KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
Zümrüt MobilyaYamaçlar Yapı
GÖZÜPEKTEL
ÖZKAYMAK PAZAR
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Boş Reklam Alanı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
HASCANLAR
Zeytinkent Sürücü Kursu
AKM
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar aktel
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
KOLAY GIDA

Güncel

Toprak Analizleri 1 Eylül’de Sona Eriyor

Toprak Analizleri 1 Eylül’de Sona Eriyor

11 Ağustos 2015 Saat: 19:41
Toprak Analizleri 1 Eylül’de Sona Eriyor
Toprak Analizleri 1 Eylül’de Sona Eriyor
DAYIOĞLU KASABI

The Çınar Residence

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar Haber - Prestige İnsaat Müeahhitliği

Şen Kardeşler Kasabi - Akhisar

Toprak Analizleri 1 Eylül’de Sona Eriyor

Haber : (Emrah DÜZTAŞ - MHA)

Her yıl yaptırılan toprak analizlerinin süresi bu yıl 1 Eylül’ de sona eriyor.

Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa, toprak analizlerinin 1 eylülde sona ereceğini belirterek çiftçilerin tarlasının toprağının hangi ürünlere uygun olduğunu, hangi mahsulde daha fazla verim elde edebileceğini öğrenebilmek için çiftçilerin topraklarını analiz yaptırmaları gerektiğini belirtti.

Akbuğa “2005 yılından çiftçiye verilen toprağa analiz desteği bu senede üreticimize hükümetimiz tarafında devam edecektir. Toprak analizi yaptırmak isteyen çiftçilerimiz 1 Eylül 2015 tarihine kadar mesai bitimine kadar toprak tahlillerini yaptırmaları gerekmektedir. Toprak analizi yaptıran ve yaptıracak olan çiftçilerimiz Tarım Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş laboratuvarlarda toprak analizlerini yaptırmaları gerekmektedir. Odamızın bünyesinde bulunan toprak, yaprak ve su laboratuvarı Tarım Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş olup çiftçimize hizmet vermektedir. Toprak analizi yaptıran çiftçilerimiz 1 parseli 50 dekar ve 50 dekar üzeri olan araziler için mutlaka toprak analizi yaptırmaları gerekmektedir. Yaptırmazlarsa yine devletin vermiş olduğu gübre desteğinden mağdur olacaklardır.

Toprak analizini yaptıran çiftçilerimiz hem gübre hem toprak desteğini alacaklardır” dedi . Daha sonra Ziraat Odası’na ait toprak, yaprak ve su laboratuvarında tahlillerin nasıl yapıldığını anlatan Ziraat Odası kimyageri Tuğba İşçi ise yaptığı bilgilendirmede şunları kaydetti: “ Biz burada toprak yaprak ve sulama suyu analizi yapıyoruz. Toprakta neyin eksik neyin fazla olduğunu ya da toprağın ürünün elverişli olup olmadığının analizini yapıyoruz. Analizlerin içerisinde su tutma kapasitesi, organik madde, fosfor ve potasyum analizlerini yapıyoruz.

Bitkide bütün analizleri yapıyoruz. Var olan eser elementler var olan fazla element analizlerini yapıyoruz. Sulama suyunda ise sulamaya uygun olup olmadığı analizini yapıyoruz. Suyun içerisindeki mineral ve tuzun miktarına bakıyoruz. Analizi yapılan topraklar arşivlerimizde 1 yıl boyunca saklanıyor. Sürekli bakanlık tarafından da kontrol altındayız. Gerek bizden aldıkları topraklarla gerek bize gönderdikleri topraklar ile sürekli bizleri denetliyorlar. Gerek gelerek gözlemler ile gerekse bizleri çağırarak eğitimler vererek sürekli refüze edilen bir ortamdayız. Analizler son derece güncel yeniliklere ve yeni ekipmanlara açık bir şekilde devam ediyor”.

Daha sonrada toprak analizinin öncesi çiftçilerden gelen toprak hakkında bilgi veren Ziraat Odası laboratuvarından Pelin Akgünlü ise “ Şu an Somadan gelen toprağın hazırlık aşamasındayız, bu toprakta ne yetişir ne yetişmez buğday yetişir mi yetişmez mi zeytin yetişir mi yetişmez mi diye analizler için ilk önce toprağımızı burada eliyoruz. 2 mm’lik elek ile bu toprağı eledikten sonra tartım aşamasında tartıp analizlerini yapıyoruz” diye konuşarak analizler hakkında bilgi verdi.