KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

565. Çağlak Festivali Tarihleri Belli Oldu

Akhisar Belediyesi'nin düzenlediği, Türkiye'nin en köklü festivallerinden ve UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras listesinde yer alan Çağlak Festivali'nin 565. yıl dönümü için hazırlıklar tamamlandı.

29 Nisan 2024 Saat: 14:48
565. Çağlak Festivali Tarihleri Belli Oldu
565. Çağlak Festivali Tarihleri Belli Oldu
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar AKM Alışveriş Merkezi

565. Çağlak Festivali Tarihleri Belli Oldu

Akhisar Haberleri.com

Akhisar Belediyesi'nin düzenlediği, Türkiye'nin en köklü festivallerinden ve UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras listesinde yer alan Çağlak Festivali'nin 565. yıl dönümü için hazırlıklar tamamlandı. 27 Mayıs - 2 Haziran 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olan festival, renkli etkinliklere ve birbirinden değerli sanatçıların sahne almasına ev sahipliği yapacak.

Çağlak Festivali, Akhisar'ın geleneksel bahar kutlamalarının merkezinde yer almakta ve 15. yüzyıldan bu yana kutlanmaktadır. Şeyh İsa'nın Akhisar'a dönüşü ve halkın 17 gün süren coşkulu karşılaması bu festivalin köklerini oluşturur. Yıllar içerisinde yerel bayramdan uluslararası bir festivale dönüşen Çağlak Festivali, Akhisarlılar için büyük bir övünç kaynağıdır.

Günümüzde Akhisar Belediyesi'nin çabalarıyla ulusal bir etkinlikten çok daha fazlasına dönüşen festival, çeşitli oyunlar, spor karşılaşmaları ve kültür sanat etkinlikleri ile zenginleşiyor. Şehrin yüzyıllardır sürdüren bu önemli kültür mirasını canlı tutmak ve geliştirmek amacıyla bir araya gelen sanatçılar, esnaflar, imalatçılar ve diğer tüm hemşehriler festival boyunca Akhisar'ı tanıtma ve şehrin tarihini daha da canlandırma görevlerini üstleniyorlar.

Her yıl büyük bir heyecanla beklenen Çağlak Festivali, Akhisar ve çevresinin sosyal ve kültürel yaşamına değer katmakla kalmıyor, aynı zamanda bölgesel sanayi ve ticaret etkinliklerine de katkıda bulunarak şehrin ekonomisine önemli ölçüde katkı sağlıyor. Festival, tüm katılımcılarına unutulmaz anlar yaşatmak için yılın en gözde etkinliği olmaya hazır.

Öte yandan Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, festivalin lansman toplantınsın önümüzdeki hafta içerisinde yapılacağını açıkladı.



 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız