KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Akhisar Balkan Göçmenleri Derneğinden İftar Olayı İle İlgili Açıklama

Akhisar Balkan Göçmenleri Derneği, iftar organizasyonu ile ilgili yaşanan bir anlaşmazlık üzerine basın açıklaması yaptı.

22 Mart 2024 Saat: 08:56
Akhisar Balkan Göçmenleri Derneğinden İftar Olayı İle İlgili Açıklama
Akhisar Balkan Göçmenleri Derneğinden İftar Olayı İle İlgili Açıklama
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar AKM Alışveriş Merkezi

Akhisar Balkan Göçmenleri Derneğinden İftar Olayı İle İlgili Açıklama

Haber Merkezi

Akhisar Balkan Göçmenleri Derneği, iftar organizasyonu ile ilgili yaşanan bir anlaşmazlık üzerine basın açıklaması yaptı.

Dernek, kuruluşlarından bu yana her siyasi partiyle eşit mesafede olduğunu ve hiçbir siyasi propaganda materyali kullanmadıklarını vurgulayarak, Akhisar Belediyesi'nden alınan destekle ilgili yanlış anlaşılmaların yaşandığını belirtti.

İftar soframızın hazırlıkları tamamlanırken Gayret Camii duvarına "İftar soframıza hoş geldiniz Akhisar Belediyesi" yazılı pankart asılmasının ardından, dernek üyeleri ve misafirleri arasında olumsuz düşüncelere ve küçük bir sözlü çatışmaya neden olduğu ifade edildi. Ayrıca, Akhisar Belediyesi'nin iftar yemeğini organize ettiği algısına yol açacak pankart ve çadır kurulmasına dernek tarafından itiraz edildiği, derneğin sadece şiddet eylemlerine karşı olduğu, yaşanan olaylar nedeniyle herhangi bir taraf tutmadığı açıklandı.

Dernek, yaşanan anlaşmazlık nedeniyle kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla bu açıklamayı yapma gereği duyduğunu belirtti ve olayla ilgili bilgi kirliliği üzerine basın bildirisi yayımlama kararı aldıklarını kamuoyuna duyurdu.

- İşte o basın açıklamasının tam metni!

AKHİSAR BALKAN GÖÇMENLERİ DERNEĞİ YÖNETİM KURULU BASIN AÇIKLAMASI

Akhisar Balkan Göçmenleri Derneği olarak kurulduğumuz ilk yılından bu yana yardımlaşmanın, dayanışmanın sembolü olan iftar soframızın tarihini ve yapılması gereken tüm çalışmaları başlattık. Yönetim kurulu kararı ile her siyasi partiye eşit olduğumuzu hiçbir seçim propagandası afişi, broşür kullanılmamasını karara bağladık. Yapılan hazırlıklar tamamlandıktan sonra her yıl olduğu gibi bir takım ihtiyaçlarımızı (Masa, Sandalye, Işıklanma, Ses sistemi ve temizlik temizleme) konusunda Akhisar belediyesinden yardım talep ettik. İftar soframızın hazırlıkları bittikten sonra saat 19:00 civarında mevcut iftar alanına üzerinde “İftar soframıza hoş geldiniz Akhisar Belediyesi” yazılı pankartın Gayret Camii duvarına belediye çalışanı tarafından asılmasıyla, dernek üyelerimizin ve gelen misafirlerimizde olumsuz düşüncelere neden olması nedeniyle ufak bir sözlü atışma gündeme gelmiş olup devamında yoğun ve kalabalık olan iftar soframızın bulunduğu yerde T.C. Akhisar Belediyesi yazılı çadırı geritip açmak istemeleri üzerine derneğimiz tarafından o yoğunlukta sorun olacağını beyan etmesi sonucunda sözlü münakaşa cereyan etmiştir.

Şiddetin her türlüsüne karşı olan Derneğimizin itirazı T.C. Akhisar Belediyesi cadırı değildir. Pankart açıp Akhisar Belediyesi tarafından iftar yemeğini organize ettiği düşüncesi algısını Derneğimizin sevgili üyeleri ve misafirlerimizin tepkisinin nedeni budur. AKHİSAR BALKAN GÖÇMENLERİ DERNEĞİ olarak her yaşam partisiyle eşit mesafedeyiz. Yaşanan olayla ilgili bilgi kirliliğinden dolayı Yönetim Kurulu basın açıklamasına karar verilmiştir.

Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız.

 



 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız