KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

ŞEHZADE VE YUNUS EMRE İSİMLERİNE ÖZEL İTİRAZ

ŞEHZADE VE YUNUS EMRE İSİMLERİNE ÖZEL İTİRAZ

13 Ekim 2012 Saat: 09:34
ŞEHZADE VE YUNUS EMRE İSİMLERİNE ÖZEL İTİRAZ
ŞEHZADE VE YUNUS EMRE İSİMLERİNE ÖZEL İTİRAZ
DAYIOĞLU KASABI

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Manisa büyükşehir yapılırken hiçbir konuda kendilerine danışılmadığını iddia ederek, “Şehzadeler kentinde belediyenin ismini ‘şehzade’ olarak önermesi, Manisa’ya 140 km mesafedeki Yunus Emre Hazretlerinin isminin merkez belediyeye verilmesi, Tanrıverdi’nin egemenlik alanını işaretleme ve kendi fikrini dayatma gayretinde olduğunun göstergesidir” dedi.
Büyükşehir Yasa Tasarısı’nın TBMM’ye sevk edilmesinden sonra, dün saat 14.00’dan itibaren bu tasarı Meclis İçişleri Komisyonunda görüşülmeye başladı. Komisyon toplantıları gece geç saatlere kadar sürdü. Toplantının ilerleyen saatlerinde, tasarının üzerinde söz alan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Büyükşehirler Yasa Tasarısı hakkında değerlendirmelerde bulundu. 
Özel, yaptığı değerlendirmede AK Parti milletvekillerinin hiçbirisinin bu komisyonda söz almamalarına, tasarı üzerinde konuşmamalarına dikkat çekti ve hiçbir AKP Manisa milletvekilinin de toplantı salonunda olmamasını eleştirdi. Özgür Özel konuşmasında CHP’nin büyükşehirlere karşı olmadığını, ancak kamuoyunda “bütünşehir” olarak bilinen bu yeni yapının fazla sakıncalarının olduğunu, bunun en önemlisinin de tüm beldelerin ve köy tüzel kişiliklerinin kalkacak olması olduğunu söyledi. Özel, tüm beldelerin ve köy tüzel kişiliklerinin kalkacak olmasının son derece yanlış bir uygulama olacağını, köylülerin imece usulü köye kazandırdıkları taşınmazların ve ortak kullanıma ait araç gerecin ellerinden bedelsiz kamulaştırma ile alınmasının hatalı olduğunu, hatta devlet eliyle kul hakkı yeneceğini, bunun vebalinin ise ağır olacağını ifade etti. Özel, Manisa’nın, “V” şeklinde bir yerleşimi olduğunu ve merkez ilçenin şehrin coğrafi merkezinde yer almadığını, Büyükşehir Belediyesinin Bornova’ya 25 km, ancak uzak beldelere ise 200 kilometreye yakın mesafede olmasının büyük sakıncalar doğuracağını söyledi. Belediyeciliğin temelde bir mekan yönetimi olduğunu, alan yönetimine uygun olmadığını söyleyen, konuyu bir örnekle açıklayan Özel şöyle devam etti:  “Belediye dediğin, hayvan deyince, fino köpeğini, muhabbet kuşunu, kediyi falan anlar. Bu hayvanları komşuları rahatsız etmeden evde nasıl bakacağınla ilgilenir. Büyükşehirde koca kapılar açılıp inekler, mandalar meraya gidip otlamazlar. Sen şimdi bütün Manisa’yı büyükşehir yapınca, köylünün sarı kızı veya 3-5 tane tavuğu, horozu ne olacak? Büyükşehir’in mahallesinde bunlara yer olmadığına göre, bununla ilgili vatandaşlarımız sıkıntıya düşecekler. Büyükşehir bütün şehri kapsayınca vatandaşımızın daha önce hiç yolunu bilmediği yerlerden gidip izinler alması, harçlar vergiler pullar ödemesi, bilmediği yollarla ayaklarının tanışması, cebinden çıkmayan paraların cebinden çıkması söz konusu olacak. Belli vergilerin, 5 yıl ertelenmesi yeterli değildir, çünkü sadece gelen tepkileri azaltmaya yönelik bir hamledir. Sayılı gün çabuk geçer. 5 sene sonra bu ağır yük yine vatandaşımızın sırtına biner.”  
Özgür Özel, konuşmasında Hüseyin Tanrıverdi’nin bu meseleyi Manisa’da da tartışmayıp, ser verip sır vermemesini, kapalı kapılar ardında, sadece Partisi hatta sadece kendisi için en avantajlı modeli aramasını eleştirerek, şimdi bunun tüm Türkiye’nin başına dert olduğunu iddia etti. Özel, Biz kuyuya taşı atanı yakından tanıyoruz” dedi. Özel, Manisa’da CHP’nin hep ortak aklı savunduğunu, Tanrıverdi’nin ortak akıl ismini CHP’den alıp, ruhunu uygulamadığını, gerçekte ortaklaşmayı aramadığını ve sadece “biz söylersek olur” yaklaşımını benimsediğini söyleyerek eleştirilerine devam etti.  “Tanrıverdi’nin Manisa’da Bülent Arınç’ın gidişinden sonra, tek başına kurmaya çalıştığı egemenlik ve hükümran üslup ilçelerin isimlerinin belirlenmesine kadar yansımıştır” diyen Özel, “Şehzadeler kentinde belediyenin ismini ‘şehzade’ olarak önermesi, diğer Belediyenin isminin ise Manisa’ya 140 km mesafedeki Yunus Emre Hazretlerinin isminin Merkez Belediyeye verilmesi, Tanrıverdi’nin egemenlik alanını işaretleme ve kendi fikrini dayatma gayretinde olduğunun göstergesidir” dedi.
Özel, konuşmasının sonunda yerel seçimleri öne alacak Anayasa değişikliği için anlaşan AK Parti ve MHP’ye göndermede bulunarak, seçimin öne çekilmesini muhalefet partisi olarak sabırsızlıkla beklediklerini ve seçimi CHP’nin alacağını iddia etti.
--------------------reklam-------------------

--------------------reklam-------------------
 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız