KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Eğitim

469 Fatihli Dev Yürekten Fotoğraflarla Çanakkale Destanı

469 Fatihli Dev Yürekten Fotoğraflarla Çanakkale Destanı

4 Nisan 2012 Saat: 18:58
469 Fatihli Dev Yürekten Fotoğraflarla Çanakkale Destanı
469 Fatihli Dev Yürekten Fotoğraflarla Çanakkale Destanı
DAYIOĞLU KASABI

 

251 Bin Dev Yürek Projesi kapsamında Nadide-Fazıl Aysu – Fatih İlköğretim Okulu proje ekibinin hazırladığı “Fotoğraflarla Çanakkale Destanı” sergisi açıldı. Birçok eğitim kurumunun müdür ve öğretmenleri ile birlikte Akhisar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cafer Tetik de sergiyi gezdi.

 

Konu ile ilgili açıklamada yapan Okul Müdürü Mücahit Şahin “Fatihli 469 dev yürek olarak ecdadımıza olan borcumuzun bilincindeyiz. Onların aziz hatırası için ne yapsak azdır. Onları saygı ve minnetle anmak ve unutmadığımızı göstermek için bu sergiyi düzenlemiş bulunuyoruz.

 

Bugün bağımsızlığımızın timsali, milletimizin vatan uğrunda sergilediği fedakarlığın ve kahramanlığın bir destanı olan Çanakkale Zaferi’nin 97. yıl dönümünde kutlamanın heyecan ve gururunu, aziz şehitlerimize karşı vefa görevimizi yerine getirmenin mutluluğunu birlikte yaşıyoruz.

 

Türk tarihinin dönüm noktalarından birini oluşturan Çanakkale Savaşı, yalnız Türk Tarihinin değil, aynı zamanda dünya tarihinin de en önemli cephelerinden birisi olmuştur. Türk askerinin, erinden en üst komutanına kadar savaşın her safhasında gösterdiği dillere destan başarı, milletimizin kahramanlığının en güzel örneklerinden birini teşkil etmiş, Ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi bir askeri dehanın tarih sahnesine çıkmasını sağlamıştır.

 

Bu savaşta kahraman şehitlerimiz, varoluş mücadelesi veren Türk milletinin özgür dünya milletleri arasında yerini almasının ve vatan toprakları üzerinde bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasının temel harcını oluşturmuşlardır.

 

Çanakkale’nin o dehşet anını görenler kıyametin koptuğunu sanmışlar. Dünya tarihi o ana kadar metrekareye 6 Bin merminin düştüğü böylesi bir savaşı be görmüş ne de tanımıştır. İki tar5aftanda yarım milyonun insanın hayatına maal olan 250 Bin şehidin kefensiz yattığı Türk’ün şanına şan katığı ve bir devrin battığı büyük bir savaştır Çanakkale.

 

Varoluşumuzun, birlik ve beraberliğimizin ve vatan sevgimizin ölümsüz sembolleri olarak gönlümüzde yaşattığımız aziz şehitlerimizi, başta Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, kahraman gazilerimizden ebediyete intikal etmiş olanları, 18 Mart Şehitler Günü münasebetiyle bugün bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz”           dedi.

 

 

 

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız