenler öğretmenler konseyleriyle katılacaklar. Eğitim çağdaş ve demokratik olacak. Üretim üretici konseylerinin katıldığı planlamalarla gerçekleşecek. Bu topraklar bu uygulamalara yabancı değil elbette bahar ülkemize de gelecek. Fatsa çiçekleri açacak. SÖZ YETKİ KARAR İKTİDAR HALKA. ÖDP AKHİSAR İLÇE ÖRGÜTÜ

 

 

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız