KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Sesimiz Çiğlik Olsun Akhisar’da

Sesimiz Çiğlik Olsun Akhisar’da

21 Eylül 2012 Saat: 16:52
Sesimiz Çiğlik Olsun Akhisar’da
Sesimiz Çiğlik Olsun Akhisar’da
DAYIOĞLU KASABI


Salihli Lisesi tarafından yürütülen “Sesimiz Çığlık Olsun” projesi Akhisar’da konferans verdi. 21.09.2012 Perşembe günü Adnan Menderes Lisesi Çok Amaçlı salonunda gerçekleşti. Müzik öğretmeni Ömer EBEPERİ koordinatörlüğünde yürütülen projeye Eğitmen, müzik öğretmeni Murat USLU, Gönüllü eğitmen, Sema Erdemir ve Adnan Menderes Lisesi müzik öğretmeni Lale Dündar Ayyildiz ve 42 öğrenci katıldı.Okul Müdürü Ramazan Dündar bu projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Proje koordinatörü proje ile aşağıdaki açıklamaları yaptı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, gençliğin kişisel ve sosyal gelişimini desteklemeyi, gençlerin potansiyellerini gerçekleştirebilmelerine imkân sağlamayı, gençlerin karar alma ve uygulama süreçleri ile sosyal hayatın her alanına etkin katılımlarını artırmayı ve yenilikçi fikirlerin hayata geçirilmesini hedefleyen projeleri desteklemek amacıyla 2012 Yılı Gençlik Projeleri Destek Programı hazırlayarak kurumlara proje teklif çağrısı yapmıştır.

Salihli Lisesi olarak 2012 yılı Gençlik Projeleri kapsamında yürütülecek projelere başvurumuzu yaparak 2600’e yakın projenin arasından kabul edilen 120 proje arasına girmeyi başardık.

“Sesimiz Çığlık Olsun” isimli projemiz 7 farklı ilçede gerçekleştirilecektir.  15-19 yaş arası 350 dezavantajlı gence üniversitelerin Müzik eğitimi veren bölümlerin tanıtımı, işleyişi ve yetenek sınavı uygulamaları hakkında konferans ve eğitim verilecektir.

31.08.2012-30.04.2013 tarihleri arasında 8 ay sürecek projede 9 müzik öğretmeni görev alacaktır. Murat USLU (Eğitmen), F.Derya ÖZDEN EBEPERİ(Salihli-Gönüllü Eğitmen), Sema ERDEMİR(Akhisar-Gönüllü Eğitmen ), Emel ABADANLI (Soma- Gönüllü Eğitmen ), Deniz ARIÇ  (Kula-Gönüllü Eğitmen ), Volkan ÖZCAN (Alaşehir-Gönüllü Eğitmen ), Özge CENGİZ (Buldan-Gönüllü Eğitmen ), Atasoy SÖNMEZ  (Bergama- Gönüllü Eğitmen

20 Eylül 2012 Perşembe günü Salihli ilçesinde 100 gence projenin ilk konferansı verildi. 21 Eylül 2012 Akhisar, 27 Eylül 2012 Soma, 3 Ekim 2012 Kula, 09 Ekim 2012 Salı Alaşehir, 17 Ekim 2012 Çarşamba Buldan, 18 Ekim 2012 Perşembe ise Bergama ilçelerinde konferanslar verilecektir.

Projenin amacı

7 ilçedeki dezavantajlı gençlere, müzik yetenekleri doğrultusunda Eğitmen ve Gönüllü Eğitmenler ( Müzik öğretmenleri ) tarafından bilgilendirme yaptıktan sonra eğitim vermek ve bu gençleri ilgili bir üst eğitim kurumlarına yönlendirmek, bu yolla gençler arasında dayanışma, hoşgörü, sevgi ve sanat yoluyla özgüven oluşturmaktır.

Projenin Özeti

7 farklı ilçedeki müzikle ilgili 350 gencin tespit edilerek,  (Salihli (100 öğrenci), Akhisar        (40 öğrenci), Soma (40 öğrenci), Kula (40 öğrenci), Alaşehir (40 öğrenci), Buldan (40 öğrenci-DENİZLİ), Bergama (50 öğrenci-İZMİR)) düzenlenecek konferanslar aracılığıyla, bu gençlerden yetenekli 35 kişinin seçilip eğitim verilmesi, ekip çalışması yaparak gençlerin yeteneklerinin ortaya çıkartılması, kişisel gelişimlerinin desteklenmesi ve gençler arasındaki kaynaşmanın sağlanıp, kültürler arasında anlayışın güçlendirilmesi amaçlanmaktadır.

Bu amaçlar doğrultusunda öncelikle projenin uygulanacağı yerlerde ilgili ve yetenekli gençlerin tespit edilmesi gerçekleşecektir. Bu gençlere Üniversitelerde Müzik Eğitimi veren bölümlerin tanıtımı, işleyişi ve bu bölümlere öğrenci alımı için yapılan yetenek sınavları hakkında; her ilçede ayrı ayrı gerçekleştirilecek konferanslarla bilgilendirme yapılacaktır. Bilgilendirme sonrası belirlenecek 35 gence kendi ilçelerinde belirlenen eğitmenler tarafından müzik eğitim kurumlarına hazırlık, temel müzik eğitimi, sahne performansı gibi konularda eğitimler verilecektir. Salihli’de yapılacak final konseri için de Gönüllü Eğitmenler tarafından gerekli hazırlık çalışmaları yapılacaktır. Yaklaşık 2 ay sonunda, belirlenen gençlerle daha sonra oluşturulan sosyal paylaşım sitesindeki “Sesimiz Çığlık Olsun” grubundan iletişime geçilecek ve tüm duyurular buradan sağlanacaktır. Kasım-Mart aylarında olmak üzere toplam 5 ay boyunca gençlere temel müzik eğitimi ve üniversitelerin müzik bölümlerinde yapılan yetenek sınavlarına hazırlık eğitimleri verilecektir.

Gençlerin eğitim çalışmaları zaman zaman da ilçelere gidilip değerlendirilecek ve ileride yapılacak konsere de hazırlıklı olmaları sağlanacaktır.

Tüm gençler, 2013 Nisan ayı içerisinde 4 gün süresince ( 02-05.04.2013 ) Salihli ilçesinde toplanacak ve ilk gün genel prova yapılacaktır. İkinci gün Kültür Gezileri, üçüncü gün konser programı gerçekleştirilecek, dördüncü gün ise İzmir ili, Bornova ilçesinde bulunan Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarına eğitim gezisi düzenlenecektir. Konservatuardaki bölümler hakkında bilgilendirme yapılıp yetenekli öğrencilerin üniversite eğitimiyle ilgili soruları yanıtlanacak, konservatuar stüdyosu tanıtılacaktır.

Yeteneği keşfedilmemiş 350 gence verilen konferanslar sonunda seçilen 35 kişiye kendini ifade etme, yeteneklerini ortaya çıkarma, özgüven, kişisel ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi sağlanmış olup proje sonuçlanacaktır. Aslında eğitim projesi olarak başvurusunu yaptığımız proje; katılım, kültür sanat, hareketlilik, sosyal uyum ve gönüllülük gibi diğer konuları da kapsamaktadır.

Projeye katılan tüm gençlere (konferans ve eğitim) belgeleri verilecek, internet ortamında oluşturulan sosyal paylaşım sitesindeki “Sesimiz Çığlık Olsun” grubunda proje sürecindeki tüm dokümanlar paylaşılacaktır.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız