KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Yaşam

Srebnitsa İçin Taksimdeydiler !

İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra Avrupa’da yaşanmış en büyük trajedi olan Srebrenitsa

11 Temmuz 2011 Saat: 17:34
Srebnitsa İçin Taksimdeydiler !
Srebnitsa İçin Taksimdeydiler !
DAYIOĞLU KASABI

İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra Avrupa’da yaşanmış en büyük trajedi olan Srebrenitsa soykırımı, Taksim’de protesto edildi. Avrupa Gençlik Merkezi de projeye destek amacıyla 3 gün içinde Akhisar’da topladıkları 343 adet ayakkabı ile birlikte Taksim’deydi.

Türkiye’deki tüm illerden toplanan, Ayaklardan çıkarılan 8 bin 372 ayakkabı ve Birleşmiş Milletler’in baş harfi “UN” heykeli ile soykırım kınandı. Etkinliği düzenleyen Genç Boşnaklar Derneği Başkanı Enisa Kezo, “Bütün dünya bu soykırımı hatırlamalı ve BM’nin ayıbını görmeli.” dedi. Bosna’da yaşananlara katliam diyenleri eleştiren Kezo, “Bu bir katliam olamaz çünkü katliam, soykırımın yanında hafif kalır.” ifadelerini kullandı. Projeye destek veren Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu’na da teşekkür etti.

Bosnalı kardeşlerini yalnız bırakmayan Avrupa Gençlik Merkezi Başkanı Merter Kırkmalı da ‘Bugün burada 11 Temmuz 1995 günü, modern dünyanın tam ortasında, Avrupa’nın göbeğinde ve Birleşmiş Milletlerin seyirci kalarak izlediği, Srebrenitsa Soykırımı’nı anmak, kamuoyuna sesimizi duyurmak ve de Boşnak kardeşlerimize destek olabilmek için Akhisar’da 3 gün içinde topladığımız 343 adet ayakkabı ile birlikte Taksim’e geldik. Öncelikli olarak, istenilen sayıya ulaşabilmenin sevinciyle, projemize duyarlılık gösteren Akhisar halkına, Manisa Milletvekili Sayın Uğur Aydemir’e ve Akhisar Belediye Başkanı Sayın Salih Hızlı’ya sonsuz teşekkürlerimi sunarım.  Srebrenitsa büyük bir katliamdır. Tüm Dünya’nın gözü önünde, 8372 Boşnak kardeşimiz dostlarının, kardeşlerinin, çocuklarının önünde kurşuna dizilmişlerdir. Bu katliamın yıl dönümünde bugün burada Boşnak kardeşlerimizle beraberiz ve de bir kez daha  diyoruz ki  ‘Srebrenitsa Soykırımı’nı unutmadık, unutturmayacağız…’ diye konuştu.

Protesto amacıyla katliamda şehit edilen insan sayısı kadar 8.372 çift ayakkabı toplamak amacıyla düzenlenen kampanya iki katına ulaştı. 15 bin çift ayakkabıyı aşan etkinliğe, Erdoğan ve Davutoğlu’nun yanı sıra Nimet Çubukçu, Sezen Aksu, Gani Müjde, Ayşe Kulin gibi birçok isim ayakkabılarını göndererek katıldılar. Sergi alanında toplanan 15 bin ayakkabı pazartesi gününden itibaren ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Etkinliğe sanatçı Haluk Levent de katıldı.

Anıtta yer alan 8 bin 372 çift ayakkabı ise Hatay'daki geçici çadırkentlerde yaşayan Suriyelilere gönderilecek.

AYAKKABILARIYLA DESTEK OLANLAR

Soykırım anıtının oluşturulmasına, T.C. Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun yanı sıra eski Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Manisa Valisi Celalettin Güvenç ve Sakarya Valisi Mustafa Büyük ile AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, AK Parti Adıyaman milletvekilleri Murtaza Yetiş, Mehmet Erdoğan, Ahmet Aydın ve Mehmet Metiner, CHP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Adıyaman Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, Adıyaman Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet İnan, Gençlerbirliği Futbol Takımı sporcuları, Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı sporcuları, yazar Ayşe Kulin, yönetmen Semih Kaplanoğlu, Senarist Gani Müjde, şarkıcılar Sezen Aksu, Yeşim Salkım, Suzan Kardeş, Ziynet Sali, Alişan, Berksan ve oyuncular Vatan Şaşmaz ve Gürgen Öz de ayakkabılarını vererek destek oldu.






 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız