KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

ROMANLAR'IN 320 TL İSYANI

ROMANLAR'IN 320 TL İSYANI

29 Aralık 2012 Saat: 16:03
ROMANLAR'IN 320 TL İSYANI
ROMANLAR'IN 320 TL İSYANI
DAYIOĞLU KASABI


Roman vatandaşlar için Selimşahlar’da TOKİ Roman konutları yapıldı. Roman Merkezi Federasyon Başkanı Erdoğan Şener, “Devlet verdiği sözü tutuyor ama ne yazık ki bu sözler yerel idareciler tarafından yerine getirilmiyor. Bizden 320 TL elektrik abonelik ücreti isteniyor. Ey Başbakan duy sesimizi” diye haykırdı. 

Roman Merkezi Federasyon Başkanı Erdoğan Şener öncülüğünde Manisa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü önünde bir araya gelen, Kemerdamı, Selendi ve Karayenice Romanları, yetkilileri verdikleri sözleri tutmaya çağırdı. Selendi, Kemerdamı ve Karayenice’de çıkan olayların ardından Romanlar için yeni bir yer arayışı içine girildiğini hatırlatan Roman Merkezi Federasyon Başkanı Erdoğan Şener, “Yaşanan olayların ardından Roman vatandaşlarımız için TOKİ ev yapacağını açıkladı. Bizler de 250 konut yapılmasını istedik ancak TOKİ 144 konut yaptı. Bu konutların sadece 50’si kontenjan olarak mağdur Romanlara ayrılırken 17’si engellilere ve geri kalan 77’si de herkese açık şekilde dağıtıldı. Ancak bize bu şekilde yapılacağı söylenmedi ve hepsinin Romanlar için yapılacağı söylenmişti. Konuyu Ankara’ya taşıdık ve burada bir adaletsizliğin olduğunu ilettik yetkililere ancak ne yazık ki TOKİ yetkilileri ise böyle bir şeyin doğru olmadığını söyledi. Ve burayı Romanlar için yaptıklarını söyledi. Ancak TOKİ yetkililerinin söylemi ile burada gerçekleşen eylem birbiri ile örtüşmüyor. Burada deyim yerindeyse etnik ayrımcılık yapılıyor. Bize iletilen sözleşmelerde konutun elektrik ve su abone paralarının ödenememesi durumunda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü’nün devreye girerek sorunu çözeceği açık bir şekilde yazılmış olmasına rağmen ne yazık ki Vakıf bize ‘7 gün içinde abone paralarını ödemezseniz hakkınızı kaybedersiniz’ diye dayatıyor. Abone paraları toplam 320 TL yapıyor. Bu paraları ödeyemiyor arkadaşlarımız. Haklarımız gasp ediliyor. Devlet bize 2 yılda geri ödemesi yapılacak dedi ancak üzerinden 6-7 ay geçmeden ödemeler başlıyor. Yani Mağdurlar bir kez daha mağdur edildi” iddiasında bulundu.

“Gemileri yakmayın diyenleri kınıyoruz”
Şener, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti sosyal bir hukuk devletidir. Yaptığı anlaşmalarla hukuken bağlıdır. Verdiği sözleri tutmak zorundadır. Bahse konu evlerde hak sahiplerinin ‘abone ve benzeri giderleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından karşılanır ve taksitle geri ödenir’ şeklindeki pozitif hukuk kuralı haline gelen anlaşma gereği bu kişilerin abone giderleri kendiliğinden Vakıfça ödeme zorunluluğu doğurmuştur. Aksine davranış, hak sahiplerini ödemeye zorlamak ve ödenmemesi halinde haklarını yitireceklerini söylemek, tam bir sözleşmeye aykırılık olup, hak sahiplerinin haklarının dolaylı yoldan gasp edilmesidir.
İlgili yöneticiler, hak sahiplerine bu haklarını kullandırmadıkları takdirde bizce Roman Vatandaşlara verilen pozitif ayrımcılığın negatif ayrımcılığa dönüştüğünün göstergesi ve bizlerin oyalandığı ve kandırıldığı, hatta aldatıldığı kanaatini uyandırmaktadır. Bu durumu Roman Merkezi Federasyonu olarak kınar ilgililerin gerekli özeni göstererek Federasyonumuzun üyelerine sözleşmeden doğan haklarımızın kullandırılmasını talep ederiz. Aksi halde bu insanların yalnız olmadığım, haksız olmadığını ispat için gerekirse yasal yollara müracaat ederiz. Çünkü bize kur'a çekimine çağrıldığımızda, bazı yetkililerce ‘gemileri yakmadan gelin’ demek suretiyle haklarının geri alınmaya çalışıldığının açıkça bir ifadesidir. Bu sözü söyleyenleri de ayrıca kınıyoruz” diye konuştu.



 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız