KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Vali'den Yerinde İnceleme

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz Manisa-Akhisar Arası Demiryolu Yenileme Çalışmalarını Yerinde İnceledi

19 Temmuz 2012 Saat: 11:59
Vali'den Yerinde İnceleme
Vali'den Yerinde İnceleme
DAYIOĞLU KASABI

İzmir-Bandırma arasında elektrikli ve sinyalli tren işletmeciliği yapılacağından, Manisa-Akhisar arasındaki 52 kilometrelik demiryolu son teknoloji ve yurt dışında kullanılan malzemeler ile yenileniyor.

50 milyon TL’ye mal olacak Manisa-Akhisar arasındaki çalışmanın Eylül ayında bitirilmesi hedefleniyor. Çalışma tamamlandığında tren hızı 120 kilometreye ulaşacak.

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, TCDD 3. Bölge Müdürlüğü tarafından Manisa Karaağaçlı beldesinde demiryolu hat yenileme ve geliştirme çalışmalarını TCDD 3. Bölge Müdürü Sebahattin Eriş ile birlikte yerinde inceledi.

TCDD 3. Bölge Müdürlüğü’nün Manisa-Akhisar arasında yaptığı çalışmanın çok büyük bir yatırım olduğunu, mevcut hatların yenilendiğini ve geliştirildiğini söyleyen Vali Daşöz şöyle konuştu:

“İzmir, Manisa, Akhisar, Balıkesir, Bandırma hattının tamamı 340 kilometre civarında. Bulunduğumuz yer 52 kilometrelik Manisa-Akhisar hattı. Bütün demiryolları ve traversler değiştiriliyor. Makine, bilgisayar kontrollü ve otomatik olarak mevcut demir yollarını ve traversleri söküyor. Çok daha güçlü, dayanıklı ve metraj olarak da uzun olacak. Eski hatlarda her 72 metrede bir boşluk vardı, bu sistemde 500 metrede bir boşluk olacak. Yük taşımacılığında çok büyük avantajlar getirecek ve daha hızlı hareket etme imkanı sağlayacak. 120 km hızla ulaşım mümkün olacak. İlerde hızlı trene de entegre olacak.”

Devletin demir yollarına büyük önem verdiğine, Türkiye’de ilk demiryollarının bu bölgede kurulduğuna değinen Vali Daşöz, “Manisa çok önemli bir noktada bulunuyor. Menemen, Aliağa ve Bergama hattında da çalışmalar yürütülüyor. Çandarlı Limanı bittiği ve liman bağlantıları aynı zamanda demiryolları ile kurulduğu zaman bu bölgenin yatırım, lojistik bakımından altın bir bölge olacağını tahmin etmek zor değil” dedi.

TCDD 3. Bölge Müdürü Sebahattin Eriş de, Manisa il sınırları içinde hızlı tren hariç toplam yatırım bedelinin 700 milyon TL’yi bulacağını, bazı yatırımların yabancı konsorsiyumlar tarafından gerçekleştirileceğini söyledi.

Eriş, “Manisa il sınırları içerisinde bütün hatlar elektriklenecek ve sinyallenecek. Artık o istasyonlarda hareket memuru olmayacak. Hattın tamamı bilgisayarlı, otomatik makinelerle yapılıyor. Eylül ayının ortasında bitirilecek. Günde 720 metre yol yapıyoruz. Tren trafiğini aksatmamak için 5 saat çalışıyoruz. 5 saatin sonunda da bütün trenler 50 kilometre hızla çalışmanın yapıldığı yerden geçebiliyorlar” diye konuştu.

Manisa-Akhisar arasındaki demiryolunda  13 mühendis ve teknik personel, 30 civarında operatör, 70 yol yapım işçisinin görev yaptığı ve yürüyen şantiye şeklinde çalışıldığı, üstün vasıflı 6 bin 344 ton ray, tanesi 60 Euro’ya mal olan 84 bin adet travers, 60 bin metreküp granit bazalt taşı kullanılacağı, şantiyede irili ufaklı 30 makine, 3 lokomotif, 80 civarında vagonla çalışıldığı bildirildi.

-----------------------------------reklam-----------------------------------

-----------------------------------reklam-----------------------------------













 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız