KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Ekonomi

Akaryakıt Satışlarında Tek Fiyat Uygulaması Başlıyor

15 Mayıs'tan itibaren Türkiye genelindeki tüm akaryakıt istasyonlarında, farklılaştırılmış olsun ya da olmasın, aynı tür akaryakıtlar için tek fiyat uygulamasına geçilecek.

4 Mayıs 2024 Saat: 18:23
Akaryakıt Satışlarında Tek Fiyat Uygulaması Başlıyor
Akaryakıt Satışlarında Tek Fiyat Uygulaması Başlıyor
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar AKM Alışveriş Merkezi

Akaryakıt Satışlarında Tek Fiyat Uygulaması Başlıyor
Haber Merkezi

Akaryakıt sektöründe önemli bir değişiklik gerçekleşiyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) aldığı yeni kararla, 15 Mayıs'tan itibaren Türkiye genelindeki tüm akaryakıt istasyonlarında, farklılaştırılmış olsun ya da olmasın, aynı tür akaryakıtlar için tek fiyat uygulamasına geçilecek. Bu değişiklik, Resmi Gazete'de yayımlanarak resmiyet kazandı.

Yeni düzenleme, akaryakıt istasyonlarında satılan benzin ve motorin gibi ürünlerde, türüne bakılmaksızın aynı fiyat politikasının uygulanmasını öngörüyor. EPDK, bu kararıyla, tüketiciler arasında oluşabilecek fiyat karmaşasını önlemeyi ve akaryakıt dağıtımında şeffaflığı artırmayı amaçlıyor.

EPDK'den yapılan açıklamada, dağıtıcı lisansı sahiplerinin farklılaştırılmış akaryakıt satışına devam edebilecekleri, ancak artık aynı tür akaryakıtlarda birden fazla fiyat uygulanmayacağı belirtildi. Bu kararın, tüketici belirsizliklerini gidermek ve dağıtıcılar ile bayilerin operasyonlarında kolaylık sağlamak gibi önemli gerekçelerle alındığı vurgulandı.

Kararda, farklılaştırılmış akaryakıtlar için uygulanan fiyat farklarının kaldırılması ve ilgili bilgilendirmelerin güncellenmesi gibi önemli değişiklikler yer alıyor. Ayrıca, EPDK petrol piyasası mevzuatı çerçevesinde, dağıtıcıların akaryakıtların özelliklerini iyileştirmek için belirli katkı maddeleri ekleyebileceği, ancak bu işlemler için EPDK'den gerekli izinlerin alınması gerektiği bilgisi de paylaşıldı.

Yeni kararın 15 Mayıs 2024 tarihinde yürürlüğe girmesiyle birlikte, akaryakıt sektöründeki tüm paydaşların yeni düzenlemeye uyum sağlamaları bekleniyor. Bu değişiklik, Türkiye'deki yaklaşık 13 bin bayi aracılığıyla sunulan akaryakıt hizmetlerinin kalitesinin sürdürülmesine ve tüketicilerin daha şeffaf bir fiyatlandırma sistemi ile hizmet almasına olanak tanıyacak.

 



 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız