KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Söğütlü Köyü Geleneksel Köy Hayrı Yapıldı

Söğütlü Köyü Geleneksel Köy Hayrı Yapıldı

6 Haziran 2012 Saat: 17:23
Söğütlü Köyü Geleneksel Köy Hayrı Yapıldı
Söğütlü Köyü Geleneksel Köy Hayrı Yapıldı
DAYIOĞLU KASABI


Akhisar’a bağlı Yörük kökenli yayla köylerinin her yıl tekrarlanan geleneksel köy hayırları bir yıllık alın terinin bereketini, kendi köylüleri, çevre köylüleri ve tanıdıklar tüm ilçe insanıyla paylaşma, atalarının emeklerine saygı ve hürmet, inançları gereği sevap ve dua kaynağı olarak bu gelenek yıllardır devam etmektedir.

İşte bu güzel geleneğin 3 Haziran Pazar günkü Söğütlü Köyüne hayrına yoğun ilgi gösterdiler.

Köy hayrı Kuran-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve yapılan dualar bu güzel günün tadını ve feyzini doruğa ulaştırarak, manevi duygularında coşkuyla yaşanmasına vesile oldu. Köy halkının, temizlik, tertip, düzen ve özeni çok takdir topladı.    

Bu güzel geleneği başlatan ecdada, sürdürülmesi konusunda son derece istekli ve hevesli olan yeni nesle, önder olan Köy Muhtarı Mesut Akgün;” Bu özel günde bir köy halkının yardımlaşma yoluyla sayısız kalabalığa nasıl hizmet ettiklerine, saygı ve hürmet dairesinde misafir ağırlamanın lezzetinin nasıl tadıldığına, birlik ve beraberlikle neler yapılabildiğine, bir gün bile olsa, mis gibi çam kokulu köy havasında doğal ortamın güzelliklerinin, şehir hayatının bunaltıcı koşuşturmasından bunalan insanlarımızla paylaşılmasına imkân sağlamanın ne kadar önemli olduğunun anlaşılmasına şahitlik yaptık. İdare heyetine, besmele ve dualarını da katarak yemekleri en leziz şekilde hazırlayan kadınlarına, misafirlere tek tek hoş geldin diyerek halini hatırını soran ve yemeğin dağıtılmasında hizmet eden yaşlı- genç tüm köy halkına bütün misafirler adına teşekkür ediyoruz.

Bu yıl 38. si gerçekleştirilen geleneksel Söğütlü Köyü hayrına Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa ve yönetim Kurulu Üyeleri ile çok sayıda köy muhtarı, öğretmen camiası, din görevlileri, köy halkının tamamı, çevre köylerden ve Akhisar’dan katılan çok sayıda davetli misafir katıldı.       

               

   

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız