KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Eğitim

Akhisar Belediyesi 100 Kişilik Anaokulu Yapacak

Akhisar Belediyesi 100 Kişilik Anaokulu Yapacak

26 Ağustos 2011 Saat: 17:21
Akhisar Belediyesi 100 Kişilik Anaokulu Yapacak
Akhisar Belediyesi 100 Kişilik Anaokulu Yapacak
DAYIOĞLU KASABI

Akhisar Belediye Başkanlığı Manisa Valiliğinde yapılan protokol ile HAcıishak Mahallesi 224 sokak’da Roman vatandaşlarının yoğun olduğu bölgede 100 öğrenci kapasiteli 5 derslikli bir anaokulu yapmayı planlıyor. Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Ak Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Nurettin Aytekin ve Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tetik’in katılımı ile protokol imzalandı. Öte yandan çevre düzenlemesi ve hafriyat işçiliği Akhisar Belediyesi tarafından yapılacak olan Akhisar Kayhan Ergün Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Motor Bölümü binası İl Özel İdaresi tarafından yapılacağı bildirildi.

 

Eğitime Yüzde 100 destek kampanyasında 8 yılda toplam 1251 derslik yapıldığını belirten Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy “Eğitime Yüzde 100 destek kampanyası çerçevesinde 2003-2011 yılları arasında 142 protokol imzalanırken bu protokollerin karşılığında 1251 derslik gerçekleşmiş ve toplam 124 milyon 863 Bin 873 TL maliyet gerçekleşmiştir. Sayın Valimiz döneminde 2008-2011 yılları arasında bugün ki protokoller hariç 67 protokol imzalanmış 508 derslik ve 65 Milyon 164 Bin 262 TL maliyet kaydedilmiştir.

 

Bugün ise Akhisar Belediyesi tarafından tamamı kendisi tarafından belediye imkanları ile olmak üzere 5 derslikli bir anaokulu yaptıracaktır. Yaklaşık maliyeti ise 350 Bin TL civarındadır. Bu anaokulu 100 öğrenci kapasiteli olacaktır.

 

İkinci protokol ise Akhisar Kayhan Ergün Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin daha önce yapılan deprem güçlendirme proje çalışmaları sonucu yıkım kararı bulunan Motor Atölyesi yerine çevre düzenlemesi ve gerekli hafriyat işleri ilçe belediyesinde, geri kalan atölye inşaatının giderlerinin tamamı ile özel idaresi kaynaklarınca karşılanacak olan motor atölyesi inşaatına ait protokol imzalanacaktır. Bu atölyenin yaklaşık maliyeti ise 600 Bin TL’dir” dedi.

 

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir “Geçen yıl ilçemizde bulunan Kayhan Ergün Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin Motor bölümünde okumak isteyen arkadaşlarımız maalesef eğitimlerinin tamamını alamadılar. Çünkü bu bölüm öğrencilerine yer bulamadık. Bizler de bu durumu sayın Valimize durumu ilettik ve kendisi de her konuda olduğu gibi eğitim konusunda çok duyarlı olduğundan dolayı bunu sayın Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ve Akhisar Belediye Başkanımız ile birlikte gittiğimizde her konuda yardımcı olmuştur. Bu göstermiş olduğumuz çabanın meyvesini de inşallah bugün almaya başladık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı “bugüne kadar valimiz ile görev yaptığımız süre içerisinde bir çok protokole imza attık. Çok özel modellerle çok hızlı bir şekilde bir çok işi birlikte  yapabildik. Sayın valimiz protokolü imzalamakla kalmadı, aynı zamanda bize de nasıl bit yol izleyebileceğimizi, nasıl pratik çözümlerle sonuca ulaşabileceğimizi öğretti. Ben tüm kamuoyu önünde kendisine bugüne kadar ki desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Akhisar’da yaptığımız bütün işlerde zevkle protokollere imza attı. Bizler de işlerimizi aynı zevkle ve hızlılıkla bitirdik. İnşallah sayın valime bundan sonraki hayatında da başarılar diliyorum.

 

Bugün burada ilçemizde ilk kez bir eğitim kurumuna Akhisar Belediyesinin isminin verileceği bir anaokulu yapmak için protokol imzalayacağız. Hacıishak Mahallesi 224 Sokak, Yel değirmeni parkı yanı, İmam Hatip Lisesi ile Cemevi arasında bulunan alana 5 derslikli 100 öğrenci kapasiteli bir okul öncesi eğitimin verileceği binanın tamamını yapmak için üstleniyoruz. Bu proje çok özel inşallah en kısa zamanda bu projemizi gerçekleştireceğiz” dedi.

 

Manisa Valisi Celalettin Güvenç “eğer bir başarı varsa, bunun nedeni hizmete yönelik her projeye açık olmamız ve anında değerlendirmemizdir. Bugün ki protokol de milletvekilimizin de dediği gibi Akhisar’da kendisinin bize iletmesi üzerine gerçekten ihtiyaç olduğu, ihmal ettiğimiz bir alan olduğunu çünkü motor bölümü geçen yıl doğru dürüst bir eğitim göremedi. Vekilimizin ikazını ve talebini hemen aldık ve değerlendirdik, yerinde bir talepti çünkü ve bu aşamaya geldik. Belediye başkanımız sağolsun ilgi gösterdi ve bende destek vereyim dedi. Belediye başkanlarımız zaten bir çok bölgemizde bu şekilde destek veriyor. Bir çok projeyi birlikte inşa ediyoruz. Önümüzdeki hafta da bir başka protokol imzalayacağız, Kırkağaç ilçesinde Keskinoğlu Şirketler grubu bir anaokulu yapmak istiyor, bunun protokolünü yapacağız. Yeni görev yerime 7 Eylül gideceğim” dedi.








 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız