KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Thyateira Antik Bölgede Kazı Çalışmaları Başladı

Thyateira Antik Bölgede Kazı Çalışmaları Başladı

21 Eylül 2011 Saat: 18:44
Thyateira Antik Bölgede Kazı Çalışmaları Başladı
Thyateira Antik Bölgede Kazı Çalışmaları Başladı
DAYIOĞLU KASABI

 

Manisa Valiliği, Adnan Menderes Üniversitesi ve Akhisar Belediyesi arasında imzalanan protokol gereği şehir merkezinde bulunan Thyateira (Tepe Mezarı) antik alanında kazı çalışmalarına başlandı. Adnan Menderes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Engiz Akdeniz ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi yetkili Arkeolog Sevdiye Bayram ilk olarak kazı çalışması yapılacak bölgede incelemeler yaptı. Toplam yaklaşık 4 Bin 700 metrekare alanda yapılacak çalışmanın ilk etabında bu yıl 15 günlük bir çalışmanın yer aldığı bildirildi. 10 yıllık yapılan protokol gereği Tepe Mezarı alanı ve Hastane höyüğünde kazı çalışmaları yapılacak.

 

50 yıldır hiçbir çalışma yapılmayan Tepe Mezarı alanındaki hareketlilik çevre halkının da ilgisi uyandırdı. Çevredeki vatandaşlar yapılan çalışmaları destekledikleri ve merakla sonuçlanmasını beklediklerini belirttiler.

 

Kazı çalışmaları ile ilgili bir açıklama yapan Adnan Menderes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Engiz Akdeniz “Adnan Menderes Üniversitesi, Manisa Valiliği ve Akhisar Belediye Başkanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında Akhisar İlçe merkezinde bulunan antik çağdaki ismi Thyateira alanında Turizm Bakanlığından alınan izin ile arkeolojik çalışmalara başlandı. Bu çalışmalar kapsamında Tepe Mezarlığı olarak da tabir edilen bu ören yerinde en son 1960’lı sonları ve 1970’li yılların başındaki arkeolojik kazılarda ortaya çıkarılan yapıların temizlenmesi tozun ve toprağın kaldırılması ile çalışmalar başlatıldı. Önümüzdeki yıldan itibaren Tepe Mezarlığının yanı sıra Akhisar ilçe merkezindeki hastane höyüğü ve çevresinde de kazılar devam edecektir. Hastane höyüğü Akhisar İlçe merkezi yerleşim merkezini yaklaşık 5 Bin yıl geriye götürmektedir. İlerleyen dönemlerde daha kalabalık bir ekip ile geleceğiz ve uzman arkadaşlarımız ile çalışmalara devam edeceğiz. Bunlara ilaveten İncil’de bahsedilen ilk 7 kiliseden birisi olan binanın gerçek yerini araştırma kapsamı ele alınmasını planlıyoruz. Bilindiği gibi İncil’de Batı Anadolu’da Hıristiyanlığı kabul eden, Roma dönemi başlarında 7 tane şehir var. Bunların içerisindeki cemaatten birisi de Thyateira’ da bulunmaktadır” dedi.

 

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan Yardımcıları Ömer İşçi ve Latif Çakmak’da kazı çalışmalarında yerinde inceledi. Başkan Hızlı yaptığı açıklamada “Kazı çalışmaları sonunda kentimizin turizm açısından daha zengin bir bölgeye sahip olacağına inanıyorum. Geç kalınmış bir çalışmayı başlatmak da bizleri mutlu etti. İnşallah önümüzdeki dönemlerde yeni Müze ile birlikte Turizm sektöründe hak ettiğimiz noktaya varmak istiyoruz” dedi.

 

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız