KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Zam Oranını Protesto Ettiler

Zam Oranını Protesto Ettiler

31 Mayıs 2012 Saat: 17:13
Zam Oranını Protesto Ettiler
Zam Oranını Protesto Ettiler
DAYIOĞLU KASABI

Türk Eğitim-Sen Akhisar temsilcilik başkanı Ercan Yaşar ve yönetim kurulu üyeleri Dilek Cangür, Bahri Kulakçı, Turgut Yavuzer, Manisa Şube yönetim Kurulu üyesi Kudret Aktaş ve Öğretmenlerin katılımı ile Memur ve emeklilere yüzde 4+4 zam protestosu  ile ilgili basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını Türk eğitim-Sen ilçe başkanı Ercan Yaşar okudu.

Ercan Yaşar okuduğu basın açıklamasını tam metni; “Yaklaşık 2 yıl önce başlayan göz boyama süreci ve bazı memur sendikalarının bilinçli ya da bilinçsizce ama “Nikâhlarındakinden daha büyük bir iştahla” destek verdikleri toplu sözleşme çadır tiyatrosu büyük bir fiyaskoyla sona erdi. 1 Milyon 800 bin emekli, 2 milyon 400 bin memur ve yüz binlerce dul ve yetimin umutları suya düştü. Bugün memurlarımız, emeklilerimiz, dul ve yetimlerimiz için kara bir gün.“Türkiye 2010 yılında %9,2; 2011’de %8,5 büyüdü; dünyanın yükselen yıldızıyız” diyenler; “Külfeti, dar ve sabit gelirlinin omuzlarına yüklediğiniz gibi, nimeti de adil paylaşalım” teklifimize yanaşmadılar.

450-500 ayrıcalıklı iş adamı için, teşvik adı altında bir çırpıda 2 milyar lira kaynak aktaranlar, 4,5 milyon kişi için 5,5 milyar lirayı çok gördüler. 2010 yılında anayasa değişikliği yapılırken, önümüzdeki tehlikeyi anlatmaya çalıştık. Grev hakkımızı yok sayan, toplu sözleşme hakkımızı mali ve sosyal haklarla sınırlamayı amaçlayan bir değişikliğin kamu görevlileri ve emeklilerimizin geleceğini karartmak isteyenlerin oyunu olduğunu anlattık. 

 Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun, tarafsız olmasının zorunlu olduğunu belirttik. 4688 sayılı Kanun değiştirilirken de diğer sendikaları, kişisel hırslara kapılmadan, siyasi ve ideolojik saplantılardan uzak kalarak, aklıselim düşünmeye davet ederken; bu kanunun geniş katılımlı, uzlaşmaya dayanan ve gerçek anlamda pazarlık yapılabilecek şekilde yasalaşması için birlikte mücadele etmeyi önerdik.



 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız