KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Eğitim

Planetaryum Yer Tespiti için Akhisar’a Geldi!

Planetaryum Yer Tespiti için Akhisar’a Geldi!

4 Mart 2012 Saat: 01:37
Planetaryum Yer Tespiti için Akhisar’a Geldi!
Planetaryum Yer Tespiti için Akhisar’a Geldi!
DAYIOĞLU KASABI

251 Bin Dev Öğrenci Projesi kapsamında Dev Öğrenciler tarafından ilçemize yaptırılacak olan planetaryumun yerini tespiti amacıyla projenin de mimarı olan Manisa Valisi H. İbrahim Daşöz ilçemizi ziyaret etti. Saat 11.00’de Gölet alanına gelen Vali Daşöz’ü ilçemiz Kaymakamı Kamil Köten, Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan Yardımcısı Latif Çakmak, İlçe Emniyet Müdürü Abdurrahman Yolcu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer ve Şube Müdürü Adem Göksügür ve İlçe Proje Kurulunda yer alan okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler karşıladı.

 

Vali H. İbrahim Daşöz ve beraberindekiler yer tespiti için Gölet alanını gezdiler. Gezi sırasında Belediye Başkanı Salih Hızlı göletle ilgili bilgiler verdi. Vali Daşöz; Göletin yer olarak çok uygun olduğunu, Akhisar’da böyle bir yerin olmasının çok büyük bir şans olduğunu söyledi. Belediye Başkanı Salih Hızlı da planetaryum için imar planı ve mimarisi için hemen çalışmalara başlayacaklarını söyledi. Geziden sonra toplantıya geçildi. Toplantının başında İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Adem Göksugür’ün ahşap dağlama tekniği ile yapmış olduğu Vali H. İbrahim Daşöz’ün portresini kendisine takdim etti. Vali Daşöz de bu çalışması için Adem Göksugür’e teşekkür etti.

 

Toplantıda Dev Öğrenci anketi sonuçlarını değerlendirildi. Planetaryum ve proje ile ilgili görüşlerini belirten Vali H. İbrahim Daşöz yaptığı konuşmada; “Bu projenin sonucundan ziyade süreci çok önemlidir. Buradaki öğrenciler yarın üniversiteyi kazanıp gittiklerinde arkalarında bir dolu başarı hikâyeleri olan bir hayat bırakıp öyle gidecekler. Üniversitede okurken farklı yerlerden arkadaşları olacak ama hepsinin bu öğrenciler gibi başarı hikâyeleri olmayacak. Bu proje kitap satışı projesi değildir. Bu proje sayesinde öğrencilerimiz piyasanın çok çok altında bir fiyatla kitap temin edebilmektedirler. Bu kitaplar için yazarlar ve yayın evleri ile görüşülüyor ve gerekirse telif hakları ödenerek onların onayı ile basılıyor. Böylelikle öğrencilerimize korsan yollarla kitap satmak isteyenlere de mani olunuyor. Akhisar planetaryum bakımından çok uygun bir yer, çevre il ve ilçelerden de öğrencilerin gelebileceği bir yerdir. Akhisar yöneticileri bakımından da çok şanslı bir ilçedir. Gerek kaymakamımız gerekse belediyemiz bu projeyi sahiplenmektedirler. Bunun için kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

 

Akhisar Kaymakamı Kamil Köten;” proje kapsamında ilçede yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Öğrenciler de bundan sonra yapılacak çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Toplantının bitiminde de öğrenciler ilçede dev öğrenci festivali düzenleyeceklerini söylediler.

 

Toplantıdan sonra Göletten ayrılan Vali H. İbrahim Daşöz ve beraberindekiler Can Köfte tesislerinde yemek yediler.


































 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız