KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
Zümrüt MobilyaYamaçlar Yapı
GÖZÜPEKTEL
ÖZKAYMAK PAZAR
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Boş Reklam Alanı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
HASCANLAR
Zeytinkent Sürücü Kursu
AKM
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar aktel
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
KOLAY GIDA

Güncel

Yiğit Tur’dan Kızılay'a 15 Ünite Kan Bağışı

Yiğit Tur’dan Kızılay'a 15 Ünite Kan Bağışı

26 Mart 2013 Saat: 10:47
Yiğit Tur’dan Kızılay'a 15 Ünite Kan Bağışı
Yiğit Tur’dan Kızılay'a 15 Ünite Kan Bağışı
DAYIOĞLU KASABI

Manisa Kızılay Kan Merkezi, Ragıpbey mahallesi. 21 sokak. No:113/A adresinde bulunan Yiğit Tur Ltd. Şti. Önünde gün boyu kan bağışı yapıldı. Manisa Kızılay Kan Merkezi Doktoru Çağdaş Obalı, sabah saat 10.30'da başlayan kan bağışı saat 17.00'ye kadar sürdü dedi.

Akhisar Yiğit Tur Ltd. Şti. İşletmecisi Ömer Kılavuz, 2. si düzenlenen kan bağış kampanyasında 15 ünite kan bağışında bulunduk. Kan bağış kampanyasını, bir sosyal sorumluluk projesi olarak adlandıran Ömer Kılavuz, 3 ayda bir olarak bu bağışın rutin hale getirmeyi hedefleyerek destek olacaklarını iletti. Kan vermenin sağlığımız açısından faydalı olduğunu, herkesin bu kampanyaya destek olmasını diliyoruz dedi.

Manisa Kızılay Kan Merkezi doktorlarından Dr. Çağdaş Obalı; "18-65 yaş arası önemli bir problemi bulunmayan ve vücut ağırlığı 50 kg'ın üzerinde olan ve bağışta bulunmak isteyen herkesten kan alıyoruz. Bağışlar arasında üç ay arayla senede dört kez kan bağışlanabilir. Kan verme süresi yaklaşık yarım saattir. Erişkin bir insanda ideal kilosunun yüzde 8' i kadar kan vardır. Pratik olarak 5 ile 6 bin ml olarak hesaplanır. Bizler kan bağışında bulunacak kişilerden 1 ünite yani 450 ml alıyoruz. En önemli dikkat çeken konu ise B ve C tipi sarılık geçirenler hiçbir zaman kan bağışında bulunamazlar. Kan bağışının bilimsel olarak kanıtlanmış bir tür yan etkisi yoktur. Bundan dolayı vatandaşlarımızı sağduyulu olmaya davet ediyorum ve bir gün unutmayalım ki bizim de bir kana ihtiyacımız olabilir" dedi.