KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
Zümrüt MobilyaYamaçlar Yapı
GÖZÜPEKTEL
ÖZKAYMAK PAZAR
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Boş Reklam Alanı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
HASCANLAR
Zeytinkent Sürücü Kursu
AKM
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar aktel
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
KOLAY GIDA

Güncel

Uzm. Dr. Atilla Keskin Bilgilendiriyor

Uzm. Dr. Atilla Keskin Bilgilendiriyor

29 Mart 2016 Saat: 09:57
Uzm. Dr. Atilla Keskin Bilgilendiriyor
Uzm. Dr. Atilla Keskin Bilgilendiriyor
DAYIOĞLU KASABI

The Çınar Residence

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar Haber - Prestige İnsaat Müeahhitliği

Şen Kardeşler Kasabi - Akhisar

Uzm. Dr. Atilla Keskin Bilgilendiriyor

Akhisar Metronom Haber Ajansı - MHA

Özel Doğuş Hastanesi Kalp Hastalıkları Uzmanı Uzm.Dr. Atila Keskin günümüzde sık rastlanan kalp rahatsızlıkları ile ilgili bilinmesi gereken tüm detayları anlattı;

Kalp Ritim Bozuklukları nadiren altta yatan ciddi bir kalp hastalığının belirtisi olabildiğinden çarpıntı yada kalp atışlarında anormallik hisseden hastalarımızın muhakkak bir Kardiyoloji Uzmanına başvurmaları ve ritim bozukluğunun sebebi açısından değerlendirilmesi çok önemlidir.

Ritim bozukluklarının en ciddi nedenlerinden biri Koroner Arter Hastalığı olup hastalık önceden teşhis edilmiş olabileceği gibi bazen hastalığın ilk bulgusu da olabilmektedir.

Ritim Bozukluklarının sıklıkla rastlanan bir nedenide kalp kapak hastalıkları ve yapısal kalp hastalıklarıdır.Kalp kapak yapısının ve fonksiyonlarının bozulması durumunda kapak kapanma kusurları kalp atışlarının düzensizleşmesine yol açabilmektedirler. Yine yapısal kalp hastalıklarıda edinsel veya doğuştan olmakta kalp duvarlarında incelme yada kalınlaşmaya yol açarak ileti kusurlarına ve dolayısıyla ritim bozukluklarına yol açabilmektedirler.

Kalbin elektrik sisteminde doğuştan var olan kusurlara bağlı çarpıntı nöbeti şeklinde olan ritim bozukluklarıda sıklıkla görülmekte, hastane acillerine ritim bozukluğu ile müracaatların önemli bir kısmını oluşturmaktadır.Bu hastalar homojen bir grup olmayıp kimi hastada 5-10 sn sürebilen kimi hastada ise günlerce devam eden ve ancak tedavi ile sonlandırılabilen çarpıntı atakları ile kendini gösterebilmektedir.Yine kimi hastada her gün bu ataklar olabilmekte kimi bazı hastada ise 5-10 yıl gibi uzun dönemlerde bu ataklar görülebilmektedir.

Psikolojik nedenler ise en sık ritim bozuklukları nedeni olarak karşımıza çıkmaktadır.Her ne kadar ritm oluşturma merkezi kalbin kendisi olsada beyin üst kontrol merkezi olarak kontrolu elinde tutmakta olduğundan beynimizi etkileyen hem organik hem psikolojik stres faktörlerine cevap olarak kalp ritim bozuklukları karşımıza çıkmaktadır.

Kalp ritminin yavaşlaması hastalarda baş dönmesi,bayılma hissi ve bayılmalara kadar varan bulgularla kendini gösteren ve genellikle senilite dediğimiz ileri yaşa bağlı kalbin elektriksel sisteminin de yaşlanmasına bağlı ileti özelliğini yitirmesi neden olur ki bu hastalarda Kalıcı Kalp Pili takılması tek tedavi yöntemidir.Kalp ritiminin yavaşlaması yine bazı ciddi yapısal kalp hastalıkları ve Koroner Arter Hastalıklarında da görülebilmektedir.Bu nedenle baş dönmesi şikayeti olan hastalarımızın Nöroloji,Kulak Burun Boğaz kontrolleri yanında muhakkak Kardiyak değerlendirilmeleride önerilmektedir.

Ritim bozukluklarının tanısı Elektrokardiyografi,Transtorasik Ekokardiografi,EFOR testi ve 24 saatlik Ritim Holter ile kolaylıkla konabilmekte ve bu tetkiklerin hepsi Akhisarda yapılabilmektedirler.

24 Saatlik Ritim Holter tetkiki hastanın üzerine takılabilen ve günlük işlerine devam ederken kalp ritmini sürekli kayıt edilip daha sonra analizine imkan tanıyan bir tetkik olup bütün ritim bozukluklarında kesin tanı için kullanılabilmektedir.Böylece hastanede çekilen anlık EKG ile gözden kaçabilecek Ritim bozukluklarının tanısına imkan vermektedir.

Yinede tanısı konamayan ritim bozukluklarının aydınlatılması için 3.Basamak ileri hastanelerde EPS dediğimiz Elektrofizyolojik çalışma ile kalbin elektrik sistemi haritalanmakta ve ritim bozukluğuna yol açan arızanın yeri tespit edilmekte takibende Elektro yada CriyoAblation(yakma tedavisi) yöntemleri ile tedavi edilebilmektedir.