KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Eğitim

Akhisar Eğitim-Bir-Sen’den Genişletilmiş İstişare Toplantısı

Akhisar Eğitim-Bir-Sen’den Genişletilmiş İstişare Toplantısı

3 Mart 2012 Saat: 18:33
Akhisar Eğitim-Bir-Sen’den Genişletilmiş İstişare Toplantısı
Akhisar Eğitim-Bir-Sen’den Genişletilmiş İstişare Toplantısı
DAYIOĞLU KASABI

 

Akhisar Eğitim-Bir-Sen, Devlet Karayolu üzerinde Akhisar-Balıkesir çıkışı 4.kilometrede bulunan Gürlüoğlu Restoranda yönetim kurulu üyeleri ve işyeri temsilcilerinin katıldığı genişletilmiş istişare toplantısı yaptı.

 

Toplantı açış konuşmasını yapan Akhisar Memur-Sen Eğitim-Bir-Sen Akhisar İlçe Temsilcisi Rıza Bahar davetlilerin yoğun katılımından dolayı teşekkür ederek şu değerlendirmeleri yaptı.

 

Eğitim-Bir-Sen; Kurulduğu günden beri çalışma  hayatına farklı bir bakış açısı,farklı bir mücadele azmi ve farklı bir renk getirmiştir. Bu fark,kazanımlar ile alanlarda yapılan eylem ve etkinlikler ile ortadadır. Sendikal mücadelede onurlu ve dik duruşunu bozmadan, eğitim çalışanlarının haklarını savunan, eğitim çalışanlarının pek çok konuda sorunlarını çözüme kavuşturan sendikamız her zaman  çaresiz eğitim çalışanları ile milletimizin  çaresi, kimsesizlerin kimsesi olmuştur. İsmimiz ve kurumsal kimliğimiz bizim şahsiyetimizdir.

 

Eğitim-Bir-Sen; Üyelerinin haklarını savunmak için gördüğü aksaklıkları,eksiklikleri, hakların gasp edilmesini gidermek için öncelikle ilgililer ile  diyolog yoluna giderek sonuca ulaşmak ister.Yinede sözlü ve yazılı uyarılarımıza karşılık verilmediği zaman hukuki mücadelemiz  başlar.Baktık ki sorunlarımıza yine de çözüm üretilmiyorsa  haklarımız için meydanlara iniyoruz, Alanlarda veya  Bakanlık önünde  toplanıp protesto mitingleri ve basın açıklamaları yaparak sendikal mücadelenin en meşru yolu olan hak arama mücadelelerinden birini yerine getiriyoruz.Haklarımızın ihlalleri karşısında  Eğitim-Bir-Sen’in geçmişi diyologlar,hukuk mücadeleleri ve  mitingler sonucunda elde edilen başarılarla doludur. Mücadelemizi her türlü ideolojiden herlü örgütten uzak, ilkeli sendikacılık anlayışı doğrultusunda yapmaktayız.

 

Az kaldı Toplu Sözleşme Masasında Hakkımızı ve Ek Ödemeyi Söke Söke Alacağız

 

Eğitim-Bir-Sen ,olarak tüm eğitim çalışanlarının sorunlarını; Millî Eğitim, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanları ve bürokratları ile yapılan görüşmelerde,Manisa Ak Parti Milletvekillerimiz Hüseyin Tanrıverdi, Muzaffer Yurttaş, Selçuk Özdağ ve Uğur Aydemir ile yapılan Eğitim-Bir-Sen ilçe temsilcileri il divan toplantılarında,zaman zaman  televizyon programları ile medya unsurlarında ,toplu sözleşmenin görüşüldüğü komisyonlarda ve en son olarak da Sayın Başbakanımız ile yapılan görüşmede Mağduriyetlerimizi, istek, öneri ve taleplerimizi  yazılı ve sözlü olarak dile getirdik. İnşaallah tüm eğitim çalışanlarının yüzünü güldürecek,bozulan morallerini yükseltecek ve hak ettiğimiz ek ödemeyi ve zamlı maaşı aldıracağız..

 

Hizmet Sendikacılığın Tek Adresi Eğitim-Bir-Sen’dir.

 

Göreve geldiğimiz günden bu yana sizden aldığımız destek ve güç ile yönetim kurulu arkadaşlarımla birlikte üyelerimiz ve tüm eğitim çalışanları için 7 gün 24 saat hizmet sendikacılığı yapıyoruz.Türkiye’de ilklerin sendikası olduğumuz gibi ilçemizde de ilklere imza atıyoruz. Hepinizin malumu olduğu üzere ,Sendika ayrımı yapmaksızın tüm eğitim çalışanlarına ücretsiz olarak geçtiğimiz yıl Müdür ve Müdür yardımcılığı sınavlarına hazırlık kursu, geçtiğimiz hafta ise ‘fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, güzel sanatlar ve spor liseleri ile her türdeki Anadolu liseleri Öğretmenleri için Seçme Sınavı hazırlık kursu düzenledik ve bu tür organizasyonların artarak devam edeceğini buradan sizlerle paylaşmak isterim.

 

 

Lakin bizler,hizmet sendikacılığı yapar iken ;Bizi kıskanan rakiplerimiz, bize imrenen dostlarımız, bize pusu kuran düşmanlarımız, “Bu gücü nereden alıyorsunuz, bu cesareti nereden buluyorsunuz?” diye soruyorlar.

Haykırıyoruz; Bu gücün ve cesaretin arkasında, hakka inanmak var. Davaya adanmışlık var. Milletle yol almak var. Milletin emrinde olmak var.İnsanı sevmek var.İnsanlığa hizmet aşkı var. “Hakka inanmışlık var, gam yok” diyerek yol alan Eğitim-Bir-Sen teşkilatı var.

 

Mahşeri Cümbüşçüler Bilsinler ki Sınıf Öğretmenlerinin Güvencesi Eğitim-Bir-Sen’dir;

 

Yetkisini ve itibarını kaybeden malum sendikanın bütün umudunu, 28 Şubat bakiyesi 8 yıllık kesintisiz zorunlu eğitimin 4+4+4 şeklinde kesinti hale getirilmesi sırasında oluşmasını umduğu aksamalara bağlamış olması,tükendiğinin ve topluma söyleyecek sözünün kalmadığının işaretidir.

 

Eğitim çalışanlarını mağdur edebilecek her düzenlemenin karşısında Eğitim-Bir-Sen’in olacağını herkesin bilmesini istiyoruz. Unutmasınlar ki, eğitim çalışanlarının yetkili sendikası olarak Eğitim-Bir-Sen sınıf öğretmenlerinin de tek güvencesidir.

Eğitim çalışanlarının yıllardır mağdur olmasının sorumlularının eğitim çalışanları adına(!) efelenip çığırtkanlık yapmaları ise kervanın arkasından gelen sesten başka bir şey değildir.

 

Meydanlar boş bırakılmaz ise 28 şubat süreçleri bir daha asla yaşanmaz.

Bahar saygıdeğer arkadaşlarım; “Sokak kavgaları ve cam çerçeve indirmeleri nedeniyle 70’li yılların sendikal anlayışının toplumda tereddütler oluşturdu, bu nedenle süreçten uzak kalan camianın sendikal tecrübesinin yeni başladığını, meydanların boş bırakıldığında hayat boşluk kabul etmez kuralı gereği yanlış biçimde doldurulur. Eğer meydanlar boş bırakılmaz ise 28 şubat süreçleri bir daha asla yaşanmaz.O yüzden dir ki, Amacımız Değer Sahibi Nesiller Yetiştirmek olmalı, Çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğe hazırlanırken, bizlerin bulunduğu ortamlardan geçmesi büyük bir fırsattır” Öz güveni yüksek, toplum içerisinde birey olmayı başarabilmiş, değer sahibi nesiller yetiştirmek bizlerin elinde. Sizlerden isteğimiz, okullarınızda bir taraftan iyi bir öğretim vermeye çalışırken, eğitimi arka plana itmemeniz. Hepinizin malumu olduğu üzere, bu ülkeyi darbelerle yönetmeye çalışanlar da bizim eğitimimizden geçti, darbe savarlığı görev olarak üstlenenler de” H.z.Mevlana sözü kesinlikle unutulmamalı‘Bir Neslin Kaderi bir önceki neslin elindedir.’

Maaş Promosyonları İle İlgili Açıklama;

 

Bahar, Maaş promosyonlarının tüm çalışanlara  tek seferde,İlçemize sonradan gelenlere ise 1/36 oranında promosyon ödenmesi kararı doğrultusunda yetkili sendika olarak hazırlanan  şartnameye imza attık ve ilçemizde bulunan banka şubelerine gönderdik.Cuma günü saat 14:00 da yaptığımız ihale den Üç banka şartname de bulunan maddeleri yerine getiremeyeceklerini ifade ettiklerinden ihaleden çekildiler.Bu yüzden tek banka kaldığı için rekabet ortamı olmadığından.Anlaşma işlemi gerçekleştirilemedi. İhale şartları tekrar gözden geçirilip tüm bankaların katılımının sağlanacağı yeni bir ihale şartnamesi hazırlanacaktır.

 

Hiçbir şekilde ırk, etnik köken, dil, kültür, din, cinsiyet, bölgecilik ve diğer nedenlerle hiçbir ayrım yapmaksızın, tüm çalışanları soylu mücadelemize davet etmeliyiz.

 

Parolamız Her zaman  Daha Hızlı,Her zaman Daha Güçlü ve  Her zaman Daha Yükseğe olmalı.dır dedi.

Değerli işyeri temsilcilerim, Bizler sizlerle Koşmaya,Sizlerle Hizmet etmeye  hazırız.

 

Akhisar Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen İlçe temsilcisi Rıza Bahar, “Daha iyiyi, daha güzeli bulmak için herkes görüşünü, fikrini söylemelidir. Bugün o gündür, şimdi söz sırası sizdedir” diyerek, sözü Okul temsilcilerine verdi.

 

Toplantı Okul temsilcilerinin istek,öneri ve şikayetlerinin  dinlenmesinden  ve işyeri temsilcilerine el kitapçığı dağıtılmasından sonra toplantı sona erdi.

 

 

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız