KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Kültür/Sanat

Yazar İlber Şiyak, Akhisarlılarla Buluştu

Akhisar Balkan Göçmenleri Derneğinin organize ettiği söyleşi programında Araştırmacı ve Yazar İlber Şiyak balkanlarda yaşadığı izlenimlerini paylaştı.

13 Şubat 2017 Saat: 10:56
Yazar İlber Şiyak, Akhisarlılarla Buluştu
Yazar İlber Şiyak, Akhisarlılarla Buluştu
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar Haber - Prestige İnsaat Müeahhitliği

Akhisar Soydemir Yol Yardım ve Araç Kurtarma

Akhisar Kale Motor

Yazar İlber Şiyak, Akhisarlılarla Buluştu

Haber Merkezi-MHA

Akhisar Balkan Göçmenleri Derneğinin organize ettiği söyleşi programında Araştırmacı ve Yazar İlber Şiyak balkanlarda yaşadığı izlenimlerini paylaştı. Akhisar Belediyesinin katkılarıyla 2015 Temmuz ayında yayımlanan 'Rumeli Dedikleri' isimli kitabı hakkında bilgiler de veren Şiyak’ın 'Makedonya Rekalar Kazasında Türk İzleri' ve 'Bistra'nın Kardelenleri' isminde kitapları da bulunuyor.

Akhisar Ülkü Ortaokulu salonunda düzenlenen söyleşi programına Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan Yardımcısı Ömer İşçi, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit ve Akhisar Balkan Göçmenleri Derneği Başkanı Tunay Gül ile göçmen vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Yazar Şiyak söyleşide balkanlarda hayatını sürdürürken Osmanlı devleti sonrası Türkiye’ye göç edenlerin yaşadığı zorlukları ve vatanına nasıl sahip çıktığını vurgulayarak bazı makalelerde yer alan balkanların zorla Müslüman yapıldığı vurgusuna da açıklık getirerek balkanların kendi isteği ile Müslüman olduklarını gösteren birkaç örneklemeler verdi. Balkanlardan sonra ay-yıldızlı bayrağın altında yaşamanın göçmenler için büyük onur olduğunu ifade eden Şiyak, Türkiye’ye geldiklerinde ne ev, ne iş ne de para istediklerini göçmenlerin kendi imkanları ile çalışarak kendi ekmeklerini kendileri çıkardığına vurgu yaptı.

Program sonunda Balkan Göçmenleri Derneği Başkanı Tunay Gül, Yazar İlber Şiyak’a plaet ve çiçek taktim ederken Belediye Başkanı Salis Hızlı da zeytin ve zeytinyağından oluşan şilt takdim etti. Ardından Araştırmacı ve Yazar İlber Şiyak kitaplarını imzaladı.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız