KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Yaşam

Akhisar’da 450 Kınalı Keklik Doğaya Salındı

Akhisar’da 450 Kınalı Keklik Doğaya Salındı

27 Temmuz 2012 Saat: 15:35
Akhisar’da 450 Kınalı Keklik Doğaya Salındı
Akhisar’da 450 Kınalı Keklik Doğaya Salındı
DAYIOĞLU KASABI

Keklik popülasyonunun arttırılması, ekolojik ve doğal hayatın korunması amacıyla Manisa’da 450 tane kınalı keklik doğaya salındı.
Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesindeki üretim istasyonundan alınan 850 kekliğin 450 tanesi, Akhisar Kayalıoğlu, Rahmiye ve Moralılar, Saruhanlı'nın Yeni Osmaniye, Gördes'in Güneşli ve Doğanpınar köylerinde, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürlüğü Manisa Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından doğaya salındı. 400 kekliğinse geçen günlerde Salihli, Selendi ve Turgutlu ilçelerinin köylerinde salındığı belirtildi.

Akhisar’ın Kayalıoğlu beldesi Karahöyük Dağı'ndaki keklik salımına Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, Kayalıoğlu Belediye Başkanı Mehmet Gökfiliz ve belde sakinleri katıldı. Bölge Müdürü Bayrak, burada yaptığı açıklamada çeşitli çevre etkileri ve insan baskısı sebebiyle birçok ülkede olduğu gibi Türkiye’de de doğal habitatların bozulduğunu, nesli tehlike altındaki yaban hayvanlarının sayısının gün geçtikçe azaldığını söyledi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü olarak amaçlarının, doğal mirasın bir parçası olan yaban hayvanı türlerini ve onların yaşadığı habitatları korumak, geliştirmek ve sürdürülebilir şekilde yönetmek olduğunu belirtti. Bayrak, bu çerçevede genel müdürlük tarafından üretilen türlerin uygun yaşam ortamlarına yerleştirildiğini ve yeni çevreye uyumuyla ilgili çalışmaların yürütüldüğünü kaydetti.
Kekliklerin uygun alanlara salındığını belirten Rahmi Bayrak, “Balınan alanlarda genellikle kekliklerin severek yediği maki vejetasyonuna ait çok sayıda bitki ve üreme dönemlerinde kullanabilecekleri kayalıklar mevcut. Ayrıca sahalar, kekiklerin yine severek yediği böcekler bakımından da oldukça zengin” dedi.
‘MANİSA’YA KEKLİK ÜRETİM İSTASYONU KURACAĞIZ’
4. Bölge Müdürü Bayrak, Manisa’da keklik üretim istasyonu kuracaklarını söyledi. Bunun için yer tespiti yaptıklarını dile getiren Bayrak, teklifini Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na sunduklarını bildirdi. İstasyonu Beydere’de yapmayı düşündüklerini aktaran Bayrak, Türkiye’nin en büyüğü olacağını ifade etti. Burada 100 bin adet keklik ve sülün üretileceğini, istasyonun Ege Bölgesi’ne hitap edeceğini belirtti.

-------------------------------reklam------------------------------

-------------------------------reklam------------------------------



 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız