KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Asayiş

Polis Vatandaşları Uyarıyor

Polis Vatandaşları Uyarıyor

7 Ağustos 2013 Saat: 12:52
Polis Vatandaşları Uyarıyor
Polis Vatandaşları Uyarıyor
DAYIOĞLU KASABI

Toplum Destek Büro amirliği ekiplerince Bayram nedeni ile sokak sokak dolaşarak vatandaşı ve esnafı sahte para, değeri olmayan yabancı para ve bayanları çantalarını önlerine alma konusunda uyararak bilgilendirdi.  Vatandaşı uyaran bilgiler doğrultusunda satürkparasındaki güvenlikler şu şekilde belirtildi.

TÜRK LİRASINDAKİ GÜVENLİK ÖZELLİKLERİ

Kabartma Baskı Bankonotun ön yüzünde farklı yerlerde bulunur ve dokunulduğunda hissedilir.   

Gizli Görüntü: banknota yatay konumda ve göz hizasında bakıldıgında, Atatürk potresinin sağ köşesindeki yedigen şeklin içinde kupür değeri görül

Kabartma Baskısı; Banknotun ön  yüzünde farklı  yerlerde bulun ür.

Holografik Şerit Folyo:banknottasarımıyla uyumlu çeşitli motiflerden oluşur.banknota farklı açılardan bakıldığında bu motifler renkli  ve parlak yansımalar verir.dikdörtgen şekil içindeki ‘TL’ harfleri kupür değerine dönüşür.

Renk Değiştiren Şeritler: banknota farklı açılardan bakıldığında altın sarısına dönüşür.üzerinde kupürdegeri ve’TL’harfleri bulunur.

Emniyet Şeridi:kağıda gömülü olarak yer alır. Üzerinde kupür degeri ile’ TL’ harfleri bulunur. Banknot ışığa tutulduğunda her iki yüzüden de kesintisiz bir hat şeklinde görülür.

Filigram:banknotların ön yüzünde bulunan  Atatürk portresinin küçüğü ile kupür değerini gösteren sayıdan oluşur.banknot ışığa tutulduğunda her iki yüzden de görülür.

Bütünleşik Görüntü: Banknot ışığa tutulduğunda sol üst kenarda yer alan şekillerarka yüzdeki şekillerle birleşerek kupür değerini oluşturur.

Mikro Yazı:banknotların ön yüzünde ay-yıldız motifinin içindeki kupür değeri ve ‘TL’harfleri ile holografik şerit folyo üzerindeki dikdörtgen şeklin alt ve üst kenarındaki ‘TCMB’ibaresi mikro yazılıdır.

Renklendirilmiş Banknot Kağıdı:banknotlarda beyaz kağıt degil, kupürün hakim renginin tonunda açık renkte kağıt kulanılmıştır.’

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız