KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Unutmadık, Unutturmayacağız Dediler ..!

Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçen Sivas katliamının üzerinden 18 yıl geçti.

2 Temmuz 2011 Saat: 20:44
Unutmadık, Unutturmayacağız Dediler ..!
Unutmadık, Unutturmayacağız Dediler ..!
DAYIOĞLU KASABI

Eğitim-Sen Akhisar İlçe temsilciliğinin düzenlediği, Emekli-Sen, Tüm-Bel-Sel, Gençlik Muhalefeti, ÖDP, EMEP’in destek verdiği, 2 Temmuz 1993 yılında Sivas Madımak Oteli'nde çıkan yangında ölen 37 için, Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesi Öğretmenevi önünde saat 18:00’de ortak basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını Eğitim-Sen Akhisar İlçe temsilcilik Başkanı Ramazan Dede okudu.

Eğitim-Sen Akhisar İlçe temsilcilik Başkanı Ramazan Dede’nin okuduğu basın açıklamasının tam metni:

Ateşi bulanlar utandılar.Ateş utandı... Ya kanlar ve yaktıranlar utanmadı; insanlıklarından.

UNUTMADİK; UNUTTURMAYACAĞİZ..

Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçen Sivas katliamının üzerinden 18 yıl geçti. 18 yıldır kanayan bir yara olmayı sürdüren Sivas katliamını bugün bir kez daha tüm öfkemizle lanetliyoruz. Geçmişte Çorum’da, Maraş’ta yaşanan vahşetlerin bir devamı olarak gerçekleşen Sivas katliamı, Ülkemizin ve halkımızın umudu ve aydınlık geleceği aydın, yazar ve sanatçıların da içinde olduğu 35 insanımızın ırkçı-genci güçlerce katledilişiyle sonuçlanmıştı. Sivas katliamı, tıpkı Malatya, Maraş, Çorum, Gazi Mahallesi, 1 Mayıs 77, Beyazıt katliamları gibi karanlıkta kalmış, arkasındaki güçler hala açığa çıkarılmamıştır.

AKP’nin yangının ve katliamın sorumluları olarak neredeyse yananları göstererek, katliamı kapatmak istiyor. Suçluları başka adreste arama gayreti içindeki AKP Hükümeti süreci bulandırıyor.

Türkiye’de, 12 Eylül hukuku ve kültürünün ana unsurlarından biri olan ve topluma dayatılan Türk-İslam sentezi anlayışı sonucunda ırkçılık ve gericiliğin gelişmesine zemin hazırlanmış ve Sivas katliamı bu zeminde gerçekleştirilmiştir. Bu nedenle Sivas katliamının hedefi resmi kimliğin dışında kalanlar, yıllarca ezilen, sömürülen ve yok sayılanlar olmuştur. Saldırganların engellenmeyerek katliama çanak tutulması, ardından da olayın üstünün örtülmesi ve sadece birkaç kişinin cezalandırılması geçmişte yaşanan benzer katliamların ortak özelliği olarak dikkat çekmektedir.

2 Temmuz 1993’te Madımak Oteli’nin kuşatılıp ateşe verilmesinde seyirci kalan devletin ‘güvenlik güçleri’ ve bu güçlerin sorumlusu olan makamlarda oturanlar hakkında bugüne kadar hiç bir soruşturma açılmamıştır. Baskının, ayrımcılığın ve sömürünün devam etmesinden yana olan güçler, işlenen katliamların üzerindeki karanlık perdeyi kaldırmadıkları gibi, bugün de halkları birbirine karşı kışkırtıp, bu durumdan faydalanmayı kendilerine görev edinmişlerdir. Türkiye’de geçmişte halkları birbirine düşürerek katliamlara zemin hazırlayanlar, bugün hala ayrımcı, ırkçı-genci politikalarını sürdürerek halkların kardeşliği ve emekçilerin birliğini engellemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Toplumsal barışı tehdit eden hareket ve katliamlar, Anadolu’nun farklı renklerinin birlikte yaşama isteğini asla kıramamıştır ve buna güçleri yetmeyecektir. İnsanlık, kendisine karşı işlenmiş suçları asla unutmamıştır ve unutmayacaktır.

UNUTURSAK, HATIRLATIRLAR. Maraş’ı unuttuk Çorum’la hatırlattılar. Çorum unutuldu, Sivas’la hatırlattılar. Bizler, ülkemizi genci, ırkçı ve şoven odaklara asla teslim etmeyeceğiz.Ülkemizin yüz akı aydınlarımızın katillerinin peşini bırakmayacağız. İnsan hak ve özgürlüklerinden, eşitlikten, barıştan ve kardeşlikten yana olan herkes, demokratik kitle örgütleri ve siyasi partililer, bugün Sivas Madımak Oteli önünde ve ülkenin dört bir yanında alanlara çıkarak bu katliamı lanetleyip ; genci-ırkçı saldırılar karşısında dimdik ayakta olduğumuzu gösteriyoruz. Sivas katliamında hayatını kaybedenlerin direnci, bilinci ve inancının bizlere ışık olacağına inanıyor, katliamda yaşamını yitirenleri bir kez daha saygıyla anıyoruz.

TALEPLERİMİZ:

*Madımak Oteli utanç müzesi olmalı, *Zorunlu din dersleri kaldırılmalı, *Alevi köylerine cami yapımına son verilmeli, *Diyanet İşleri Başkanlığı lağvedilmeli, *Halkların kardeşçe yaşadığı bir anayasal düzen kurulmalı *Eşit yurttaşlık önündeki engeller kaldırılıp, eşit yurttaşlık anayasal güvenceye alınmalıdır.

2 Temmuz 1993 yılında Sivas Madımak Oteli'nde çıkan yangında ölen 37 kişinin isimlerini Gençlik Muhalefeti temsilcisi Özgür Yavaş okudu. İsimleri okunanlar “Yaşıyor” dediler.

Sivas Madımak Oteli'nde çıkan yangında ölen 37 kişinin isimleri, Nesimi Çimen, Asım Bezirci, Metin Altıok, Muhlis Akarsu, Behçet Aysan, Muhibe Akarsu, Edibe Sulari, Uğur Kaynar, Asaf Koçak, Erdal Ayrancı, Sehergül Ateş, Hasret Gültekin, Muammer Çiçek, Gülender Akça, Mehmet Atay, Sait Metin, Carina Johanna, Gülsün Karababa, İnci Türk, Huriye Özkan, Murat Gündüz, Ahmet Özyurt, Handan Metin, Yeşim Özkan, Yasemin Sivri, Serpil Canik, Serkan Doğan, Belkıs Çakır, Nurcan Şahin, Özlem Şahin, Asuman Sivri, Menekşe Kaya, Koray Kaya..
















 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız