KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Yaşam

3070 Metrelik Zirveye Tırmandılar!

3070 Metrelik Zirveye Tırmandılar!

22 Mart 2012 Saat: 17:14
3070 Metrelik Zirveye Tırmandılar!
3070 Metrelik Zirveye Tırmandılar!
DAYIOĞLU KASABI


 

Manisa Tenis Dağcılık Spor Kulübü üyesi dağcılar, Spil dağı haricinde Türkiye’nin dört bir yanındaki zorlu dağları başarıyla tırmanmaya devam ediyor.


Manisalı dağcılar geçtiğimiz hafta sonu Antalya dağcılık kulüplerinden TODOKS’un organizasyonuyla Antalya’nın 3070 metrelik Kızlar Sivrisi zirvesini başarıyla tırmandılar.


Grup lideri Fuat Kuloğlu “ Kızlar Sivrisi, 3070 metrelik yüksekliği ile Batı Torosların / Bey Dağlarının en yüksek noktasıdır. Antalya Korkuteli İlçesi sınırları içinde kalır. Daha öncede burada tırmanış faaliyetlerimiz olmuştu. Bu kez 8 kişilik ekibimizle Manisa’dan Antalya – Elmalıya otobüsle hareket ettik. Burada organizasyonu yapan Antalya dağcılık kulüplerinden Todoks ile birleştik. Gün içerisinde hava açık ve yaklaşık olarak 12 derece idi.  Küçüksöğle köyünden traktörler ile kamp yerine hareket ettik. Yaklaşık olarak bir buçuk saat kadar süren yolculuk sonrası yolun kar sebebi ile bozuk ve kapalı  olmasından dolayı kamp alanına yaklaşık iki saat kamp yükü ile tırmandık. 1920 metre rakımda kamp alanına vardık ve burada çadırlarımızı kurduk. Ardından Todosk ekibinin zirve tırmanışı için düzenlediği toplantıya katıldık. Toplantıda rota, gruplar ve rehberler belirlendi. Gece saat 04:00 kalkmak üzere saat 21:00 civarında istirahata çekildik. Gece hava sıcaklığı -16 derece idi.  04:00 da kalktığımızda  çadırımızın içindeki sular donmuştu, çantalarımızı hazırladık ve  tırmanış sırasında da suyumuzun donmaması için sularımızı ocaklarımızda ısıttık. Saat 05:00 zirve için hareket ettik. Dağın batısından, Kuzeybatısına doğru tırmanışa geçtik.  Yükseklik 2700 metreye geldiğinde artık kar sertleşmiş ayakkabılar ile iz açılmıyor, kazma yardımı ile iz açılıyordu.  2850 metreye geldiğimizde dağın batı tarafında yamaçta diğer grupları bekledik biraz enerji ihtiyacımızı karşıladıktan sonra batı sırtından zirveye doğru hareket ettik. Saat 10:45 te 3070 metre yükseklikteki zirvedeydik. Burada biraz mola verdik. İniş için dağın güneyine ve oradan da güneydoğusuna hareket ettik. Dağın kuzeydoğu tarafına vardığımızda kramponlarımızı taktık. Saat 14:45 civarında kamp alanına vardık çadırlarımızı topladık ve traktörlerin olduğu bölgeye doğru inişe geçtik, Küçüksöğle köyüne hareket ettik. Böylelikte bir zirve tırmanışımızı daha başarıyla ve zevkle tamamlamış olduk. Biz başta Spil dağı olmak üzere dağları seviyoruz. Bu sebeple her hafta sonu gerek Spil dağında gerekse başka şehirlerin dağlarının zirvelerinde olmaktan mutluluk duyuyoruz. Zor olmayan faaliyetlerimize her zaman herkesin gelmesini arzu ediyoruz. Kızlar sivrisi tırmanışımızda da ekip arkadaşlarım Özcan Doğan, Ahmet Aktaş, Mehmet Saim, Şeref Arıca, Levent Altundaş, Ersoy Barmaksız ve  Fatih Bağlı’ya teşekkür ediyorum” dedi.

-----

-----









 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız