KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Asayiş

Yeni Cezaevinin de Kapasitesi doldu

Yeni Cezaevinin de Kapasitesi doldu

10 Temmuz 2014 Saat: 14:01
Yeni Cezaevinin de Kapasitesi doldu
Yeni Cezaevinin de Kapasitesi doldu
DAYIOĞLU KASABI

Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, Çınarlıkuyu mevkiinde yapımı yeni tamamlanan F Tipi Kapalı Cezaevi ve T Tipi Açık Cezaevi’ne 15 Nisan 2014’ten itibaren hükümlü kabul etmeye başladıkları söyledi. Başsavcı Kavak, F Tipi Kapalı Cezevinin 900, T Tipi Açık Cezaevinin 224 olan hükümlü mevcudunun dolduğunu ifade etti.

TÜRKİYE’DE DOLULUK ORANI FAZLA

Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, bilgi verdiği cezaevleri ile ilgili olarak, “15 Nisan tarihinden itibaren, F Tipi Kapalı Cezaevi ve T Tipi Açık Cezaevi’ne hükümlü alıyoruz. Şu anda her ikisi de dolmuş durumda. Kapasite itibari ile, kapasitenin üzerine çıktı zaten. Hükümlü gelişi devam ediyor, 50-100 tane daha gelmesini bekliyoruz. Türkiye’de doluluk oranı fazla. Şu anda bildiğim kadarı ile, tüm Türkiye’deki cezaevleri mevcudu, yaklaşık 151 bin. Bu da, mevcut kapasitenin de çok üzerinde bir rakam. Haliyle bizim cezaevlerimiz de, kapasitenin üzerinde hükümlü ve tutuklu barındırmaya devam ediyor” diye konuştu.

İKİ CEZAEVİ DAHA GELİYOR

Başsavcı Kavak, Manisa’ya iki adet daha cezaevi yapılacağının bilgisini vererek, “Çınarlıkuyu mevkiinde yapılan cezaevlerinin bulunduğu yerde bizim arazilerimiz var. Oraya iki cezaevi daha planlanıyor. Şu anda proje aşamasında. Muhtemelen 2015’te, T Tipi Cezaevlerinin temeli atılır diye bekliyorum” dedi.

KAPALI CEZAEVİNİN İHTİYAÇLARINI AÇIK CEZAEVİ KARŞILIYOR

Cezaevlerinde yeteri kadar personellerinin bulunduğunu belirten Başsavcı Kavak, “Kapalı cezaevi olan her yerde, aynı zamanda açık cezaevi de olur. Bunun nedeni, açık cezaevinin, kapalı cezaevinin ihtiyaçlarını karşılıyor olmasıdır. Yemeğini yapar, dağıtır, ekmeğini dağıtır, temizliğini yapar. Bu ihtiyaçları karşılayan arkadaşlarımız, sembolik de olsa ücret alıyor. Bu, onlar için çalışma alışkanlığı oluşturuyor. Bizim asıl istediğimiz budur. Hükümlülerin topluma kazandırılması anlamında, çalışmanın ve üretmenin keyfine varıyorlar. Bunun karşılığında da cüzi bir ücret alıyorlar. Artı olarak, toplumun içerisinde bulunuyorlar, sosyalleşiyorlar. Bunun da bir avantajı var. Belli kurallar içinde bu işleri yaptıklarından dolayı, kurallara uydukları için, kendilerini disipline etme anlamında da olumlu etkisi oluyor” dedi.

T TİPİ CEZAEVLERİ EN GÜVENİLİR TİPLER

Başsavcı Kavak, T Tipi cezaevlerinin Türkiye’nin en güvenilir cezaevleri olduğuna dikkat çekerek, “Yapılacak olan yeni cezaevlerinin T Tipi olacağını ifade etti. Başsavcı Kavak, “T Tipleri, en güvenilir olan cezaevi tipleri. Çünkü, uzun zamanların tecrübesiyle, birikimiyle tasarlanmış cezaevleri. Adalet Bakanlığı her geçen gün bu cezaevlerini geliştiriyor. Her gün yeni bir tecrübe ediniliyor. T Tipleri, ortalama 850-900 kişiliktir. Bu kapasiteye göre yapılır. Bizim T Tipi Cezaevinde 900 mevcudumuz, Açık Cezaevinde ise 224 mevcudumuz bulunuyor” diye konuştu.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız