KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Eğitim

Akhisar Eğitim-Bir-Sen 24 Kasım Öğretmenler Gününü Kutlamayacak

Akhisar Eğitim-Bir-Sen 24 Kasım Öğretmenler Gününü Kutlamayacak

21 Kasım 2012 Saat: 10:59
Akhisar Eğitim-Bir-Sen 24 Kasım Öğretmenler Gününü Kutlamayacak
Akhisar Eğitim-Bir-Sen 24 Kasım Öğretmenler Gününü Kutlamayacak
DAYIOĞLU KASABI



Akhisar Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen İlçe Temsilcisi Rıza Bahar, yönetim kurulu üyeleri Süleyman Erdem, Mustafa Akkuyu, Osman Kösemen, Nurettin Hoşdağ, Okul Temsilcileri ve Sendika üyelerinin katılımı ile sendika binasında 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Bahar, En temel hak olan yaşama hakkını hiçe sayan, masum Filistin halkının can güvenliğini tehdit eden, Yıllardır Ortadoğuyu kana bulayan, Gazze ve insanlığa bomba yağdıran çocukları  ve sivilleri öldüren, uluslararası hukuku görmezden gelen katil siyonist İsrail ile ona destek çıkan başta ABD olmak üzere Terörü destekleyen tüm devletleri lanetliyor; sivil toplum kuruluşlarını, BM’yi ve Türkiye’yi bu küstahlığa sessiz kalmamaya, tepki vermeye davet ediyoruz.”dedi.

Saygıdeğer dostlarım, Hepinizin bildiği gibi, 2012 Yılı Toplu Sözleşme süreci sonrası Haziran ayında Kızılcahamam’da yaptığımız 23. Başkanlar Kurulu toplantısının sonuç bildirgesinde, “Öğretmenlik mesleğinin ekonomik ve mesleki itibarını hedef alan yaklaşımlar bertaraf edilmediği sürece 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri yapılmamalı ve hiç kimse kutlama mesajı yayınlamamalıdır” kararımızı açıklamıştık.

Aldığımız bu kararımızdan bugüne kadar geçen zaman zarfında öğretmen mağduriyetinin giderilmesine yönelik hiç bir somut gelişme olmadı. Kararımız hala geçerlidir.

“Karar almamıza neden olan sebepler henüz ortadan kaldırılmadığı için Eğitim-Bir-Sen teşkilatı olarak aldığımız karar gereği 24 Kasım’a özel kutlama anlamı taşıyacak (yemekli toplantı, öğretmenler buluşması, sportif turnuvalar vb) herhangi bir faaliyet icra edilmeyecektir.” dedi.

Bahar, Şu iyi bilinmelidir ki, Derslik sayısının artırılması, ücretsiz ders kitapları, müfredat değişikliği, kesintili eğitime geçilmesi, bilişim sınıfları, tablet dağıtımı ve eğitime merkezi bütçeden en fazla payın ayrılması gibi birçok noktada eğitim öncelenir iken , öğretmen derse maddi ve manevi yönden kafası rahat giremediği sürece, tüm bu fiziki ihtiyaçların sağlanması, ders materyallerinin sunulması, hükümetin arzu ettiği eğitimde kalitenin yakalanması hedefine ulaşmak zor olacaktır.

Ek Ödeme mağduriyetinin devam ettiği ve öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırıldığı bir ortamda Öğretmenler Günü değil, gün görmek istemektedir. Çünkü öğretmenlerin mağduriyeti ve sorunları devam etmektedir.

Ayrıca, Eğitim-Bir-Sen Genel Merkezinin, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde OECD, AB ve bazı Uzakdoğu ülkelerini kapsayan “Türkiye’de Öğretmenliğin Mesleki Konumu/Uluslararası Karşılaştırma” başlıklı raporunu yayınlayacağını söyledi,

Bahar, 24 Kasım’da tartışmaların, rutin hamasetin dışına çıkmasına öncülük emek için, Öğretmen ve öğretim elemanlarının ek ödeme mağduriyetinin çözülmesi için, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlamayacağımızı tüm Eğitim camiası ve kamuoyuyla paylaşmak isteriz" dedi.


 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız