KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Sağlık

Şap Hastalığına Karşı Aşılama Kampanyası Başlıyor

Şap Hastalığına Karşı Aşılama Kampanyası Başlıyor

17 Eylül 2012 Saat: 14:46
Şap Hastalığına Karşı Aşılama Kampanyası Başlıyor
Şap Hastalığına Karşı Aşılama Kampanyası Başlıyor
DAYIOĞLU KASABI

Manisa’da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nün “Hayvan Hastalık ve Zararlıları İle Mücadele” programı kapsamında büyük baş hayvanlara şap aşılama kampanyası başlatılacak.
Aşılamalar Manisa Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlüklerinde görevli; 48 veteriner hekim ve 46 veteriner sağlık teknisyeninden oluşan aşılama ekipleriyle tüm ilçelerde ve köylerde yürütülecek. 17 Eylül’de başlayacak aşılamalar 2 ay devam edecek ve büyükbaş hayvanların tamamı, Bakanlığın temin edeceği aşılar ile uygulama ücreti hariç, ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Başlayacak aşılama kampanyası ile ilgili açıklama yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, “Çift tırnaklı hayvanlarda et ve süt veriminde büyük ekonomik kayıplara neden olan ve direk tedavi edilemeyen Şap (TABAK) Hastalığı mücadelesinde en etkili yol olan aşılamadır. Üreticilerimizin, besledikleri hayvanların sağlıklı olmaları açısından, hem kendileri hem de tüm hayvancılık yapan yetiştiricilere karşı olan sorumluluğunun gereği olarak, hayvanlarını mutlaka aşılatmaları gerekir. Aşılama çalışmaları yapılacak olan yerlerde önceden duyurular yapılmakta ve tüm yetiştiricilerimizin aşılama kampanyasına katılımı amaçlanmaktadır. Yine hayvan sevklerinde aşısız hayvanların nakline izin verilmeyecek ve Veteriner Sağlık Raporu düzenlenmeyeceğinden üreticilerimizin tüm hayvanlarını aşılatmaları önem arz etmektedir. Büyükbaş hayvanlarımızı Şap hastalığından korumak için tüm büyükbaş hayvanların kampanya döneminde aşılanması önemli olup, Aşı yaptırmayanlar hakkında 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu 36.maddesinin birinci fıkrası (a) bendine göre ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunu hükümleri gereği idari para cezası verilecektir” dedi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, halk arasında 'Tabak' diye de bilinen şap hastalığının dünya hayvancılığının en önemli problemlerinden birisi olduğuna dikkat çekerek, “Ülkemizde ve ilimizde her yıl görülmekte olan şap hastalığı hayvanlarda et ve süt veriminde büyük kayıplara, genç hayvanlarda ölüme, gebe hayvanlarda ise, yavru atmaya neden olmaktadır. Bu hastalıkla mücadele etmek için ilk başta hastalığa duyarlı hayvanların iki aylıkken birinci, bir ay sonra ikinci ve daha sonra altı ayda bir periyodik olarak aşılarının yapılması gerekmektedir. Hastalıkla mücadele kapsamında yapılacak olan yoğun aşılama çalışmaları neticesinde, hastalığın yayılmasının engellenmesi ve mevcut hastalık mihraklarının söndürülmesini amaçlıyoruz. Manisa’da bulunan tüm büyükbaş hayvan üreticilerimizin aşılama kampanyasına katılacağına ve aşılama kampanyasının başarılı geçeceğine inancım tamdır” dedi.

-------------------------------reklam------------------------------


-------------------------------reklam------------------------------

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız