KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Türk Eğitim-Sen Başkanı Ercan, ”Yeter Artık” diyerek terörü kınadı

Türk Eğitim-Sen Başkanı Ercan, ”Yeter Artık” diyerek terörü kınadı

8 Eylül 2012 Saat: 00:10
Türk Eğitim-Sen Başkanı Ercan, ”Yeter Artık” diyerek terörü kınadı
Türk Eğitim-Sen Başkanı Ercan, ”Yeter Artık” diyerek terörü kınadı
DAYIOĞLU KASABI

Akhisar Türk Eğitim-Sen Akhisar İlçe Temsilciliği Başkanı Ercan Yaşar, yönetim kurulu üyeleri ve sendika üyelerinin katıldığı toplantıda basın açıklaması yaptı. Sendika Lokalinde yapılan toplantıda basın açıklamasını Türk Eğitim-Sen Akhisar İlçe Temsilciliği Başkanı Ercan Yaşar;” Türk Milleti kan ağlıyor. Afyon’daki şehit Askerlerimize Allah’tan rahmet yarılara acil şifalar diliyoruz. 30 yıldır devam eden bölücü terör son yıllarda, hatta son aylarda daha da artarak devam ediyor” dedi.

Ercan Yaşar’ın okuduğu basın açıklamasının tam metni;

YETER  ARTIK!

Türk milleti kan ağlıyor. Öncelikle Afyonda meydana gelen patlamada Şehit olan askerlerimize Allahtan rahmet yaralılara acil şifalar dilerim.  Bunun dışında yaklaşık otuz yıldır devam eden bölücü terör son yıllarda hatta son aylarda daha da artarak devam ediyor.

Bölücü terörle mücadelede sergilenen zafiyetler ve açılım politikalarıyla bölücülerin cesaretlendirilmesi ihanet odaklarını azdırmış ve cüretini artırmıştır.

Ülkeyi yönetme sorumluluğunda olanlara sesleniyoruz:

Bölücülere karşı cesaretli olun! Bölücülerin ve onların değişik kılıflara bürünmüş destekçilerinin gürültüsünden korkmayın! Başka hesaplar yapmayın! Zerre kadar şüpheniz olmasın ki; bugün vakarından dolayı sükut eden büyük Türk Milleti, sizin bölücü terör ve destekçilerine karşı ortaya koyacağınız her adıma sonuna kadar destek olacaktır. Eğer buna cesaretiniz yoksa; Bırakın işgal ettiğiniz makamları, çekip gidin!

4 + 4 + 4 = DERT + DERT + DERT

Değerli basın mensupları , öğretmenler, eğitim çalışanları, 4/C’liler, veliler ve eğitimin olmazsa olmazı çok kıymetli öğrenciler  2012-2013 Eğitim ve öğretim yılı 4+4+4 kanunu yüzünden Dert + Dert + Dert  olarak başlamıştır.

İşte geçen yıl bu kanun çıkarken bütün çekincelerimizi ve olası sorunları dile getirmiştik.  Bizler bu sorunları söylerken sayın Hükümet-Sen sendikası hiçbir sorun yaşanmayacağını söylemiş. Ve bunun garantisinin de kendileri olduklarını söylemişlerdir. Oysa daha zam görüşmelerinde memurun nasıl satıldığına  hep beraber şahit olmuştuk. Şimdi okullar açılıyor sorunlar diz boyu. Önce sorun çıkarıyorlar sonrada biz çözdük veya biz çözeriz diyorlar. Bu ne kadar inandırıcı  siz kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.Değerli arkadaşlar  karşılaştığımız başlıca sorunlar ve çözüm önerilerimizi tek tek sizlerle de paylaşmak istiyorum.

1-Norm Fazlası Öğretmenler: Malum sendika böyle bir sorun olmayacağını allandıra pullandıra beyan ediyordu. Oysa gelinen noktada durum hiçte öyle değil. Norm fazlası öğretmenlerimiz mümkün olduğunca önce kendi okulunda değerlendirilmeli. Yoksa ilçe içinde değerlendirilmeli. Hiç kimsenin aile bütünlüğünü bozacak uygulamalara girmemesi lazım. Çünkü bu ayrıca bakanlığında bir garantisi idi. Gerekirse isteklilerden başlamak üzere varsa sınıf öğretmenlerinin asıl branşlarına geçme hakkı derhal tanınmalı.

2-Özür gurubu atamaları: Özür gurubunda tam bir rezillik yaşanıyor. Parçalanan aileler, Yüksek lisans yapması engellenenler, Sağlık durumundan atanamayanların sorunları derhal çözülmeli. İş kendi yakınlarına gelince sorun olmuyor. Bakınız Daha yeni Ankara’ya Milletvekili, Partili veya yandaşların yakınları nasıl görevlendirme ile atanıyorlar. Bizler İşte bu çifte standardın kaldırılmasını ve hiç kimsenin mağdur edilmemesini  istiyoruz. Özellikle eş durumu atamalarının ilçe ve il emriyle  derhal çözülmelidir.

3- Anadolu ve fen liselerine sınavla atamalar derhal yapılmalı öğretmenler, okullar ve öğrenciler  yeni eğitim- öğretim yılına sorunsuz başlasınlar.

4-Okullardaki norm kadrolarda kesin olarak belirlenmeli. Bunu yaparken önümüzdeki yıllarında hesabı yapılmalı. Bir öğretmeni tayin ettirip ertesi yıl hadi norm fazlasısın kendine okul bul demenin hiçbir mantığı yok. Bakanlık programına bakıldığında Teknoloji ve Tasarım öğretmenleri ile Bilgisayar öğretmenleri böyle bir sorun yaşayacaklar. Şimdiden buradan yetkilileri uyarıyoruz. Önlemlerinizi alınız.

5-Okulların giriş-çıkış saatleri : okulların giriş çıkış saatleri özellikle kısa günlerde çok sıkıntılara yol açacak. Bununla ilgili tüm tedbirler alınmalı. Okullar derhal birbirinden ayrılmalı ve normal eğitime geçilmelidir.

6- 4/C li çalışanlar, memurlar ve idarecilerinde çalışma saatleri buna göre düzenlenmelidir. Sabahçı-öğlenci okullarda  bu çalışanlara fazla mesai ücreti ödenmelidir.

7- 66-72 aylık çocukların okula kaydı: bu mesele ülkede tam bir arap saçına döndü. İşi elerine yüzlerine bulaştırdılar. Önce kanunla belirlendi. Ve hiç olmayacak bir kanunsuzlukla kanunu genelgeyle değiştirerek 60-66 aylık çocuklara zorunluluk kaldırıldı. 66-72 aylık olanlara da doktor raporu alarak zorunluluktan çıkardılar. Ama gidin bakalım çocuk doktorlarına bu raporu alabiliyor musunuz? Akhisar’da da doktorlara baskı yaparak rapor alınması engelleniyor. İsterseniz bir deneyin. Geçen yıl malum sendika 5 yaş konusunda o kadar ısrarlıydı ki. Anlayamamıştık. Oysa bu yıl gerçeği sayemizde görmüş doğru düşünmeye başlamıştır. Buna memnun olduğumuzu belirtmek isterim. Bu konuda Sayın başbakan rapor alanları ihanetle suçladı. Sayın bakan Ömer Dinçer PKK’lı olmakla itham etti. Oysa hiç kimse ne PKK’lı nede ihanet içinde herkesin tek derdi çocuğunun sağlıklı bir eğitim alması.  Okula kayıtta olması gereken velinin beyanıdır. Gerisi zorlama ve zorbalıktır.

İndirim Anlaşmalarımız

Değerli arkadaşlar indirim anlaşmalarımıza hızla devam ediyoruz. Kırtasiye alanında Çıra kırtasiye ve Yedirenk Kırtasiye ile çeşitli indirimler kazandırdık. İndirim oranları oyuncakta % 10, Kırtasiyede %15, Yardımcı kaynak,Yaprak test vb. %40 ‘a varan indirim oranları uygulanacaktır. Ayrıca Özel Akhisar Hastanesi Ve Manisa’daki Grand Medical Hospital ile özel indirim anlaşmalarımız devam ediyor. Buralara başvuran arkadaşlarımız daha müracaatta sendikalı olduğunu beyan etmeleri gerekir. Bilgilerinize sunarım.

Değerli arkadaşlar, son olarak 2012-2013 Eğitim öğretim yılının tüm öğretmelerimize, diğer eğitim çalışanlarına, velilerimize ve sevgili öğrencilerimize hayırlar getirmesini dilerim. Saygılarımla..

ERCAN YAŞAR AKHİSAR TÜRK EĞİTİM-SEN İLÇE TEMSİLCİSİ

---------------------reklam---------------------

---------------------reklam---------------------





 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız