KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Yüzlerce Öğrenci Sütten Zehirlendi. Manisa da Durum Normal

Yüzlerce Öğrenci Sütten Zehirlendi. Manisa da Durum Normal(Kaynak: ManisaHaberleri.com)

2 Mayıs 2012 Saat: 16:18
Yüzlerce Öğrenci Sütten Zehirlendi. Manisa da Durum Normal
Yüzlerce Öğrenci Sütten Zehirlendi. Manisa da Durum Normal
DAYIOĞLU KASABI


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü 'Okul Sütü Akıl Küpü' projesi kapsamında öğrencilere süt dağıtımı bugün başladı. Manisa merkezde 91 okulda 30 bin 122 öğrenciye, il genelinde de 620 okulda toplam 112 bin 634 öğrenciye her gün süt dağıtılıyor. Durum şimdilik normal.
Diyarbakır'daki bazı okullarda öğrenciler sütü içtikten bir sonra karın ağrısı ve kusma şikayetleriyle hastanelere kaldırıldı. Bazı öğrenciler okulda ayakta tedavi edilirken, durumu ağır olanlar hastanelere sevk edildi.
Velilerin okullara akın etmesi üzerine polis güvenliği sağlamaya çalıştı. Öfkeli veliler zaman zaman sinirlerini ambulans ekipleri ve okul yöneticilerinden almaya çalıştı. Doktorlar, sütlerin bekletilmiş olabilme ihtimali üzerinde duruyor. Diyarbakır Merkez Laboratuvarı yetkilileri sütlerden numune alarak tetkik edecek.
DİYARBAKIR VALİSİ TOPRAK'TAN AÇIKLAMA GELDİ
Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, 5 Nisan İlköğretim Okulu'nda süt dağıtım töreninde gazetecilerin, ''Hürriyet İlköğretim Okulu'nda öğrencilerin zehirlendiği'' yönünde iddialar olduğuna ilişkin sorusu üzerine, ''Şu ana kadar herhangi bir problem yok. İstisnası Hürriyet İlköğretim Okulu'nda bir veya birkaç çocuğumuzun mide bulantısı şikayetiyle ortaya çıkan bir olay. Onlar hastaneye götürüldü. Psikolojik olarak diğer çocuklar da bundan etkilendi. Bunlar da hastaneye götürüldü. Biz bunun sütten olduğunu düşünmüyoruz.'' dedi.
SİVAS'TA DA YÜZLERCE ÖĞRENCİ ZEHİRLENDİ
Sivas'ta okullarda dağıtılan sütten içen yüzlerce öğrencinin zehirlendiği öne sürüldü. Pilot il olarak seçilen Sivas'ta 3 ilköğretim okulunda bugün süt dağıtımı yapıldı. Dağıtılan sütleri içen yüzlerce öğrencinin zehirlendiği iddia edildi. Zehirlenen öğrencilerin; Numune Hastanesi, Sivas Devlet Hastanesi ve Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldıkları bildirildi.
ADANA'DA ÇOK SAYIDA ÖĞRENCİ HASTANEYE KALDIRILDI
Ülke genelinde bugün başlatılan "Okul Sütü Programı" kapsamında Adana'da bir okulda dağıtılan sütten zehirlendiği iddia edilen çok sayıda öğrenci hastaneye kaldırıldı.
Merkez Seyhan ilçesi Aydınlar Mahallesi'ndeki 24 Kasım İlköğretim Okulu'nda bu sabah sütlerin dağıtımından sonra birçok öğrencide mide bulantısı ve karın ağrısı şikayeti ortaya çıktı. Okul idarecilerinin durumu bildirmesiyle okula ambulanslar sevk edildi. Öğrenciler, sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından 10'ar, 15'er kişi bindirildikleri ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırıldı. Ambulanslar yetersiz kalınca veliler ile sağlık görevlileri arasında tartışma çıktı. Yaşanan tartışma sırasında çıkan arbede okula gelen polis ekipleri tarafından önlendi. Bu arada öğrenciler gözyaşlarına boğulurken, bazı veliler çocuklarını kucaklarına alıp "Bunun sorumlusu kim?" diyerek tepkisini dile getirdiler.
Süt dağıtılmadan önce bir şeylerinin olmadığını söyleyen öğrenciler, "Sütü içtikten sonra bu hale geldik" dediler. Yaşananlara tepki gösteren veliler ise, "Biz çocuklarımıza süt veriyorduk, böyle bir şeyle karşılaşmadık" diye konuştular.
------

------
 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız