KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Selendi Şehidini Göz Yaşlarıyla Uğurladı

Selendi Şehidini Göz Yaşlarıyla Uğurladı

26 Eylül 2012 Saat: 19:19
Selendi Şehidini Göz Yaşlarıyla Uğurladı
Selendi Şehidini Göz Yaşlarıyla Uğurladı
DAYIOĞLU KASABI


Tunceli'de askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada şehit olan Jandarma Er Mümin Koca (21), memleketi Manisa’nın Akhisar ilçesi Akselendi beldesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehit haberini alan belde sakinleri, sabahın erken saatlerinden itibaren aileye taziye ziyaretinde bulundu, beldedeki ev ve işyerlerine Türk bayrağı asıldı. Cenaze namazından önce şehidin evinde, şehit için Kur-an'ı Kerim okundu, dualar edildi.
Şehit Jandarma Er Mümin Koca'nın cenazesi Ankara’dan askeri uçakla Akhisar Hava Meydan Komutanlığı Havaalanı’na getirildi. Oradan da cenaze aracıyla Akselendi beldesi Atatürk Mahallesi'nde bulunan babasının evine götürüldü. Baba ocağında, ailesinden helallik alındıktan sonra şehidin cenazesi omuzlarda merkez Çarşı Camii’ne taşındı. Baba ocağında helallik alınması sırasında şehidin ailesi fenalık geçirdi.

Şehidin cenaze namazı ikindi namazının ardından Akselendi merkez Çarşı Camii’nde kılındı. Şehidin cenaze namazını Manisa Milletvekili Hasan Çakıroğlu kıldırdı. Cenazeye şehidin babası İsmail, annesi Hafize Koca, ablası Mürüvvet Akaydın, Manisa Vali Vekili Necmettin Yalınalp, Tugay Komutanı Tuğgeneral Nehir Aydın, Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, Akhisar Hava Meydan Komutanı Hava Kontrol Albay Bülent Keleş, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Selçuk Özdağ, Muzaffer Yurttaş, Uğur Aydemir, Recai Berber, Erkan Akçay, Özgür Özel, Sakine Öz, Hasan Ören, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehidin ailesi cenaze namazı sırasında güçlükle ayakta durdu. Şehidin tabutu askerler tarafından omuzlarda taşınırken, son kez oğlunun tabutuna dokunan gözü yaşlı anne Hafize Koca, “Benim oğlum şehit oldu, canım yandı. Başka askerler şehit olmasın ve onların analarının canı yanmasın. Oğlum sen gittin, bir daha geri gelmeyeceksin. Sen gittin, benim kolum, kanadım kırıldı. Ben sensiz ne yapacağım.” diyerek gözyaşı dökmesi, cenazeye katılanların yüreklerini burktu.

Daha sonra şehidin tabutu askerlerin omuzunda mezarlığa kadar taşındı. Türk bayrağı taşıyan vatandaşlar, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’, ‘Kahrolsun PKK’, ‘Şehidim bize hakkını helal et’ diye slogan attı. Şehit Koca, Akselendi belde mezarlığında gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

11 aylık asker olduğu öğrenilen şehit Koca’nın öğrenimini Manisa'da tamamladığı ve 2011 yılı Kasım ayında askere gittiği, Foça'daki acemilik döneminin ardından, şubat ayında Tunceli'deki birliğinde şoför olarak görevlendirildiği bildirildi. Bekar olan Mümin Koca'nın askere gitmeden önce bir seyahat firmasında muavinlik yaptığı öğrenildi.




Akhisarlı Şehit Toprağa Verildi 


 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız