KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Spor

Uz; Spor'da yaşanan olayları kınadı

1. Amatör Akhisar Yaz Ligi'nde mücadele eden Akhisargücü SK Futbol takımı Başkanı Pazar günü Soma’da oynanan Soma 301 Karaelmasspor maçı sonrayı yaşanan olayları kınadı

10 Temmuz 2023 Saat: 19:21
Uz; Sporda yaşanan olayları kınadı
Uz; Spor'da yaşanan olayları kınadı
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar AKM Alışveriş Merkezi

Uz; Spor'da yaşanan olayları kınadı

Akhisar Haberleri COM -MHA

Manisa ili Yerel Amatör Ligler Hüseyin Gazi Kılınç 1. Amatör Akhisar Yaz Ligi'nde mücadele eden Akhisargücü SK Futbol takımı Başkanı Pazar günü Soma’da oynanan Soma 301 Karaelmasspor maçı sonrayı yaşanan olayları kınadı. Akhisargücü SK Kulüp binasında yapılan basın açıklamasına Kulüp Başkanı Nihat Uz, yönetim kurulu üyeri Aydan Akkuş, antrenör Uğurhan Efe, futbolcular Özay Yılmaz ve Yunus Emre Güngör katıldı.

Saat 17.30’dayapılan basın açıklamasında Kulüp Başkanı Nihat Uz şunları söyledi. Uz;” Saygıdeğer Akhisarlılar, Sporseverler; Manisa ili Yerel Amatör Ligler Hüseyin Gazi Kılınç 1. Amatör Akhisar Yaz Ligi'nde mücadele eden Akhisargücü SK Futbol takımımız 09.Temmuz. 2023 Pazar günü saat 17:00 da sezonun son maçında oynadığı Soma 301 Karaelmasspor oyuncuları ve bazı taraftarı müsabaka bitimi takım oyuncularımıza, teknik heyetimize ve taraftarımıza fiziksel ve  sözlü saldırıda bulunmuştur. Bu olayları yapan ve yaşanmasına neden olanları şiddetle ve esefle kınıyoruz” dedi.

Uz;” Ligin ilk yarısının son maçında 2-0 yendiğimiz ve şampiyonluk mücadelesi yaptığımız rakibimiz Soma 301 Karaelmasspor kulübü ile ligin son maçında alınan her puanın ve averajın değerli olması nedeniyle maçın önemine binaen müsabakanın huzur ortamında oynanabilmesi için maçtan önce Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğüne gerekli tedbirlerin alınması için resmi yazılı müracaatta bulunulmuştur. Ancak üzülerek belirtmek gerekir ki 1-1 biten maç sonucunda sahalarda görmek istemediğimiz olayların yaşanmasının önüne geçilememiştir. Rakip oyuncuların bazıları ve sahada olmaması gereken taraftarlar, yöneticiler ve kulüp sorumluları tarafından takım oyuncularımız, teknik heyetimiz ve tribünde bazı taraftarlarımız fiziksel ve sözlü saldırılara maruz kalmıştır. Güvenlik güçleri olaylara müdahale konusunda yetersiz kalmıştır” dedi.

Uz;” Sporda iyi niyetli olmak çok önemli. Hakem kasıtlı değilse hata yapabilir, sporcu kasıtlı değilse hata yapabilir bunlar anlaşılabilir hatalar telafi edilebilir. İnsan hayatı ve sağlığı yanında şampiyonluk ve küme düşme mücadelesi hiç önemli değildir. Bu maçta herhangi birine kalıcı bir hasar durumu olmaması ya da Allah korusun ölüm olmaması yaşananları hoş görülmesini ve cezasız kalmasını mazur göstermez. Bu tür önem arz eden maçlar için gerekli tedbirlerin alınması gerekirken bu tedbiri almayanların dikkatini çekmek istiyoruz” dedi.

Uz;” Manisa ASKF'nin gerekli özeni göstermediği Emniyetin yazılı müracaata rağmen gerekli tedbirleri almadığı ve maç sonucunda yaşananların sporun fair-play / centilmenlik yapısına uymadığı bu maçın sonucunda mağduriyet yaşayan kulübümüzün hakkını aramak hususunda gerekli yerlere müracaatı kaçınılmazdır. Manisa ASKF'nin maç sonucu yaşananların, hakem / gözlemci raporları, maç içi ve sonu görüntüleri eşliğinde gerekeni yapacağını ümit ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” dedi.





 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız