KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Siyaset

Yenişehirlioğlu, Sivil Anayasa Ve Yerel Seçimler Türkiye'nin Öncelikleri Arasında

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 28. Dönem 2. Yasama Yılı açılışı gerçekleşti. Bu önemli açılışa katılan AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, bir dizi konuda değerlendirmelerde bulundu.

2 Ekim 2023 Saat: 13:17
Yenişehirlioğlu, Sivil Anayasa Ve Yerel Seçimler Türkiyenin Öncelikleri Arasında
Yenişehirlioğlu, Sivil Anayasa Ve Yerel Seçimler Türkiye'nin Öncelikleri Arasında
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar AKM Alışveriş Merkezi

Yenişehirlioğlu, Sivil Anayasa Ve Yerel Seçimler Türkiye'nin Öncelikleri Arasında

Akhisar Haberleri.com

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 28. Dönem 2. Yasama Yılı açılışı gerçekleşti. Bu önemli açılışa katılan AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, bir dizi konuda değerlendirmelerde bulundu.

Yenişehirlioğlu, konuşmasında özetle şunları dile getirdi:

Yerel seçimlerin tüm partiler için büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı ve AK Parti'nin deneyimli bir parti olduğunu belirterek, önceki seçimlerde gösterdikleri performansı hatırlattı.

Meclis tatilinde dahi sahada aktif bir çalışma yürüttüklerini ifade etti. Vatandaşlarla iç içe olarak onların sorunlarını dinlediklerini ve teşkilatlarıyla bir araya geldiklerini söyledi.

Yerel seçimlere hazır olduklarını ve Türkiye genelindeki belediyelerde çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

Terörle mücadelede kararlı olduklarını vurguladı ve Altın Portakal Film Festivali'nde terör örgütü FETÖ'nün propaganda amacıyla kullanılması girişimine tepki gösterdiklerini dile getirdi. Sanatın terör örgütlerine destek verme gayretlerini kabul etmeyeceklerini ifade etti.

Sivil anayasa konusuna değinerek, Türkiye'nin artık sivil ve özgürlükçü bir anayasa ile idare edilmesi gerektiğini ve bunun 28. Dönemin önceliklerinden biri olduğunu belirtti.

Bahadır Yenişehirlioğlu'nun açılışta yaptığı bu değerlendirmeler, 28. Dönem 2. Yasama Yılı'nın gündemindeki önemli konulara ışık tuttu.

 

“AK PARTİ ÖYLE BİR PARTİ Kİ DEVLET YÖNETİMİNDE NE KADAR DENEYİMLİ OLDUĞUNU ÖNCEKİ SEÇİMLERDE ÇOK NET GÖRDÜK”

Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu "Önümüzdeki yerel seçimler bütün partililer için olduğu gibi bizim için de çok önemli. AK Parti öyle bir parti ki devlet yönetiminde ne kadar deneyimli olduğunu önceki seçimlerde çok net gördük. AK Parti’nin seçimleri kazandığının hemen akabindebakanlar kurulunun belirlenmiş olması, Meclis başkanı seçimi ve komisyon üyelerinin seçilmesi, grup başkanlıklarının ve grup başkanvekilliklerinin seçilmesi AK Parti’nin donanımlı ve bu işlere hazırlıklı olduğunu gösteriyor." Dedi.

“MECLİSİN TATİLE GİRDİĞİ TATİLE GİRDİKTEN SONRA SAHADA AKTİF BİR ÇALIŞMA BAŞLATTIK”

Meclis tatildeyken bile sürekli sahada olduklarına dikkat çeken Yenişehirlioğlu, "AK Parti olarak Meclis tatile girdikten sonra sahada aktif bir çalışma başlattık. Biz, meclis ara verdiği dönemde vatandaşlarımızla iç içe olarak, teşkilatlarımızla bir araya gelerek, insanımıza dokunarak, onları dinleyerek, nabzını tutarak değerlendirdik." İfadelerini kullandı

“AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİYLE KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM ETMEK İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞIYORUZ”

Yerel seçimlere hazır olduklarını söyleyen Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, "AK Parti olarak hedefimiz; Türkiye genelinde var olan belediyelerimizde çalışmalarımızı devam ettirmek, ara verdiğimiz yerlerde de tekrar kazanmak. AK Parti belediyeciliğiyle kaldığımız yerden devam etmek için canla başla çalışıyoruz. Seçime hazırız, bütün teşkilatımız da hazır. AK Parti birlik beraberlik ve düzeni seçmene çok net hissettirebilen bir parti." Diye konuştu.

“FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜNE KARŞI REFLEKSİMİZİ GÖSTERECEĞİZ”

Terörle mücadelede kararlı olduklarını ve mücadeleden vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Yenişehirlioğlu, Altın Portakal’da ‘Kanun Hükmünde’ adlı bir belgesel vasıtası ile FETÖ terör örgütünün nasıl meşrulaştırılmak istendiği ve nasıl bir mağduriyet algısı ortaya koymak istedikleri ve bu emellerine sanatı propaganda aracı gibi kullanma gayretleri ortada. Kamu Kurumlarımız refleks gösterdi. Hem Kültür Bakanlığımız hem de Gençlik ve Spor Bakanlığımız, festivalden desteğini geri çekti. Dolayısıyla hangi platformda olursa olsun, nerede olursa olsun bütün terör örgütlerine karşı refleksimizi göstereceğiz. Teyakkuzda olacağız, unutmayacağız, unutturmayacağız ve mücadelemizi daimî sürdüreceğiz. Bugün sanat yapabiliyorsak, sanata dair festivaller düzenleyebiliyorsak 15 Temmuz’da canları pahasına sokaklara inen aziz milletimiz sayesinde olduğunu asla unutmayacağız." dedi

“KENDİLERİNE MİKROFON UZATILDIĞI ZAMAN KAÇACAK YER ARADIKLARINA ŞAHİT OLDUK”

Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu "Altın Portakal Film Festivali’nin 60.’sının hazırlıkları içerisindeydiler. Kamu kurumlarımızın ve vatandaşlarımızın tepkisiyle adı geçen belgeselin seçkiden çıkarılmasıyla jüri üyeleri, jürideki vazifelerinden geri çekildiklerini açıklamışlardı." diyerek," Oysaki bu tavrı gösterenler, hepimizin ortak değeri olan Atatürk ile alakalı Disney'deki belgeselin Ermeni diasporasının baskısıyla yayınlanmama kararına zerre tepki göstermediklerini gördük. Sosyal medyalarında dahi herhangi bir paylaşım yapamadıklarını gözlemledik. Kendilerine bu konuyla alakalı mikrofon uzatıldığında kaçacak yer aradıklarına şahit olduk. Dolayısıyla sanatın ve kendilerini sanatçı olarak tanımlayanların; terör örgütlerine ve özellikle FETÖ’ye payanda olma gayretleri asla kabul edebileceğimiz bir husus değil." dedi

“BU KADAR ÖNEMLİ VE GÜÇLÜ BİR ÜLKENİN HALA DARBE ANAYASASIYLA İDARE EDİLİYOR OLMASI KABUL EDİLEBİLİR BİR ŞEY DEĞİL”

Son olarak sivil anayasa konusuna da değinen Yenişehirlioğlu,"Geldiğimiz nokta itibariyle Türkiye Yüzyılı’nda, bu kadar önemli ve güçlü bir ülkenin hala darbe anayasasıyla idare ediliyor olması kabul edilebilir bir şey değil. Partilerle, vatandaşlarımızla ve Sivil Toplum Kuruluşlarıyla tek tek görüştüğünüz zaman onlar da bunu zikrediyorlar. Yani sivil ve özgürlükçü bir anayasayla Türkiye’nin idare edilmesi gerektiğini dillendiriyorlar. Bizim için 28. Dönemin 2. Yasama Yılında olmazsa olmaz olarak gördüğümüz husus sivil bir anayasayı oluşturmak. Vatandaşımızın kendisini güvende hissedeceği, gençlerin geleceğe umutla bakacağı, çağın gereklerine uygun bir anayasa oluşturmak zorundayız. Artık yamalı bohçaya dönmüş, birçok kez değişikliğe uğramış, anlam ve ifade bütünlüğünü yitirmiş bir anayasanın Türkiye Yüzyılına ve Türkiye'ye yakışmadığını biliyoruz." dedi.

 



 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız