KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Eğitim

5 Bin 300 Öğrenci İçin İlk Zil Çaldı

5 Bin 300 Öğrenci İçin İlk Zil Çaldı

10 Eylül 2012 Saat: 12:59
5 Bin 300 Öğrenci İçin İlk Zil Çaldı
5 Bin 300 Öğrenci İçin İlk Zil Çaldı
DAYIOĞLU KASABI

Akhisar’da, okul öncesi ile ilköğretim 1. sınıf öğrencileri için uygulanan ''uyum programı'' kapsamında minikler bugün okula başladı. Akhisar ve çevresinde 2 Bin 200 minik okul öncesi eğitime başlarken 3 Bin 100 minik ise 54 sınıfta ilköğretim birinci sınıfa başladı.

MEB tarafından, okula başlama yaşının düşürülmesinin ardından, okula yeni başlayacak öğrenciler için hazırlanan ''uyum programı'', 2012-2013 eğitim öğretim yılı başlamadan önce 10 Eylül tarihinde başlayarak, 14 Eylül tarihine kadar sürecek.

İlköğretime bağlı ana sınıflara yeni başlayacak öğrenciler için hazırlanan uyum programı çerçevesinde ilk gün okullarda açılış törenleri düzenlenecek. Uyum programını Milli Eğitim Bakanı Dinçer, Mamak Kazım Orbay İlkokulu'nda düzenlenecek törenle başlatacak.

Okul müdürleri tarafından velilere bu uygulamanın amaçları, yararları anlatılacak. Daha sonra okul, velilere ve çocuklara tanıtılarak sınıfta uyulacak basit kurallar anlatılacak.

Çocuklarla tanışmak ve çocuğun da okul ile tanışması için uygulanacak eğitim çerçevesinde basit tanışma oyunları ile birlikte, sınıfta serbest oyun da oynanabilecek.
Okula oyunla alışacaklar
İlköğretime yeni başlayacak öğrenciler ile okul öncesi öğrencilerine uygulanacak program farklı olacak.
Öğrencilerin keyif alacakları sınıf içi oyunlar, boyama ve çizme etkinlikleri düzenlenecek, kesme yapıştırma çalışmaları yapılacak. Müzikli oyunlar ve şarkılarla kitap okuma saatleri düzenlenecek.
Öğrencilerin okula, arkadaşlarına, öğretmenine, öğretim faaliyetlerine uyumunu kolaylaştırmak için etkinlikler uygulanacak. Okulun ilk günlerinde çocukların okulda geçirecekleri zaman dilimini onlar için somutlaştırmaya dönük çalışmalar düzenlenecek. Bunun için uyum haftası süresince her gün ''kart uygulama sistemi'' tekrarlanacak. Pazartesi günü uygulanacak sanat, oyun ve müzik etkinliklerini temsil eden renkli kartlar hazırlanacak.

Öğrencilerin birbirlerini ve okulu tanımaları için de oyunlar oynanacak. Öğrenciler için ayrıca defter, sınıftaki tahtayı ve sınıf içi araç-gereçleri kullanma, kalem tutma gibi eğitimler düzenlenecek. Öğrencilere dağıtılacak çalışma kitaplarındaki faaliyetler uygulanacak.

MEB, mecburi ilköğretim çağına giren 66 aylık çocuklar ile 60-66 aylık arası çocuklardan toplam 2 milyon 313 bin 888 çocuğun ikametlerine en yakın ilkokula yerleştirildiğini duyurmuştu.
Geçen yıldan farklı olarak öğrenciler uyum eğitiminin ardından okulların 17 Eylül Pazartesi günü açılmasıyla hazırlık eğitimine de tabi tutulacaklar. İlkokul 1. sınıfta okutulacak Türkçe, Hayat Bilgisi, Matematik, Oyun ve Fiziki Etkinlikler, Görsel Sanatlar ve Müzik derslerine ilişkin çalışmalar yapılacak.
Oyun ve Fiziki Etkinlikler, Müzik ve Görsel Sanatlar derslerini kapsamında tasarlanan etkinliklerle küçük ve büyük kasların geliştirilmesi, eğlenme, olumlu iletişim becerilerinin geliştirilmesi, el göz koordinasyonu, dikkat becerilerinin geliştirilmesi, renklerin uyumu ve yaratıcılık, sesleri tanıma, ritmi tanıma ve ritim tutma gibi becerilerin tümünün oyun, fiziksel ve zihinsel etkinliklerle geliştirilmesi sağlanacak.

--------------------------------reklam------------------------------

--------------------------------reklam------------------------------









































 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız