KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Personele Pratik ve Teorik Eğitim !

Personele Pratik ve Teorik Eğitim !

11 Nisan 2012 Saat: 11:25
Personele Pratik ve Teorik Eğitim !
Personele Pratik ve Teorik Eğitim !
DAYIOĞLU KASABI


 

Bornova Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü uzmanları tarafından Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde  görev yapan personele yönelik olarak zirai mücadele aletlerinin bakımı ve kalibrasyonu konusunda teorik ve pratik eğitim verildi.


Araştırma Enstitüsünden Dr. Öncül Caner ile Mühendisler Tevfik Turanlı ve Murat Apaydın tarafından verilen hizmet içi eğitime, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde  görevli 20 teknik eleman katıldı.


İlçe Müdürlüğü toplantı salonunda konuya ilişkin temel kural ve kavramların anlatıldığı teorik eğitim sonrasında Ballıca beldesi çiftçilerinden Mehmet Bunar’a ait işletmeye gidildi. Ballıca halkından çiftçilerin de takip ettiği uygulamalı eğitime bitki koruma ürününün hazırlanmasıyla başlanıp, ilaçlama makinasının basınç ve kalibrasyon ayarlarının kontrolü yapıldıktan sonra zeytinlikte ilaçlama yapılarak devam edildi. Uygulamadan hemen önce ilaçlı suyun temas yoğunluğunu belirlemek amacıyla ağaçlara “duyarlı kağıtlar” asıldı. İlaçlamadan sonra duyarlı kağıtlar kontrol edilerek, uygulamanın etkisi değerlendirildi.


Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Akif Şenyürek eğitim sonunda yaptığı açıklamada “zirai mücadele aletlerinin bakımı ve kalibrasyonu eğitimine katılan tarım merkezi mühendislerimizin, Bornova Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü’nün çok değerli uzmanlarından öğrenmiş oldukları teorik ve pratik bilgileri, görev sahalarındaki çiftçilere anlatarak  ve arazide birlikte uygulayarak hayata geçireceklerini, böylece çiftçilerimizin ilaçlamalardan en üst düzeyde fayda sağlamasını hedeflediklerini” söyledi.

-----

-----












 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız